Jakiekolwiek ugody z MAP1? To tak, jakby dyskutować ze starą... na temat cnoty

- czyli jest to kompletnie pozbawione sensu.
Jeśli jednak zgodziłeś się dobrowolnie na to na co się zgodziłeś...
Osobna sprawa - czy map1 mają jakiekolwiek prawa do mapek pobranych z DoCelu.pl - czyli serwisu spółki Wirtualna Polska (która kupiła licencję na dane kartograficzne od Emapa) - a tym bardziej, podstawę do jakichkolwiek roszczeń finansowych z tym związanych - czy jest to zwyczajne przestępstwo, choćby próba wyłudzenia, które należy zgłosić po prostu na Policji czy w Prokuraturze.
Jak pisałem obszernie wcześniej tutaj:
http://forumprawne.org/prawo-autors...ystanie-fragmentu-mapy-2-a-39.html#post790543 - duże znaczenie ma fakt CO tak na prawdę użyłeś na swojej stronie, bo w regulaminie mapek WP (
Regulamin korzystania z Serwisu API DoCelu.pl w Portalu Wirtualna Polska - API DoCelu.pl) stoi jak byk (rozdział III, pkt 4):
"Korzystanie z Serwisu API DoCelu.pl i Usługi API jest bezpłatne".
Nawet jeśli umieściłeś na swojej stronie screena - to wydawcą (podmiotem odpowiedzialnym za prezentowaną i udostępnianą tam treść) serwisu DoCelu.pl jest WP SA - a nie jakaś firemka z wioski pod Łodzią.
PS. Gdyby map1 pozwały mnie za osadzenie na stronie API DoCelu - to bym się nawet ucieszył - to znacznie ułatwiłoby mi sprawę... ;-)