RE: Pozew za wykorzystanie fragmentu mapy
jeszcze raz w sprawie mapek, bo nie wiem, czy dobrze zostałam zrozumiana. jeśli chodzi o porównanie mapek: nie chodzi mi o zrzut mapki z waszej strony, mapka porównawcza to tzw. mapa matka, z której fragmenciku zrobiliście rzekomo użytek i która co twierdzi w każdym przypadku firma map1 jest ich własnością. to nie jest ta mapka, którą dołącza map1 w liście!!! żądajcie nie wydruku tego waszego fragmenciku tylko wydruku /kurcze nie wiem jak to nazwać żeby być dobrze zrozumianym:wow:/ gdzie wasz fragment będzie fragmentem całości. czego dowodem będzie wydruk waszego fragmenciku? niczego tak naprawdę. musicie zobaczyć mapę, którą oni posiadają w całości, żeby móc porównać z waszym fragmentem, czy wpasowuje się dokładnie w część tej mapy czy też jest zupełnie inny. warto to zrobić wierzcie mi, a już powinni zwrócić na to uwagę ci, którzy swego czasu zakupili płytę firmy cartall lub inną do której zawartości prawa rości sobie pan okonek. u mnie okazało się, że to zupełnie inny rodzaj mapy / zwróćcie uwagę na symbolikę oznaczeniową waszych map i tej przesłanej przez map1, bo u mnie były to inne wartości/ dokładnie obejrzyjcie sobie swój fragment i mapę całościową, którą przyśle wam map1. na ten szczegół jakże ważny zwrócił uwagę mój radca prawny, bo jak słusznie zauważył, dopóki nie dostaniemy wydruku całości mapy posiadanej przez map1, a której fragmentem ma być rzekomo wykorzystana przez nas mapka, to nie można stwierdzić, że to co pisze w liście roszczeniowym pan okonek jest prawdą, ponieważ każdy może sobie napisać, że posiada prawa autorskie do mapki lub jej fragmentu, trzeba to udowodnić okazując się całą mapą, żeby można było położyć obok siebie te dwie mapy i je porównać po wydrukowaniu: wasz fragment i ich mapę w całości, której to mapy fragmentem ma być wasza mapka. dobrze się temu przyjrzyjcie: zwróćcie uwagę na kolory, oznaczenia dróg, nazwy miejscowości, np. u was może być Konik Stary a u nich Stary Konik - u mnie tak było.pozdrawiam