Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z tego co ja się orientuję teraz nowo przyjęty funkcjonariusz musi odbyć praktykę z każdego działu (w każdym dziale zostanie mu przydzielony opiekun danego działu). Czas na zaliczenie wszystkich działów to 20 dni po czym wysyłany jest na wstępniak.

Wiec jak widzicie w 20 dni to wszystkie działy można tylko zobaczyć jak funkcjonują ale i tak lepsze to niż wysyłanie totalnie zielonego funkcjonariusza na wstępniak.

Labrada a powiedz mi, jeśli nie podam jego danych w ABO ale mieszkamy razem to czy nikt tego nie sprawdz- na dobrą sprawę jest to mój współlokator. Nie jesteśmy zaręczeni więc nie mogę powiedzieć, że jest to trwały związek. Martwię się tym bardzo bo nie chcę przez czyjąś głupotę z lat młodości dostać "po uszach"...
Powiedz mi jeszcze czy ankietę bezpieczeństwa wypełnia się już po zdaniu testów fizycznych, psychologicznych itd czy zaraz po tym jak przejdzie się rozmowę kwalifikacyjną?
Nasz może przypadki takie jak mój, które przebrnęły przez to wszystko pozytywnie?

Pozdrawiam Cię serdecznie

Labrada napisał:
Nic się nie martw, najważniejsze że nie jesteście w związku małżeńskim, porostu nie przyznawaj się i podawaj jego danych w ABO

Labrada a powiedz mi, jeśli nie podam jego danych w ABO ale mieszkamy razem to czy nikt tego nie sprawdz- na dobrą sprawę jest to mój współlokator. Nie jesteśmy zaręczeni więc nie mogę powiedzieć, że jest to trwały związek. Martwię się tym bardzo bo nie chcę przez czyjąś głupotę z lat młodości dostać "po uszach"...
Powiedz mi jeszcze czy ankietę bezpieczeństwa wypełnia się już po zdaniu testów fizycznych, psychologicznych itd czy zaraz po tym jak przejdzie się rozmowę kwalifikacyjną?
Nasz może przypadki takie jak mój, które przebrnęły przez to wszystko pozytywnie?

Pozdrawiam Cię serdecznie

Spokojnie Służba Więźienna to nie CBA ani ABW aż tak szczegółowo nie sprawdzają! Musisz pamiętać że przy wypełnianiu ABO nie wolno Ci podawać danych swojego partnera jeżeli miał konflikt z prawem, oni generalnie sprawdzają do: mama,tata,brat,siostra,mąż,dzieci, dalej raczej nie. Ankietę dostaniesz do wypełnienia po wszystkich egzaminach. Ankietę możesz koleżanko w necie znaleźć więc popatrz wcześniej

Labrada napisał:
Musisz pamiętać że przy wypełnianiu ABO nie wolno Ci podawać danych swojego partnera

Namawiasz do poświadczenia nieprawdy w ankiecie. Niezła rada. Doczytałeś to:

Anette1988 napisał:
ale mieszkamy razem

Twierdzisz, że nikt nic nie sprawdza? Udzielaj dalej takich rad ...

Czasami dana jednostka głębiej sprawdza kandydatów, np poprzez wywiad środowiskowy. Najczęściej jest to policja i ona wypytuje sąsiadów w jakim towarzystwie się obracasz, jakie masz stosunki z rodziną itd - wystarczy, że sąsiad Cię nie lubi bądź jest zazdrosny i wystawi Ci nie za dobrą opinię i Twój wysiłek może pójść na marne.

Nie musisz wpisywać swojego chłopaka w ankietę ABW, nie wiążą was żadne formalności.

Bardziej bym się martwił, o plecy jakie masz w jednostce, jeżeli owych nie masz to masz marne szanse.

kandydat2013 napisał:
Nie musisz wpisywać swojego chłopaka w ankietę ABW, nie wiążą was żadne formalności.

A co to za tajemnicza ankieta? Na dodatek widziałeś ją na oczy?

Labrada napisał:
Spokojnie Służba Więźienna to nie CBA ani ABW aż tak szczegółowo nie sprawdzają! Musisz pamiętać że przy wypełnianiu ABO nie wolno Ci podawać danych swojego partnera jeżeli miał konflikt z prawem, oni generalnie sprawdzają do: mama,tata,brat,siostra,mąż,dzieci, dalej raczej nie. Ankietę dostaniesz do wypełnienia po wszystkich egzaminach. Ankietę możesz koleżanko w necie znaleźć więc popatrz wcześniej[/QUOT

Dzieki Ci za rady kolego :) Przeglądałam tą ankietę wcześniej dlatego pytam, Czyli jako współlokatora nie musze go pisać też?
Myślę, że jakiś czas pomieszkamy osobno a później już po wszystkim znów razem.

Czy znasz takie przypadki jak mój które zakończyły się pozytywnie?
Pleców nie mam ale mam nadzieję, że mimo to mi się uda :)

Akurat rady "kolegi" @Labrada są delikatnie mówiąc niedźwiedzią przysługą...

Anette1988 napisał:
Czy znasz takie przypadki jak mój które zakończyły się pozytywnie?
Poświadczenie nieprawdy na samym starcie w ABO raczej nie ma szans na pozytywne zakończenie.

Nie jesteśmy zaręczeni więc nie mogę powiedzieć, że jest to trwały związek
Proponuję zapoznać się z definicją "osoby najbliższej" w świetle prawa.

W ABO całą prawde piszecie, na tym to polega. I tak później jest to sprawdzane przez funkcjonariuszy, dotyczy to Policji, SW, czy ABW jak ktos wczesniej wspominał. Wszelkie ukrywania prawdy mogą jak najbardziej prowadzić do przerwania procedury kwalifikacyjnej - w kazdej w/w firmie.

Chodziło mi oczywiście o Ankietę Bezpieczeństwa Osobowego. przepraszam za błąd abw= ankieta bezpieczeństwa wewnętrznego.

Do Anetta1988
Osobiście nie znam takich przypadków ale były takie sytacje. Ale to nie powinno wpłynąc na wynik rekrutacji.

Tak czy inaczej taka ankieta również obowiązuje w Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, jak dobrze pamiętam to tam akurat uzupełniało się ją przy pierwszych etapach rekrutacji (odwrotnie niż w Policji).

Koleżanko NAJWAŻNIEJSZE przejdź pozytywnie wszystkie badania i testy! Czy znam takie przypadki? Trudne pytanie bo nikt nikogo raczej nie pyta o takie rzeczy bo poco? Ale podejrzewam że wielu Funkcjonariuszy Sw i innych służb byli w nieformalnych związkach z osobami co mieli konflikt z prawem, jednym z testów IQ jest wypełnienie dobrze takiej ankiety;) hehe. O jakie stanowisko się ubiegasz, wychowawca?

Labrada napisał:
Ale podejrzewam że wielu Funkcjonariuszy Sw i innych służb byli w nieformalnych związkach z osobami co mieli konflikt z prawem,

Wielu to znaczy ilu? Ja akurat znam kilkuset funkcjonariuszy i jakoś nie potrafię wskazać takiego, którego życiowy partner jest przestępcą. Podejrzewasz? Na jakiej podstawie?

forg napisał:
Ja akurat znam kilkuset funkcjonariuszy i jakoś nie potrafię wskazać takiego, którego życiowy partner jest przestępcą.
A Każdy z nich spowiadał Ci się z Historii życia swojego partnera? Nie bądź śmieszny.

Ostatnia edycja:
Labrada napisał:
A Każdy z nich spowiadał Ci się z Historii życia swojego partnera? Nie bądź śmieszny.

Skąd wiesz czym się zajmuję w SW?
Potrafisz odpowiedzieć na moje pytania? Czy wolisz poddać się bez walki?

Labrada napisał:
Trudne pytanie bo nikt nikogo raczej nie pyta o takie rzeczy bo poco?
SKoro twierdzisz, że nie ma to znaczenia to idąc Twoim tokiem rozumowania - "poco" w ankiecie takie pytanie?

jednym z testów IQ jest wypełnienie dobrze takiej ankiety;) hehe.
Według Ciebie - "dobrze" = niezgodnie z obowiązującym stanem faktycznym, tak przynajmniej wynika z Twoich wypowiedzi...

Nie prowadzę żadnych notatek, zapisów ani żadnej ankiety też nie prowadzę więc użyłem określenia ''WIELU'' i nadal to podtrzymuję a podejrzewam na podstawie dużego doświadczenia życiowego popartego dużą znajomością! Teraz Ty odpowiedz na moje pytanie nie uciekając odpowiedziami ''wiesz czym się zajmuje''

Labrada napisał:
Według Ciebie - "dobrze" = niezgodnie z obowiązującym stanem faktycznym, tak przynajmniej wynika z Twoich wypowiedzi...
Tak dokładnie BARDZO dobrze zrozumiałaś !

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót