R
Robilee
O co?Rozalka napisał:to warto pomyśleć o zbiorowym wniosku do sądu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
O co?Rozalka napisał:to warto pomyśleć o zbiorowym wniosku do sądu.
Robilee napisał:Komornik, jako instytucja nie wzbudzająca zaufania?
Jeśli znajdziesz artykuł o gwałcicielu, który jest zdunem, będziesz pisał, że zduni to gwałciciele? Jesteś idiotą, prawda?emsiol napisał:Krętacze na potęgę.
Robilee, nie opowiadaj bzdur że tylko zduni takie diabły. Przecież każdy facet jest gwałcicielem. Wszak narzędzie gwałtu nosi ze sobąRobilee napisał:Jeśli znajdziesz artykuł o gwałcicielu, który jest zdunem, będziesz pisał, że zduni to gwałciciele? Jesteś idiotą, prawda?
A Ty jesteś komornikiem? Podałem pierwszy z brzegu przykład. Nie mam na tyle czasu, żeby szukać ich specjalnie dla Ciebie. Słyszy się o komornikach, którzy wysyłają pisma do osób jedynie nazywających się tak samo jak te, którymi komornik chce się zająć, a nie może (nie umie) ich znaleźć.Robilee napisał:Jeśli znajdziesz artykuł o gwałcicielu, który jest zdunem, będziesz pisał, że zduni to gwałciciele? Jesteś idiotą, prawda?
Nie, zdunem też nie.emsiol napisał:A Ty jesteś komornikiem?
Gdybyś nie był mało bystry, to natychmiast byś zauważył, że egzekucji komorniczych w historii było prowadzonych dziesiątki milionów, przykładów skandalicznych pomyłek znajdziesz pewnie z 10 (a może i 20). Co więc wynika z takiej statystyki?emsiol napisał:Słyszy się o komornikach, którzy wysyłają pisma do osób jedynie nazywających się tak samo jak te
Za to wyraźnie Ty się popisałeś. Najpierw zasłużyłeś na grzywnę, potem nie chciałeś zapłacić jej dobrowolnie. Brawo.emsiol napisał:Miałem jedną sprawę z komornikiem (nie zapłacenie grzywny 400 zł za wyrok nakazowy) i też się nie popisał.
Moje pytanie, czy jesteś idiotą było w pełni uzasadnione, gdyż z Twoich wypowiedzi wynika, że nim jesteś.emsiol napisał:Od idiotów nikogo nie wyzywam
Po co?emsiol napisał:Może chcesz mi w oczy powiedzieć o mojej łomności?
emsiol napisał:z domu trochę kultury wyniosłem.
Dziwna ta Twoja domowa kultura.emsiol napisał:Krętacze na potęgę.
I ja dziękuję. Na przyszłość staraj sie powstrzymywać z obrażaniem całej grupy zawodowej (zwłaszcza, że mowa o ciężkim i bardzo pożytecznym zawodzie). Pozdrawiam.emsiol napisał:dziękuję za dyskusje
Sądzę że takich przypadków było znacznie więcej, nie mniej jednak statystycznie - są to setne części promila. Albo i mniej (nie mylić z promilami we krwi). Dlatego stanowczo przyznaję rację Robilee.Robilee napisał:Gdybyś nie był mało bystry, to natychmiast byś zauważył, że egzekucji komorniczych w historii było prowadzonych dziesiątki milionów, przykładów skandalicznych pomyłek znajdziesz pewnie z 10 (a może i 20). Co więc wynika z takiej statystyki?
Owszem, tak się zdarza. Nieczęsto. I coraz rzadziej na szczęście, albowiem od ponad roku wyroki i nakazy mają mieć numer pesel. Własnie po to by wykluczyć takie pomyłki na chybił trafił.emsiol napisał:Słyszy się o komornikach, którzy wysyłają pisma do osób jedynie nazywających się tak samo jak te, którymi komornik chce się zająć, a nie może (nie umie) ich znaleźć.
Ostatnio był materiał w telewizji o sędzinie z pewnego sądu okręgowego która na podstawionego słupa próbuje wyłudzić działkę na podstawie sfałszowanego testamentu (fałszerstwo jest udowodnione). I żeby było śmieszniej sędzina o której mowa zajmuje się kontrolą pracy innego sędziego który orzeka w jej sprawie.marian.pazdzioch napisał:Ten pan powinien już nie mieć prawa do pracy w zawodzie. Wszystko bezprawnie - ruchomość nie była nawet we władaniu dłużnika.
Akurat sfastyka jest symbolem szczęścia i istnieje w kulturach już od wieków. Faszystowska kojarzy się od 1933 roku, i to w okreslonym układzie graficznymraf85pl napisał:Będzie jak z tym prokuratorem, który uznał swastykę za symbol szczęścia.