Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
CZesc pomózcie mi bardzo prosze w napisaniu podania do SW.

jak ma wygladac to podanie ?

mata320d napisał:
a gdzie startujesz? do jakiego miasta?

Czesc jestem z Kujawsko-Pomorskiego startuje do Torunia i może Grudziądza do Włocławka niestey nie zdarzyłem z Grudziądzem tez nie wiem czy zdąrze bo tylko do piatku jest a czekam za aktem urodzenia az mi przyślą.

Nie wiem jak ma wygladać to pisemne podanie.

Czy poprostu Prosze o przyjecie mnie do pracy w SW?

czy jakies uzasadnienie jeszcze do tego?

Do kogo je kierowac do Dyrektora?

A ty gdzieś sie starasz?

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze innee pytanie czy w sw można liczyc na jakies dodatki mieszkaniowe? I czy jako były zołnierz zawodowy mam wieksze szanse na dostanie sie do słuzby?

Ostatnia edycja:
z tego co słyszałem to jest dodatek około 250zł jak ktoś mieszka dalej niż 25km od zakładu lub coś takiego ale pewny nie jestem bo nie pracuje jeszcze.
to raczej nie ma wiekszego znaczenia

Ostatnia edycja:
przydało by sie te 250zł jako dodatek na mieszkanie bo tak sama pensja mniejsza niz w wojsku no a i wojsku wieksze mieszkaniówki. Próbuje tu i tam sie dosatc zobacze co z tego wyjdzie

teraz było 300zł niby podwyżki to coś ponad 2tyś chyba jest na poczatek

a mam jeszcze inne pytanei czy to podanei musze pisac recznie czy moge w wordzie normanie? bo na stronei SW jest napisane:

"Kandydat, wraz z pisemnym podaniem o przyjęcie do służby"

no własnie chyba tez tak zrobie bo jakos neizrozumiale to napisali. ale w tych czasach nikt juz recznie nei pisze podań chyba :)

mata320d napisał:
z tego co słyszałem to jest dodatek około 250zł jak ktoś mieszka dalej niż 25km od zakładu lub coś takiego ale pewny nie jestem bo nie pracuje jeszcze.
to raczej nie ma wiekszego znaczenia
Z tymi kilometrami to totalna bzdura,nie wiesz to nie pisz!
Dodatek przysługuje za brak mieszkania w służbie stałej i wynosi faktycznie ok. 250 zł - 260 zł na rękę, w zależności czy miesiąc ma 30 czy 31 dni.
Reszty postów nie skomentuję bo szkoda mi na to czasu...

Ale czy Ty kolego wielki strażniku potrafisz czytać ze zrozumieniem? Napisałem że nie jestem pewien a powiedzieć cokolwiek chociaż pół prawdy informując pytającego że nie jest się pewnym jest lepsze niż nic niemówienie.
Wszyscy strażnicy są tacy dziwni jak Ty?
poważnie się zastanowie czy wstąpić do sw jeśłi odpowiedz bedzie pozytywna...
:)
pzdr

Skąd wiesz że jestem strażnikiem i do tego "wielkim"?
Tak, zastanów się dobrze...

bo po twoich postach widać przemawiającą przez Ciebie wyższość- dlatego wielki...
a strażnik bo tutaj piszesz

mata320d napisał:
bo po twoich postach widać przemawiającą przez Ciebie wyższość- dlatego wielki...
a strażnik bo tutaj piszesz
Więc nie mogę być powiedzmy wychowawcą lub szefem kuchni, albo informatykiem ,tylko strażnikiem żeby tutaj pisać.

wiesz dobrze ze możesz ale nie chodzi tutaj o to kim jesteś a o to jak się zachowujesz...

Koledzy - podpowiedzcie mi ile sie czeka na powtórny egz- z psychologa?????

seba129 napisał:
Koledzy - podpowiedzcie mi ile sie czeka na powtórny egz- z psychologa?????
Tzn?
W pierwotnym terminie nie przeszedłeś egzaminu? Jeśli tak to na kolejny możesz stanąć po roku, a to się wiąże z ponowieniem procesu rekrutacji.

Witam. Mam takie pytanie startowałem na stanowisko strażnika działu ochrony w zeszłym roku. Przeszedłem cały proces rekrutacyjny, a na komisji stawałem w przerwie między Świętami, a nowym rokiem przełom 2011/2012. W październiku dostałem wiadomość pocztą, że mój proces zostaje przerwany, a powodem jest brak zapotrzebowań kadrowych na ten rok. Razem z tą wiadomością były moje wszystkie dokumenty, które składałem. Teraz moje pytanie czy jeśli np startowałem ponownie do innego zakładu i będę miał iść do pracy np styczeń/luty to muszę od nowa robić wszystko tak ?? Bo rozumiem, że papiery są tylko rok ważne tak ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót