M
Marek19852
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 131
Czy jest możliwość skorzystać z poradni psychologicznej prywatnie przed testami i rozmowa z psychologiem?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
miras756 napisał:Witam. Mam pytanie odnośnie badań. Otrzymałem skierowanie na badania psychologiczne i komisje lekarska. Na czym polega owa komisja lekarska? Czy po tym etapie będzie konieczna także tzw. Obiegówka? Czy obiegowke robię u lekarzy wyznaczonych czy mogę zrobić badania na własną rękę np. Prywatnie? No i jak wygląda psycholog i komisja w Gdańsku bo słyszałem że Gdańsk ciężko przejść.
Marek19852 napisał:Czy jest możliwość skorzystać z poradni psychologicznej prywatnie przed testami i rozmowa z psychologiem?
Konradwallenrodd napisał:Czy na rozmowę kwalifikacyjną zapraszają raczej wszystkich, którzy złożyli poprawnie wypełnione dokumenty, czy mogą z jakiegoś powodu na tym etapie odrzucić? K
Flavikox napisał:Hey ! moze moje pytanie sie powtórzy, za co z gory przepraszam.
Mam zamiar poddac sie rekturacji do SW, jestem pielegniarka, pracowalam w oddzialach psychiatrycznych, obecnie PZP od miesiaca... Ale pojawila sie oferta, opcja o ktorej powiem skromnie marzylam.
Pracuje na 8emki tak zwane, wiem ze jak przyznam sie pracodawcy co mam w zamiarze, moze mi utrudniac... zwlaszcza ze sa tam psychiatrzy i psychologowie do kwalifikacji ( chyba ze jestem paranoikiem i jest to moje glupie myslenie )
Czy ciezko jest pogodzic prace z procedurami rekturacyjnymi ? jak to wyglada..
Czy wy panowie i panie byliscie poprostu bezrobotni przez caly czas rekrutacji ?
Prosze o jakas mala pomoc![]()
SzczecinAaendrjuaa napisał:Zależy wszystko od Inspektoratu, w jednych rozmowę, test wiedzy, test sprawności i psychologa da się zrobić w tydzień. Dzwonią na drugi dzień od złożenia papierów. W innych dzwonią dopiero po miesiącu, więc rekrutacja trwa dłużej. Wiem to z własnego doświadczenia.
A do którego okręgu startujesz?![]()
Tim17 napisał:Witam składa ktoś papiery teraz do OISW Wrocław na nową rekrutację?![]()
Listopad19 napisał:Szczerze przyznam, że liczyłem na stopień choćby chorążego ze względu na posiadane zatrudnienie - mgr z resocjalizacji + podyplomówka
Listopad19 napisał:bo w tabelach nie ma mnożnika dla szeregowego młodszego wychowawcy.
Nie ma tak łatwoListopad19 napisał:Witajcie,
podpowiedzcie proszę, jak właściwie wygląda sprawa zatrudnienia w SW na stanowisku młodszego wychowawcy? Według art. 47 mogę zostać zatrudniony "awansem" na stopniu podoficera, chorążego, a nawet oficerskim (tu za zgodą DG). Szczerze przyznam, że liczyłem na stopień choćby chorążego ze względu na posiadane zatrudnienie - mgr z resocjalizacji + podyplomówka, natomiast otrzymałem informację, że będzie to stopień szeregowego - bez konkretnych wyjaśnień... nie jestem w stanie nawet sprawdzić ile będę zarabiał, bo w tabelach nie ma mnożnika dla szeregowego młodszego wychowawcy. W odpowiedzi otrzymałem tylko mamrotanie o zmianie w zatrudnieniach itd., ale ustawa się przecież nie zmieniła w tym zakresie... czy ktoś się orientuje ile będę zarabiał? Dodatkowo, czy jest w ogóle szansa, że pojadę na szkolenie i przeskoczę na stopień oficerski? Z góry dziękuję za wszelkie info...
A może się podzielisz informacjami,które uzyskałeśListopad19 napisał:Wyobraź sobie również, że przeprowadziłem prostą rozmowę z kadrowcem dziś rano i zostałem już poinformowany, więc daruj sobie te złośliwości.![]()