Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Łódź zdecydowanie odradam. Ogromny przesiew robią, wiem sam po sobie. Kielce są spoko, ale 3-5 dni na zrobienie całej obiegowki

A u psychologa to nie jest przypadkiem test 305 pytan? A pozniej tes na inteligencje.

Konrad864 napisał:
A u psychologa to nie jest przypadkiem test 305 pytan? A pozniej tes na inteligencje.

Może było lub zależy od okręgu. Ja miałem tak, a zdawałem 11-go

Jest na forum ktoś z ostatniego planowanego na grudzień naboru do ZK Rzeszów?

Esolekk napisał:
Jest na forum ktoś z ostatniego planowanego na grudzień naboru do ZK Rzeszów?
Ja jestem a o co chodzi? Jestem po komisji lekarskiej i z tego co wiem to trzeba czekać bo jeszcze nie wszystkie orzeczenia wpłynęły z komisji lekarskiej a jak wpłyną to musi minąć 14 dni na uprawomocnienie się dopiero wtedy będzie lista rankingowa.

Aguska2809 napisał:
Ja jestem a o co chodzi? Jestem po komisji lekarskiej i z tego co wiem to trzeba czekać bo jeszcze nie wszystkie orzeczenia wpłynęły z komisji lekarskiej a jak wpłyną to musi minąć 14 dni na uprawomocnienie się dopiero wtedy będzie lista rankingowa.
Przecież z komisja trzeba było się wyrobić do 17.12

Jak do 17.12? Jak odebralem np obiegowke 25 listopada to od tego momentu mam miesiąc czasu żeby zrobić wszystkich lekarzy(cała obiegowke) i stanac przed komisja. Więc chyba masz jakies źle informacje. Zadzown do Zk Rzeszow to pani tylko potwierdzi to co tutaj naisalem. Ktoś mógł np odebrać obiegowke 2.12 i ma czas do 1.01.2019 żeby stanąć na komisje plus trzeba zawsze doliczyc dwa tyg na uprawomocnie decyzji.

A tak swoją drogą ciekawe ile osób zaliczyło komisję.

KamB@k22 napisał:
A tak swoją drogą ciekawe ile osób zaliczyło komisję.

Dzwoniłem przed chwilą do oisw Rzeszów i pani powiedziała że końcem stycznia powinna być już lista rankingowa że w sumie już tylko czekają na jedno orzeczenie, pytałem czy wszystkie orzeczenia wpłynęły pozytywne to pani powiedziała że negatywne też więc pozostaje czekać 😉😁

Ostatnia edycja:
Aguska2809 napisał:
Dzwoniłem przed chwilą do oisw Rzeszów i pani powiedziała że końcem stycznia powinna być już lista rankingowa że w sumie już tylko czekają na jedno orzeczenie, pytałem czy wszystkie orzeczenia wpłynęły pozytywne to pani powiedziała że negatywne też więc pozostaje czekać 😉😁
To czekamy.

Dzień Dobry wszystkim , chciałbym zapytać czy macie może wiedzę na temat " zaswiadczenie o uregulowanym stosunku do sluzby wojskowej", mianowicie takowego zaswiadczenia nie posiadam jednakze stodowny wpisdo ksiazeczki posiadam. Zatemczy taki wpis w zupelnosci wystarczy ? Dodatkowo chcialbym zapytac jakich mozna spodziewac sie pytan z testu wiedzy ? Bardziej ustawa o sluzbie wieziennej czy raczej wladza ustawodawcza i tego rodzaju materialy? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

Jak to z tymi książeczkami wojskowymi ,czy oni na to jeszcze patrzą ? Jest może ktoś kto startuje w naborze w woj. Lubuskim ? Jakie mieliście pytanie na teście ? pozdrowionka :)

Parę stron wstecz jest odpowiedź odnośnie testu z wiedzy ogólnej, w skrócie - podstawowa wiedza z władzy wykonawczej, ustawodawczej i sądowniczej ;)

A trzeba znać ustawe o służbie więziennej ? a jakie pytania na rozmowie kwalifikacyjnej ?

Dlaczego SW, co to jest SW i jakie ma zadania (ustawa) , hobby, dlaczego uważasz że się nadajesz, kilka słów o sobie.

Nie, glownie cytuję użytkownika "R4mzes2018" ze strony 57, tam masz wszystko dokładnie opisane ;)

Lubuski2019 napisał:
A trzeba znać ustawe o służbie więziennej ? a jakie pytania na rozmowie kwalifikacyjnej ?

Zależy gdzie startujesz. Ogólnie podstawowe pytania, dlaczego po co. Ja osobiście mam bardzo pozytywne odczucia z mojej rozmowy w areszcie śledczym. Nie pytali o żadne ustawy, tylko np czy lubię nabywać nową wiedzę, , to odpowiadałem, że gdy to potrzebne do zawodu to tak,, albo pytania typu, jakie jest twoje nastawienie do broni palnej.Dało radę bez problemu.

Oni ogólnie mają ocenić czy się nadajesz do sw czy nie, wiadomo, ze jakieś podstawowe zasady sw trzeba znać ale na naukę to przyjdzie pora.

A wy gdzie Panowie startujecie ? Jake woj. ? Dużo jest chętnych u was ?

Składał ktoś Podanie w Lubuskim do aresztu lub zakładu ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót