Ag_Maz
Moderator w spoczynku
- Odpowiedzi
- 33 942
W związku przekroczeniem 1000 postów w wątku http://forumprawne.org/wieziennictwo/337832-praca-w-sluzbie-wieziennej-ii.html, otwieram część III
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Labrada napisał:Nie prowadzę żadnych notatek, zapisów ani żadnej ankiety też nie prowadzę więc użyłem określenia ''WIELU'' i nadal to podtrzymuję a podejrzewam na podstawie dużego doświadczenia życiowego popartego dużą znajomością! '
Próbujesz być precyzyjny i łapać Mnie za słowa i SAM SIEBIE pogrążyłeś w swoich wypowiedziach! Myślę że dalsza polemika z Tobą wydaje mi się już zbędna. Ja jej nie nakłaniałem do kłamstwa tylko jej udzieliłem kilka wskazówek co jej zwiększy szanse podczas rekrutacji do SWforg napisał:Znajomością czego lub kogo?
Bzdury piszesz, do tego namawiasz ludzi do kłamstwa, zatem może daruj sobie już "porady prawne"?
No dobrze ale dlaczego ktoś ma mieć przekreśloną karierę za czyjeś błędy? Np Młody chłopak który całe życie marzył o pracy w Policji skończył studia, zna 2 języki, wysportowany itp nie dostanie się bo brat, mama lub tata kiedyś coś tam nabroili, Dajcie spokójJeremypitbull napisał:Zwiększy szanse, ale to (w mojej ocenie) nie jest moralne, by pomagać komuś dostać się do służby, kto być może (nie wiem czy dobrze rozumiem) ma partnera przestępce. Po to właśnie jest wspomniana ankieta, by wyeliminować takie jednostki i to ma prowadzić ku dobru.
Labrada napisał:No dobrze ale dlaczego ktoś ma mieć przekreśloną karierę za czyjeś błędy?
Styczność z przestępcami może mieć każdy z Nas i nie koniecznie musisz mieć w rodzinie kogoś karanego NIEMA NA TO REGUŁY jak chcesz to masz kontakt.forg napisał:bliskiej styczności z łamiącymi prawo?
A dlaczego od razu zakładać że trafi do więźienia?forg napisał:Po co dyrektor ma ryzykować problemy w sytuacji, gdy pan przestępca trafi akurat do tego więzienia?
Labrada napisał:Styczność z przestępcami może mieć każdy z Nas i nie koniecznie musisz mieć w rodzinie kogoś karanego NIEMA NA TO REGUŁY jak chcesz to masz kontakt.
Labrada napisał:Dyrektor powinien kierować się wynikami z przeprowadzonych testów-badań wobec kandydatów jeżeli jak Ty to nazwałeś ''konkubina przestępcy'' miała lepsze wyniki od drugiej kandydatki która nie jest w związku przestępcą to powinna zostać przyjęta! '
a dlaczego?Jeremypitbull napisał:Nie o to chodzi, byś się obraził, ale Twoje argumentacje to bzdury.
Tak z tym mogę NIESTETY zgodzić. Ale zadałem Ci wcześniej pytanie więc Mi odpowiedz ...!!!forg napisał:Jeśli mam dwie kandydatki i ta bez przestępcy ma wszystkie wyniki gorsze, w rozmowie nie potrafi skonstruować poprawnie zdania to przyjmę tą z konkubentem przestępcą. Ale będę jej się przyglądał. I przy najmniejszej wątpliwości zwolnię.
Jeremypitbull napisał:Nie o to chodzi, byś się obraził, ale Twoje argumentacje to bzdury.
Labrada napisał:a dlaczego?
Należałoby tu jeszcze dodać,że to zarówno forum jak i ten konkretny wątek odwiedzają i czytają nie tylko prawnicy i funkcjonariusze służb mundurowych.Prócz najzwyklejszych ludzi szukających odpowiedzi na swoje pytania z pewnością tak interesujący temat jest czytany przez przestępców lub byłych przestępców.I jak później wymagać od każdego z nich szacunku do funkcjonariuszy SW po tym jak poczytają,że jeden z nich namawia potencjalnego kandydata do poświadczania nieprawdy?Lustitia napisał:Chociażby dlatego, że "doradzasz" komuś poświadczenie nieprawdy. A to p-stwo. Mało tego, "doradzasz" popełnienie go komuś, kto stara/chce starać się o pracę w SW. Czyli wśród osób, które w pewnego rodzaju sposób naprowadzają przestępcę na "dobrą drogę".
Proszę o podania paragrafu i artykułu który o tym mówiLustitia napisał:Chociażby dlatego, że "doradzasz" komuś poświadczenie nieprawdy. A to p-stwo
Ty chyba sama nie wiesz co teraz piszesz hehe?!Lustitia napisał:osób, które w pewnego rodzaju sposób naprowadzają przestępcę na "dobrą drogę"
Jedno i drugie kandydata dyskwalifikuje.Lustitia napisał:ma mniejsze szanse, niż ktoś, kto takowy związek zatai ?
Przestępstwo a przestępstwo jest to różnica niema co porównywać do żony szefa camorry a żony złodzieja co ukradł rower za 400zł a mimo wszystko jedno i drugie podważa zaufanie starania się do służb i w pewnej mierze dyskwalifikuję kandydata. FORG POTRAFISZ NA MOJE PYTANIE UDZIELIĆ ODPOWIEDZI ???Jeremypitbull napisał:funkcjonariusz SW, czy Policjant, obracający się w przestępczych gronach.
O poświadczeniu nieprawdy ?Labrada napisał:Proszę o podania paragrafu i artykułu który o tym mówi
Taaak, a SW widziałam tylko w filmach...Ty chyba sama nie wiesz co teraz piszesz hehe?!
Z jednej strony piszesz, że od razu dyskwailifikuje to kandydata, z drugiej zaś wspominasz, że przestępstwo, przestępstwu nierówne, więc jak to jest?Jedno i drugie kandydata dyskwalifikuje.
Najpierw przeczytaj go BARDZO DOKŁADNIE a potem Mi coś zarzucaj i krytykujLustitia napisał:Art. 271 par. 1 k.k
To jest twoim zdaniem naprowadzanie przestępcy na dobrą drogę?Lustitia napisał:Taaak, a SW widziałam tylko w filmach...
Wychowawca kieruje skazanego na terapię, wychowawca daje skazanemu szansę pracy bezdrozorowej, wychowawca "wypuszcza" skazanego na przepustki - wg Ciebie to nie jest pomoc? To zapewne w Twojej ocenie coś, co skazanemu należy się...
Według prawa dyskwalifikuję kandydata, według Mnie i mojego poglądu tak nie powinno być bo jak wspomniałem przestępstwo a przestępstwo to różnica!Lustitia napisał:Z jednej strony piszesz, że od razu dyskwailifikuje to kandydata, z drugiej zaś wspominasz, że przestępstwo, przestępstwu nierówne, więc jak to jest?
Jeżeli była skazana prawomocnym wyrokiem to kandydat jest skreślony bo ma bliski kontakt z przestępcami i podważa zaufanieLustitia napisał:Jeśli małżonka starającego się o przyjęcie do SW była X lat temu karana, np. za wypadek komunikacyjny uważasz,że jest on od razu skreślony?