M
Migotka2107
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 359
lalunia37 napisał:Oby nic więcej nie było![]()
Raczej nie powinno...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
lalunia37 napisał:Oby nic więcej nie było![]()
Justi1977 napisał:Hej mam pytanie orientujecie się jak to jest ze stopniami nadawanymi? Jak ktoś jest po studiach mgr resocjalizacji i skończonej szkółce. Dalej jest się szeregowym?
Myślałam że coś więcej jest. Oficera to chyba po studiach podyplomowych o ile wiem. A orientujesz się może kiedy się jedzie na szkółkę po jakim czasie bo też różnie mówiąMigotka2107 napisał:Mówisz o sytuacji kiedy zostało się przyjętym i skończylo wstępniak? Jesteś szeregowymKiedyś zaczynało się od młodszego chorążego...ale obecnie to szeregowy i moze po jakimś czasie (raczej dłuższym
) nadzieja na oficerke
![]()
Może być że i po kilku miesiącach - różnie to bywaJusti1977 napisał:Myślałam że coś więcej jest. Oficera to chyba po studiach podyplomowych o ile wiem. A orientujesz się może kiedy się jedzie na szkółkę po jakim czasie bo też różnie mówią
są jeszcze te studia podyplomowe w Kaliszu tylko zgoda musi być dyrektora i nie jest tak łatwo o toMigotka2107 napisał:Może być że i po kilku miesiącach - różnie to bywaCo do oficerki - zależy od jednostki ale to raczej perspektywa kilku lat...
Z tego co słyszałam korpus oficerski jest obecnie dosyć rozbudowany (dużo oficerów w służbie) i nie jest już o to tak "prosto" jak kiedyś - pewnie względy ekonomiczne nie są tutaj bez znaczenia
![]()
To o tym nawet nie wiedziałamJusti1977 napisał:są jeszcze te studia podyplomowe w Kaliszu tylko zgoda musi być dyrektora i nie jest tak łatwo o tochoć ja jak byłam na rozmowach to zawsze mówili że cenią pracowników co chcą się dokształcać. Ja dziś dostałam info ze komisja dała mi Zdolna
![]()
Kochana ja już sama tam dzwoniłam i kazali mi jutro zadzwonić i powiedzą co i jak dalej zemną, później ranking i określenie jednostki bo ja miałam dwie, i dylemat która wybrać chyba że sami zaproponują w każdym razie mówiła że będę pracowaćMigotka2107 napisał:To o tym nawet nie wiedziałamzawsze to też jakaś możliwość
gratuluję
teraz zostaje czekać na odzew z jednostki
![]()
To tym bardziej gratulujęJusti1977 napisał:Kochana ja już sama tam dzwoniłam i kazali mi jutro zadzwonić i powiedzą co i jak dalej zemną, później ranking i określenie jednostki bo ja miałam dwie, i dylemat która wybrać chyba że sami zaproponują w każdym razie mówiła że będę pracować
dział ochrony okręg warszawskiMigotka2107 napisał:To tym bardziej gratulujęja też dzwoniłam - i nadal czekam...
Do jakiego działu startujesz ?
Ja miałam trzy jednostki, ale aktualnie tylko do jednej z nich szukają na moje stanowisko - więc problem na szczęście rozwiązał się sam
![]()
Justi1977 napisał:dział ochrony okręg warszawski
Distrojer napisał:Też jestem już po wszystkim. Komisja stwierdziła że zdolny. Czekam na telefon z ZK. Ktoś wie ile to może potrwać?
Distrojer napisał:Też jestem już po wszystkim. Komisja stwierdziła że zdolny. Czekam na telefon z ZK. Ktoś wie ile to może potrwać?
Jak siebie znaleźć w takim rankingu skoro nie dali żadnego numerka. Może będą dzwonić osobiście, bo nie widzę na stronie żeby kiedykolwiek był pokazany jakiś rankingMigotka2107 napisał:Ciężko powiedzieć... Na pewno sa dwa tygodnie na uprawomocnienie się orzeczenia i dopiero wtedy może nastąpić ewentualne zatrudnienie... Niestety rankingi są publikowane dosyć późno tzn. krótko przed samym zgłoszeniem się do jednostki... Myślę że warto zadzwonić i dopytać![]()
Justi1977 napisał:Ja ostatniego lekarza miałam 30czerwca dziś się dowiedziałam że zdolna i sama zadzwoniłam do Warszawy też zadzwoń nic cie to nie kosztuje choć mi powiedzieli na komisji że jednostka sama do 2tyg powinna zadzwonić
Dużo zależy na jakie stanowisko?melto1 napisał:Hej niedawno dostałem maila z terminem rozmowy kwalifikacyjnej (lubelskie). Może mi ktoś z Was pomóc w ułożeniu jak najlepszej odpowiedzi dotyczącej pytania: Dlaczego własnie do SW?
U nas na rozmowie kwalifikacyjnej każdy dostawał oficjalne pismo z numerem kandydata i tak się później szukasz w rankinguDistrojer napisał:Jak siebie znaleźć w takim rankingu skoro nie dali żadnego numerka. Może będą dzwonić osobiście, bo nie widzę na stronie żeby kiedykolwiek był pokazany jakiś ranking![]()
Blond2303 napisał:Dużo zależy na jakie stanowisko?
Migotka2107 napisał:U nas na rozmowie kwalifikacyjnej każdy dostawał oficjalne pismo z numerem kandydata i tak się później szukasz w rankinguRankingi pojawiają się krótko (tydzień, czasem trochę później) - przed tym jak masz się stawić w jednostce...Więc myślę że faktycznie lepiej samemu się wcześniej do nich odezwać
![]()