Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,
Spory czas temu przeszedłem rekrutację do SW, do tej pory nie otrzymałem powołania do służby. Badania niedługo się kończą, a nic nie słychać z jednostki.
Czy ktoś bądź kogoś znajomy miał taką sytuację, że po przejściu wszystkic etapów rekrutacji nie został powołany do służby i spotkał się z odmową?

Zadzwoń do kadr interesuj się dzwoń a nie czekasz jak zadzwonią. Jasne że było wiele takich przypadków. Do kiedy masz ważne badania?

Badania ważne do końca 02/2014. Mój telefon do kadr nic nie zmieni, ponieważ kadry nie decydują kiedy zwolni się etat. A ktoś z was miał może taką sytuację, że wygasły mu badania i czy np jednostka wysłała ponownie na testy psychologiczne i komisję mswia?

Żeby Cię wysłano od nowa musi być ogłoszony nowy nabór ;/ Ale to kadry wiedzą kiedy ktoś odchodzi i planują ilu muszą mieć z badaniami żeby ich później przyjąć :) Wydali na Ciebie ponad tysiąc złotych więc to już coś. Ja dzwoniłem do kadr co miesiąc. A Ty wgl dzwoniłeś? Coś Ci powiedzieli?

Nie dzwoniłem, kadry kazały czekać na telefon więc czekam. No to nie dobrze, bo jak nie zostanę przyjęty to będę musiał czekać na kolejny nowy nabór o ile jeszcze będzie.

Zawsze mówią że się odezwą. Ja dzwoniłem regularnie. Nikt Cię nie skreśli z tego powodu że Ci zależy na robocie i się dowiadujesz. Podziwiam Twoją cierpliwość :)

Anette1988 napisał:
cześć! Mam pytanie, mój chłopak kilka lat temu miał problemy z prawem, teraz ma wyrok w zawieszeniu, który kończy się w przyszłym roku. Czy mogę starać się o pracę w SW? Czy jego przeszłość będzie tutaj problemem?
Dodam, ze mieszkamy razem.

Pozdrawiam
Nic się nie martw, najważniejsze że nie jesteście w związku małżeńskim, porostu nie przyznawaj się i podawaj jego danych w ABO

Anette1988 napisał:
Tylko w ustawie nie ma mowy o tym, że liczy się karalność bliskich osób (z rodziny, bądź też nie) dlatego jestem ciekawa. Tym bardziej, że tu chodzi o moją osobę i moja nieposzlakowaną opinię, nie mogę odpowiadać za błędy z przeszłości innych ludzi.

A jak sądzisz - gdybyś była kobietą szefa wszystkich mafijnych szefów to też nie powinno to być brane pod uwagę?
Oczywiście przerysowałem. Ale - z z dwóch kandydatów, którzy są tak samo "dobrzy" merytorycznie ale jeden ma partnera przestępcę trzeba wybrać jednego. Który zostanie wybrany?
Złóż dokumenty, nic nie przemilczaj i czekaj.

dymek898 napisał:
Anette1988 zamazanie wyroku nie następuje z chwilą zakończenia kary. Nie jestem pewien ale raczej następuje po 10 latach.

Nie udzielaj porad prawnych, skoro nie jesteś pewien. Bo źle wiesz - jeśli chodzi o ten akurat przypadek. To tak na marginesie.

forg Więc powiedz nam po jakim czasie następuje zamazanie wyroku? Podkreśliłem że Nie jestem pewien ale raczej następuje po 10 latach. Bo co do tego że ma się od razu czyste konto po zawiasach to wiem że tak nie jest.

kandydat2013 napisał:
Witam,
Spory czas temu przeszedłem rekrutację do SW, do tej pory nie otrzymałem powołania do służby. Badania niedługo się kończą, a nic nie słychać z jednostki.
Czy ktoś bądź kogoś znajomy miał taką sytuację, że po przejściu wszystkic etapów rekrutacji nie został powołany do służby i spotkał się z odmową?

Tak kolego ja przeszedłem wszystko w pierwszym naborze jaki byl na poczatku roku, mialem wszystko zdane i czekac na telefon. Było 8 miejsc. Na sprawnosci bylem 2 pod wzgledem wynikow. Zaczeli przyjmowac, wzieli jak sie pozniej okazalo plecaka, ktory startowal rok wczesniej ale nie zdal sprawnosci a w tym roku mu sie udalo. Potem dzial kadr zrobil drugi nabor mimo ze bylo kilka osob z pierwszego i wzieli z drugiego naboru 2 osoby. Ja czekalem. W maju wzieli 3 osoby (z mojego poboru i z tego drugiego). W czerwcu szla 1 osoba i poszla z drugiego poboru. Na lipiec bylo ostatnie miejsce, dzial kadr zrobil 3 nabor na jedno stanowisko straznika i wzieli 1 osobe a krotko po tym przyslali mi pismo ze przerywaja moje postepowanie z tego wzgledu ze jest brak zapotrzebowania.... Wiem ze przynajmniej 3 osoby poszly po znajomosci z czego 2 powiedzialy wprost. Ja nie mialem nikogo, tylko dosc spore kwalifikacje zwiazane ze sportem, walkami etc ale chlopacy po liceum okazali sie byc lepsi odemnie.

Icman 873- To startuj do Policji jak masz duże kwalifikację chyba że koniecznie chcesz SW

Labrada napisał:
Icman 873- To startuj do Policji jak masz duże kwalifikację chyba że koniecznie chcesz SW

Kolego Labrada 5 lutego mam Multi po raz 3. Także zobaczymy czy sie uda. Od zawsze chcialem Policje ale do Sw złożyłem bo potrzebowali wiecej chcetnych i myslalem ze sie uda. Ale nikt nie patrzy czy mam kwalifikacje niestety... To w obecnym czasie nie jest najwazniejsze. Jestem tego najlepszym przykladem.

Powiem tak: Strażnikiem na mieście nic nie znaczysz, dostaniesz w miskę i możesz pomykać do domu:D:D Ale będąc Gliniarzem już TAK:) Mam nadzieję że nikogo tutaj nie obraziłem;)

Słyszał ktoś o nowym systemie szkolenia wstępnego (wstępniak) w SW? Podobno szkolenie ma być na zakładzie tylko egzamin poza murami.

Persona1978 Powiesz coś więcej jak to ma wyglądać od strony technicznej?

Persona1978 napisał:
Nie podobno, lecz na pewno.

Nie tak do końca. Kurs wstępny jest nadal - i odbywa się on "poza murami" jednostki macierzystej. Czyli nie całe szkolenie wstępne odbywa się w jednostce.

Koledzy... To jak wygląda nowa procedura z tym wstępniakiem. W jednostce czy poza nią?

Ja swoje napisałem. Część wiedzy nowo przyjęty zdobywa w jednostce, później jedzie "gdzieś" zdobyć wiedzę i umiejętności, których trudno nauczyć w "więzieniu". I tyle.

dymek898 napisał:
W jednostce czy poza nią?

Tu i tu - odpowiedź konkretna na Twoje pytanie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót