Pozew za wykorzystanie fragmentu mapy - 2

• Autor wątku Autor wątku stan38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Pozew za wykorzystanie fragmentu mapy

Przyłączam się do pytania, bo jestem w podobnej sytuacji. Zresztą jest nas takich więcej.

Poszukuje osoby ,ktore posiadaja umowy ugody- itp. z MAP1.i zrzekna sie do nich praw bym sie z nimi zapoznal. Odpowiedzi tylko i wylacznie na PW. Przypominam ,tylko i wylacznie na PW-Prywatne wiadomosci.P[ozdrawiam.

Mój znajomy z Łodzi opowiadał mi ostatnio, że jego "krajanie" w porównaniu z innymi regionami w Polsce charakteryzują się postawą, że zostali przez innych bardzo pokrzywdzeni i generalnie bardzo narzekają na swój los.... Na pewno nie odnosi się to do wszystkich Łodzian ale na pewno dotyczy to "bohatera" procederu mapkowego. Na rozprawie w sądzie tak się przecież użalał, że "im te mapki kradną". Stara się wzbudzać przed sądem litość, że "ci złodzieje mapek mu takie szkody wyrządzają". W ogóle "przez tych złodziei mapek to same problemy mają...".
ZOBACZYCIE TEGO OSOBNIKA NA SWOICH ROZPRAWACH I WSPOMNICIE TE SŁOWA. NIE IDŹCIE Z NIM NA ŻADNE UKŁADY! NIE SIĘ TROCHĘ WYSILI A WIDAĆ PO NIM, ŻE NIE ZAWSZE W SĄDACH WYGRYWA I ŻE SIĘ ZACZYNA BAĆ SĘDZIÓW (BO GO ROZPOZNAJĄ NA KORYTARZACH) NO I OCZYWIŚCIE "ZŁODZIEI MAPEK"......

Moj mocodawca to gosc - Super:nie narzekajcie na niego ,chce zycz,prowadzi legalny biznes ;najpierw SAM ,W TROJKACIE i w PIOTKE........!! i ....!! inni tez chca zyc....
POLSKA TO DZIWNY KRAJ/milion musze /....../zdobyc
,lub zmusic Siebie i innych do pracy /twoje .... a moje...../
Narodowe mienie kupie NA DWA LATA wylacznosci za 18.666.00 zl ; rocznie tylko za 9.333,00zl .
A za dwa lata :
ale zyskam:
700 SZT. $$$$$ :PODPISZE umowy UGODY $$$$$ x 2000 ZL = .......14.000.000,00zl.
dodajmy jeszcze 130 szt umow sadowych x 2.000,00 zl ==.....2.000.000,00zl
ROBIE biznes. KOPNE WYZEJ X 2 ILE WYCHODZI.
Tak sie robi SZMAL
Publicznie POWIEM; przepraszam -TEGO nie zrobie -braknie czasu,zycie jest krotkie
ALE JADE DALEJ.
KAZDY MA szanse!!!!!to tylko TY masz 5 min.
Bede sie klanial w pas -.....!!! ale bardzo nisko-J
Jestem pokrzywdzony ;Nabralem ich!!!!-O TO CHODZI.!!!
Taki jest swiat ,tak zyjemy w tych czasach............Jak dlugo -mam 5 min.
POZDROWIENIA NA obecnych i PRZYSZLYCH KLIJENTOW $$$$$$$$.

"Szmalu" nie robi się na krzywdzie innych. Poza tym nie wiesz czy nie trafisz na mocniejszego od siebie a wtedy "szmal" ci już nie będzie potrzebny.....
Zmień lekarstwo, które musisz brać bo piszesz bzdury.......

matrix2000 napisał:
Moj mocodawca to gosc - Super:nie narzekajcie na niego ,chce zycz,prowadzi legalny biznes ;najpierw SAM ,W TROJKACIE i w PIOTKE........!! i ....!! inni tez chca zyc....
POLSKA TO DZIWNY KRAJ/milion musze /....../zdobyc
,lub zmusic Siebie i innych do pracy /twoje .... a moje...../
Narodowe mienie kupie NA DWA LATA wylacznosci za 18.666.00 zl ; rocznie tylko za 9.333,00zl .
A za dwa lata :
ale zyskam:
700 SZT. $$$$$ :PODPISZE umowy UGODY $$$$$ x 2000 ZL = .......14.000.000,00zl.
dodajmy jeszcze 130 szt umow sadowych x 2.000,00 zl ==.....2.000.000,00zl
ROBIE biznes. KOPNE WYZEJ X 2 ILE WYCHODZI.
Tak sie robi SZMAL
Publicznie POWIEM; przepraszam -TEGO nie zrobie -braknie czasu,zycie jest krotkie
ALE JADE DALEJ.
KAZDY MA szanse!!!!!to tylko TY masz 5 min.
Bede sie klanial w pas -.....!!! ale bardzo nisko-J
Jestem pokrzywdzony ;Nabralem ich!!!!-O TO CHODZI.!!!
Taki jest swiat ,tak zyjemy w tych czasach............Jak dlugo -mam 5 min.
POZDROWIENIA NA obecnych i PRZYSZLYCH KLIJENTOW $$$$$$$$.

Z tego co gdzieś przeczytałem licencja na mapy dla map1 skończyła się w 2008 roku. Czy mają prawo żądać pieniędzy w chwili obecnej?

Ostatnia edycja:

z Cartallem mają przedłużoną.

No a ten Cartell, to te mapy Polski sam wyprodukował? No nie chce mi się wierzyć, bo do tego trzeba duuużo czasu, duuuużo ludzi i duuuużo sprzętu. Oczywiście nie chodzi mi o oprogramowanie generujące mapy, bo to jest otoczka ale o źródła tych map. Na mój rozum to skorzystał z zasobów państwowych. Może też kupił mienie narodowe (nasze) za no powiedzmy np. 19 tysięcy? Tak sobie gdybam ;) Może ktoś coś wie konkretnego na ten temat?
Eeech, nie chce mi się już denerwować przed świętami.

"Szmalu" nie robie sie na krzywdzie innych.
BLEDNIE odczytalas intencje i sens postu. Wczytaj sie.
Pokazuje metode dzialania MOCODAWCY I PODOBNYCH !!!!!!!!

Widziałem twego mocodawcę kilkakrotnie w sądzie i powiem ci że działa on bardzo krótkowzrocznie. W końcu kiedyś skończy się jego źródło dochodów a inni wezmą mu się ostro do skóry. Sam pisałeś że Polska to taki dziwny kraj. Spójrz na polityków. Jak trzeba to każdemu się do d... dobiorą. w myśl twierdzenia - pokaż mi człowieka a znajdę na niego paragraf......
Weź się lepiej matrix2000 do normalnej roboty a nie myśl jak naśladować mocodawcę. Jak widziałem mocodawcę to odniosłem wrażenie że on oprócz straszenia sądami i sądzenia się z ludźmi nic nie potrafi..... Nie wiem czy w ogóle skończył jakąś szkołę.......?

matrix2000 napisał:
"Szmalu" nie robie sie na krzywdzie innych.
BLEDNIE odczytalas intencje i sens postu. Wczytaj sie.
Pokazuje metode dzialania MOCODAWCY I PODOBNYCH !!!!!!!!

Zdrowych, spokojnych świąt dla wszystkich klientów "bez wyboru" firmy map1..Udanego dyngusa..;)

Nie czytałem wszystkich postów, ale wydaje mi się, że kiedyś w Magazynie Ekspres Reporterów było coś o tej firmie. Osobiście wydaje mi się, że dowiedzieli się, że można niezły biznes na prawach autorskich zrobić i właśnie tego próbują...
Ja na szczęście nie miałem nigdy do czynienia z tą firmą. Gdybym już miał korzystać z map, wykorzystałbym te od Google.
Dam wam tylko radę (sam bym tak zrobił) - nic im nie płaćcie tak długo, jak to możliwe. Jeśli przegracie sprawę i tak to będziecie musieli zrobić, a szansa jakaś jest.
Jeśli piszą do kogoś z was, że jako dowód mają screeny, żądajcie potwierdzenia notarialnego - może się uda. Jak się będą wywijać, to znaczy, że coś już nie gra (chociaż chyba nie muszą podawać takich potwierdzeń, ale spróbować warto - tylko winny się tłumaczy).
Od teraz będę śledził kolejne posty, bo osobiście interesuję się takimi sprawami "wyłudzaczy". Pozdrawiam i życzę powodzenia w walkach. Proszę, opisujcie wszystko na forum.

Gdybym był dłużny 17 zł za worek cementu, natychmiast odniósłbym pieniądze, aby nie sprawić komuś kłopotów. Na rozprawie adwokat pochwalił się, że map1 posiada ponad 700 "zadowolonych" klientów, pracownik IGIK rownież poinformował na rozprawie, że Policja i Prokuratura zwracała się 130 razy w sprawie umowy Instytutu z map1. Ile spraw toczy się w przypadku map Cartalla, Emap, itd. ? Ja miałem zapłacić natychmiast (wypadły święta), dwukrotność swojej emerytury. Być może mam idealistyczne wyobrażenie o pracy policji, ale jakim prawem i jaka "siła" decyduje o tym, że każda jednostka policji od Bieszczad po Szczecin, od Wrocławia po Suwałki staje na baczność przed właścicielem i jednocześnie jedoosobowym zarządem firmy map1. U mnie byli kilkakrotnie. Jednoosobowy zarząd, już to powinno wzbudzić podejrzenie.

Witam po Świętach,
ani razu nie pomyślałem o MO i innych temu podobnych podczas świąt (niech sobie nie myślą, że swoimi marnymi mapkami, które nie są utworami w myśl ustawy strują życie nam wszystkim!).
Jeszcze przed świętami wpadłem na dobry pomysł.
Otóż: PROSZĘ WAS NA PRZYPOMNIJCIE SOBIE NA JAKICH STRONACH ZNALEŹLIŚCIE SWOJE MAPKI I ZGŁASZAJCIE ADRESY TYCH STRON DO WYSZUKIWAREK CELEM "ZBANOWANIA" ICH (TZN. ŻEBY WYSZUKIWARKI WYKLUCZYŁY JE ZE SWOICH WYNIKÓW). ONI WŁAŚNIE ŻYJĄ Z WYSZUKIWAREK BO POTENCJALNE OFIARY ZNAJDUJĄ TE MAPKI NP. POPRZEZ GOOGLE. JAKO PRZYCZYNĘ MOŻNA PODAĆ NP. ŻE TE MAPKI SĄ NIEWŁAŚCIWIE ZABEZPIECZONE PRZED SKOPIOWANIEM ITP.
A może ktoś ma lepszy pomysł jak "zbanować" stronki na których zamieszczają te mapki???

Przecież ofiarami MO to webmaster'zy. A więc osoby, których specjalizacją jest Internet. Jak pokazało życie naszą mocną stroną nie jest biegła znajomość prawa autorskiego (to prostują teraz nasi adwokaci) ale znamy się lepiej lub gorzej na tworzeniu stron www i na Internecie.
Czytałem gdzieś kiedyś że jak się ma kilka stron internetowych to "wywalić" można każdą stronkę........

Zjednoczmy nasze siły!

byłoby miło zobaczyć któregoś dnia jak na stronie głównej map1 ogonek nazywa siebie złodziejem i przeprasza

Słuchaj Bartek75 jak go zobaczysz to sam ocenisz co to za typ.....

Dostałam pismo. Propozycja ugody, z 4000 zł zeszli do 2000.
Ja sama mam dochodu 400 zł miesięcznie.
Nie mam z czego im zapłacić.
Już teraz jest mi bardzo ciężko.
Napisałam im to wszystko, a oni wspaniałomyślnie zaproponowali powyższą ugodę.
A pani Anna P. lub Katarzyna O. w rozmowie telefonicznej opryskliwa i złośliwa.
Nie wiem z którą rozmawiałam, bo e-mail przyszedł z jednego konta, a podpisała się inna osoba.
Wątek jeszcze czytam, napisze więcej, jak go skończę.

Zastanawia mnie jedna rzecz.
Czy właściciel tej firmy, adwokat i jej pracownicy mając rodziny i robiąc to co robią mogą spać spokojnie?
Brak mi słów.

Ostatnia edycja:

elsonador NIE IDŹ Z NIMI NA ŻADNE UKŁADY! DOPROWADŹ SPRAWĘ DO ROZPRAWY SĄDOWEJ!!

Czytając ten wątek przekonuję się do tego, że na układy nie chcę iść.
Mam swojego adwokata.
Już z nim rozmawiałam.
Jeszcze jutro będę rozmawiać.
Muszę tylko jak najwięcej informacji zebrać, jak z nimi walczyć.
Jestem w szoku jak długo ciągnie się ten wątek.
Czy jest tu ktoś, kto jest już po sprawie z nimi?
Ja wciąż go czytam...

Powrót