Pożyczki których nie brałam

• Autor wątku Autor wątku Mirkam73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czyste sumienie = czysta sprawa. W tych przypadkach.

Ja mam czyste sumienie ,ale oglądając telewizję i czytając różne fora ..to nie nastraja optymistycznie. Tyle jest teraz przykładów jak całkowicie niewinni ludzie muszą walczyć z niesprawiedliwością :(

amelia2013 napisał:
Nie opowiadaj głupot. W e-sądzie nie odbywają się żadne sprawy. Powód wnosi pozew, e-sąd ocenia czy wydać nakaz czy odmówić. Tyle. Jeśli wyda nakaz, tobie przysługuje sprzeciw.

Jeśli nawet nakaz wysłano na nieprawidłowy adres, wnosisz sprzeciw i udowadniasz prawidłowy adres, po czym sprawa trafia do sądu rejonowego i dopiero wtedy jest rozstrzygana merytorycznie.

Więc mówiąc wprost - coś spieprzyłeś albo czegoś nie zrobiłeś w procedurze, a teraz wylewasz zbędne żale.
Trzeba było wnieść sprzeciw - to by nie było ani komornika, ani nadpłaty do odzyskiwania.
Brednie

Amelia2013 ja nie pisze tu po to żeby się klucic z kim kolwiek i nie wylewamy swoich żali. Nie wiem jak to się nie wiem jak to się odbywa w e-sądach na jakiej zasadzie to działa bo do października 2015 nawet nie wiedziałem że jest coś takiego ja e-sąd.
Sprzeciw był wysłany do sądu w Lublinie tam gdzie powinien być wysłany czy coś spieprzylem ?- nie wiem. Info od sądu z Lublina dostałem po półtora miesiąca po tym jak zgłosiłem sprzeciw tylko to były informacje ze sprawą jest skierowana do sądu w moim mieście i tu jak dzwonilismy dowiadywalismy się czego kolwiek na ten temat to w odpowiedzi usłyszałem ze sąd na na rozpatrzenie mojej sprawy 3 miesiące i wcześniej na pewno nie będzie rozpatrzona bo to świeża sprawa a oni mają też inne sprawy.
Co do czystego sumienia- ja również mam czyste bo nic takiego nie bralem,ktoś mnie wkopal w coś takiego.

cinek4t napisał:
Nie wiem jak to się nie wiem jak to się odbywa w e-sądach na jakiej zasadzie to działa bo do października 2015 nawet nie wiedziałem że jest coś takiego ja e-sąd.
Sprzeciw był wysłany do sądu w Lublinie tam gdzie powinien być wysłany czy coś spieprzylem ?- nie wiem. Info od sądu z Lublina dostałem po półtora miesiąca po tym jak zgłosiłem sprzeciw tylko to były informacje ze sprawą jest skierowana do sądu w moim mieście i tu jak dzwonilismy dowiadywalismy się czego kolwiek na ten temat to w odpowiedzi usłyszałem ze sąd na na rozpatrzenie mojej sprawy 3 miesiące i wcześniej na pewno nie będzie rozpatrzona bo to świeża sprawa a oni mają też inne sprawy.

E-sąd istnieje już od tak dawna, że trzeba mieszkać gdzieś w głębokim i dalekim lesie, by coś nie otarło się o uszy.
Nakaz zapłaty wydany przez e-sąd uchylono, sprawe przekazano do SR właściwego dla miejsca zamieszkania pozwanego, zostanie wyznaczony termin rozprawy. I dopiero będzie sprawa merytoryczna. A to, że nie umie Pan czytać ze zrozumieniem, to już Pański problem. I nie ma co tu innych ludzi straszyć.

Normalna procedura. E- sąd "klepie" prawie wszystkie domniemane długi. Po skutecznym sprzeciwie unieważnia nakaz i przesyła do rejonowego. A tam w przesłuchaniu wykładasz swoje racje. Sąd może powołać grafologa i powinien być finał. Masz teraz czas na sprawdzenie sobie BIK-u, zmianę DO i przygotowanie się do sprawy.

rws-92 napisał:
E-sąd istnieje już od tak dawna, że trzeba mieszkać gdzieś w głębokim i dalekim lesie, by coś nie otarło się o uszy.
Aj, kolego, zrób sobie lepiej fukusik wśród znajomych (choćby i porządnie wykształconych!, byle nie-prawników), a zdziwisz się rezultatem...
Ja znam posłów, którzy o istnieniu e-sądu nie słyszeli. I bywają to posłowie z bardzo POstępowych i "nowoczesnych" partii.

Pozwole sobie off topick:
mamy wiele posłów z lasu...

uzasadnienie napisał:
Aj, kolego, zrób sobie lepiej fukusik wśród znajomych (choćby i porządnie wykształconych!, byle nie-prawników), a zdziwisz się rezultatem...
Ja znam posłów, którzy o istnieniu e-sądu nie słyszeli. I bywają to posłowie z bardzo POstępowych i "nowoczesnych" partii.

Zgadzam się w zupełności , ja też do niedawna nie miałam o tym pojęcia. Jak człowiek nigdy nie miał do czynienia z policją , sądami , prokuraturą, pożyczkami to skąd ma to wszystko wiedzieć. Przedawnienia , e-sądy , podnieść taki zarzut ,cesje ,terminy ....za dużo tego dla zwykłego obywatela.Od września czytam wszystko w tych sprawach, a i tak boję się ze coś przegapię i komornik zapuka do drzwi :o

Mirkam73 napisał:
Zgadzam się w zupełności , ja też do niedawna nie miałam o tym pojęcia. Jak człowiek nigdy nie miał do czynienia z policją , sądami , prokuraturą, pożyczkami to skąd ma to wszystko wiedzieć.
I bez tego można "trafić" do e-sądu. Jakiś trefny dług telekomunikacyjny na przykład

Mija prawie rok od tej nieszczęsnej sprawy z pożyczkami i właśnie przyszło pismo z prokuratury o umorzeniu . Co to dla mnie może oznaczać ? Nie znam dokładnie treści tego pisma ,wiem tylko ze sprawa została umorzona.

Sprawa została umorzona zapewne z powodu niewykrycia sprawcy. Czyli do przestępstwa doszło, ty jesteś ofiarą tylko sprawca pozostaje nieznany

Może nie powinienem ale skwituję. Sądy działają wedle wyżej określonych zasad które określone są w kodeksach karnych oraz cywilnych, wbrew pozorą my też działamy na zasadzie owego kodeksu. Pani amelia napisała że sprawa jest bezpodstawna to znaczy że miała racje skoro osoba oskarżona wiedziała że nie brała kredytów i to nie jest jej to pozostało tylko wyjaśnić zaistniałą sytuację jak widać to była tylko kwestia czasu trwało to rok i szczerze powiem tylko rok :)

Witam ...sprawa toczy się dalej .Dostałam pismo od Kruka i tak
jest napisane http://scr.hu/2z0k/vcic7Jest to pewnie ta ostatnia pożyczka ,która była osobno zgłoszona na policję. Wysłałam do Kruka zaświadczenie z policji o zgłoszeniu wyłudzenia pożyczek. On twierdzą ,że to za mało bo tam nie ma mowy o tej konkretniej pożyczce. Czego mogę się spodziewać ....sprawy w sądzie i komornika ?

Sprawy w sądzie za jakiś czas tak. Komornika jak najbardziej nie, jeśli nie pokpisz prostego tematu. Swoją drogą to Global niezły kiermasz urządził :) Kupowali chyba wszyscy

marian.pazdzioch napisał:
Sprawy w sądzie za jakiś czas tak. Komornika jak najbardziej nie, jeśli nie pokpisz prostego tematu. Swoją drogą to Global niezły kiermasz urządził :) Kupowali chyba wszyscy

Czy jest sens brać z policji kolejne zaświadczenie o zgłoszeniu na ten konkretną pożyczkę i wysyłać do Kruka ...czy to bezcelowe ? Oni dadzą to do e-sądu ?

Bezcelowe, szkoda pieniędzy na znaczki i straconego czasu. Gdzie dadzą to nieistotne, istotne byś sama nie przegrała wygranej sprawy

Bezcelowe, szkoda pieniędzy na znaczki i straconego czasu. Gdzie dadzą to nieistotne, istotne byś sama nie przegrała wygranej sprawy

To znaczy ? Jak mogę sobie zaszkodzić ?

Niewiedzą jak wygrać tę sprawę

a jak ją wygrać ? Przecież nie brałam tej pożyczki , to będzie tak ciężko udowodnić ?

A te pożyczki były zawierane stacjonarnie czy przez internet? Przelew pożyczki na konto bankowe?

Powrót