Pożyczki których nie brałam

• Autor wątku Autor wątku Mirkam73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
grzegorzkrycki napisał:
A te pożyczki były zawierane stacjonarnie czy przez internet? Przelew pożyczki na konto bankowe?

Z tego co się dowiedziałam, to były pożyczki brane internetowo on-line .

Mirkam73 napisał:
a jak ją wygrać ? Przecież nie brałam tej pożyczki , to będzie tak ciężko udowodnić ?
Sprawa jest dziecinnie prosta dla kogoś, kto w tym siedzi. Więc w razie pozwu znajdź taką osobę i będzie pozytywne zakończenie

marian.pazdzioch napisał:
Sprawa jest dziecinnie prosta dla kogoś, kto w tym siedzi. Więc w razie pozwu znajdź taką osobę i będzie pozytywne zakończenie

Czyli potrzebny będzie mi prawnik ...ok dziękuję. Jeszcze takie pytanie ...czy prawnik może mnie reprezentować w sądzie bez mojej obecności ?

Ostatnia edycja:
Mirkam73 napisał:
Czyli potrzebny będzie mi prawnik ...ok dziękuję. Jeszcze takie pytanie ...czy prawnik może mnie reprezentować w sądzie bez mojej obecności ?

Po to będziesz brać prawnika

Mirkam73 napisał:
Z tego co się dowiedziałam, to były pożyczki brane internetowo on-line .
Skoro tak, to pewnie masz założony przez przestępce rachunek bankowy na swoje dane osobowe. Więc należałoby sprawdzić historię transakcji na nim i go zamknąć. Być może został otworzony więcej niż jeden rachunek, sprawdź na umowach pożyczek na jakie konto lub konta były one przelewane.

grzegorzkrycki napisał:
Skoro tak, to pewnie masz założony przez przestępce rachunek bankowy na swoje dane osobowe. Więc należałoby sprawdzić historię transakcji na nim i go zamknąć. Być może został otworzony więcej niż jeden rachunek, sprawdź na umowach pożyczek na jakie konto lub konta były one przelewane.

Nie mam żadnych umów pożyczek. Niczego nie mam oprócz wezwań do zapłaty i informacji telefonicznych z tych firm,że były to pożyczki internetowe. Sprawa 4 pożyczek jest już zakończona przez prokuraturę. Tylko ta jedna pożyczka,(która była zgłaszana później) ciągle jeszcze dostaje od nich wezwania do zapłaty.

Spróbuj od tej piątej firmy uzyskać umowę lub numer rachunku bankowego na który została przelana kwota pożyczki, bo prawdopodobnie ten rachunek należy do ciebie, w sensie został założony bez twojej wiedzy na twoje dane osobowe. I nie wiadomo co z nim teraz się dzieje.

Powrót