witam. Jakis czas temu zwrocilem sie do firmy zajmujacej sie tworzeniem stron www, o wykonanie dla mnie strony internetowej. Przyslano mi projekt strony, na ktorej zamieszczono mape. Projekt zostal przeze mnie zatwierdzony i poprosilem owa firme o wrzucenie tej strony na serwer, poniewaz nie mam pojecia o tworzeniu stron www i zwiazanych z tym rzeczy. Uiscilem oplate za projekt. Po dwoch latach, odezwala sie do mnie firma MAP1, zarzucajac mi bezprawne wykorzystanie ich mapy i wezwala mnie do zaplaty ponad 1000 pln. Skontaktowlem sie telefonicznie z firma MAP1,informujac, ze to nie ja osobiscie zamiescilem ich mape na moim www. Zadzwonilem tez do firmy ktora tworzyla moja strone z prosba o usuniecie owej mapy.Mape usunieto i na tym sprawa ucichla. Na rok. W dn.25.01. 2011. otzrymalem pismo od MAP1, wzywajace do zaplaty, uargumentowane prawem autorskim, łacznie z naliczonymi odstekami od ostatniego pisma, ponad 4000pln. W przypadku niezaplacenie, sprawa kierowana jest na droge sadowa.
Czy ktos mial podobny problem z MAP1? Jak moge rozwiazac ta sprawe, unikajac placenia? Czekam na rady.