forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
Blanka987 napisał:i ojciec w akcie urodzenia będzie widniał pod takim samym nazwiskiem jakie masz Ty.
Możesz rozwinąć tą kwestię?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Blanka987 napisał:i ojciec w akcie urodzenia będzie widniał pod takim samym nazwiskiem jakie masz Ty.
Pati19031988 napisał:czyli nawet gdybym teraz chciała nadac dziecku nazwisko ojca to nie mam takiej mozliwosci tak??:/
OCEANIA napisał:cześć,a czy ktoś mógłby przedstawić jak wygląda ta sytuacja w praktyce????Pozdrawiam
Astra206 napisał:Witam
Mój narzeczony przebywa z AŚ. Ma syna z poprzedniego związku na którego płaci alimenty. Czy jest możliwość żeby nie wiem zakład państwo nie wiem kto się tym zajmuje płacił te alimenty podczas jego nie obecności ? Jeśli tak to kto i gdzie ma się tym zająć ? Czy musi to zrobić matka dziecka czy on ? Czy mogą rodzice narzeczonego ?
Może podrzućcie jakiś link gdzie mogę o tym poczytać.
Pozdrawiam
Furia napisał:Bzdura.Fundusz postpenitencjarny służy jednorazową zapomogą dla rodziny osadzonego.
Ponad to przed złożeniem wniosku należy podpisać oświadczenie,że nie korzystało się z MOPR-u.
Z chwilą osadzenia osoba pozostająca na wolności staje się w świetle prawnym osobą samotnie wychowującą dziecko a również w takich przypadkach pomaga MOPR lub MOPS.
elwi198 napisał:Witam, bardzo rposze o przyblizenie mi jeszcze raz tej sprawy, jestem calkowicie poczatkujaca i nie wiem gdzie i z czym do kogo isc ? moj maz od srody jest w AS ale tymczasu bo wyrok jest juz prawomocny (zglosil sie sam) co moge zrobic zeby otrzymac jakakolwiek pomoc?
elwi198 napisał:ok czyli mops odpada bo zarabiam az 600 zl, wow, przy oplatach za kredyt i mieszkanie wielkoscie 1700zl, wielkie dzieki za informacje we wtorek jade na to widzenie wiec popytam o te zaswiadczenie i mam nadzije ze w tym tyg jeszcze to zalawie, dam znac o rezultatach