Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wyjaśniłem Ci wszystko, tyle z mojej strony w tej kwestii.

Labrada napisał:
Jakie zabezpieczenie? Z dnia na dzień możesz być wywalony na zbity pysk z zarzutami.

Jak z każdej innej pracy. Łamiesz regulamin, popełnisz przestępstwo - wylatujesz.

zabezpieczeniem jest to, że jak sumiennie i solidnie wypełniasz swoje obowiązki to nie zostaniesz zwolniony.

a w sektorze prywatnym bywa bardzo różnie.

Forg a jak to wygląda w twojej opinii - f-sza? Pytam o realia pracy w dziale ochrony i ogólnie sytuację zk

Po szkole średniej do służby wieziennej?

Witam,
Ukończyłem LO o profilu policyjno-prawnym. Mam 19 lat. Obecnie studiuję zaocznie Bezpieczeństwo Wewnętrzne.Mam jakąś szansę dostania się do służby w więziennej w takim młodym wieku? ;)

RE: Po szkole średniej do służby wieziennej?

Damian2701 napisał:
jakąś szansę dostania się do służby w więziennej
Oczywiście że masz szansę,
Damian2701 napisał:
To skoro masz 19 lat to czeka Cię 36 lat służby:D składaj kwity jak najszybciej;) :D

Wiem, że formalnie mogę starać się dostać do służby więziennej ale czy w praktyce tez tak jest? :P Na razie czekam aż ZK Kalisz będzie prowadził rekrutacje na jakieś stanowisko. Potrzebują na stanowisko funkcjonariusza ale niestety nie mam wyższego wykształcenia zawodowego ;)

To ciekawe, bo mi pani w jednym z AŚ powiedziała że nie przyjmą mnie bo mam wyższe wykształcenie. Co to za stanowisko "funkcjonariusz"?

czy przeszedł ktoś pozytywnie testy psychologiczne do SW? i może mi napisać jakieś pytania

Labrada naprawdę nie odpowiesz?

wiesz, że te odpowiedź rzuci światło na to jak postrzegać twoje opinie i stopień ich racjonalności.

Moje złote myśli możesz traktować z przymrużeniem oka:)

czyli nie wiem, ale się wypowiem?
i to dość kategorycznie :cool::cool::cool:

towdiman napisał:
czyli nie wiem, ale się wypowiem?
i to dość kategorycznie :cool::cool::cool:
Posłuchaj kolego.Uważam że i tak ZA DUŻO POWIEDZIAŁĘM. Proponuję żebyś się nie sugerował moimi przemyśleniami i wypowiedziami na tym forum, najlepiej będzie jak sam złożysz papiery do SW i zobaczysz jak jest. Może się okazać po jakimś czasie że praca w kryminale będzie czymś co zawsze chciałeś robić, twoja pasja i wręcz życiem:)

agnieszka7420 napisał:
czy przeszedł ktoś pozytywnie testy psychologiczne do SW? i może mi napisać jakieś pytania

Przeszedł.
Czy jesteś towarzyska?
Czy potrafisz pracować w zespole?
Czy wolisz wakacje w górach czy na morzem?
Czy wolisz iść na koncert czy na film?
Czy lubisz zwierzęta?
Takich i tym podobnych pytań jest ponad 300. Często się powtarzają, ale są inaczej sformułowane. Potem masz rozmowę z psychologiem, który zdecyduję czy zdajesz czy nie. Także nie idź tym tropem jak naiwniacy, którzy testy MS kupują do policji a potem nie zdają.

mam dylemat między sg, a ochroną w zk półotwartym
co byście radzili?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót