Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
lalunia37 napisał:
Nie mam pojęcia ;-) Takie informację dostaję od okulisty i że 0,5 i 0,75 cylinder (czyli pewno własnie astygmatyzm). Czy na komisji badają również uzębienie? Mam parę dziurek i pewno wypadałoby zrobić...

Zależy na jakie stanowisko startujesz. Ja nie miałam na obiegowce stomatologa, ale już starsi kandydaci np do ochrony - mieli...

Startuje na kwatermistrza. Mam mniej niż 35 lat

lalunia37 napisał:
Startuje na kwatermistrza. Mam mniej niż 35 lat

Jeden z kandydatów na kwatermistrza miał go na obiegowce, ale był już sporo starszy... Ciężko powiedzieć 🤔

Migotka2107 napisał:
Jeden z kandydatów na kwatermistrza miał go na obiegowce, ale był już sporo starszy... Ciężko powiedzieć 🤔
Zobaczymy jak dostanę skierowanie, najwyżej na szybko gdzieś pójdę :-) A czy ktoś orientuje się jak w poznańskim komisja podchodzi? Łagodnie czy raczej czepiają się?

lalunia37 napisał:
Zobaczymy jak dostanę skierowanie, najwyżej na szybko gdzieś pójdę :-) A czy ktoś orientuje się jak w poznańskim komisja podchodzi? Łagodnie czy raczej czepiają się?

Pewnie, zawsze można tak zrobić... 😉
Moim zdaniem - nie najgorzej 😉 dopytują o szczegóły - np. tatuaże 😉 plusem jest to, że orzeczenie dostaje się od razu do ręki - bez dłuższej niepewności 😉

Migotka2107 napisał:
Pewnie, zawsze można tak zrobić... 😉
Moim zdaniem - nie najgorzej 😉 dopytują o szczegóły - np. tatuaże 😉 plusem jest to, że orzeczenie dostaje się od razu do ręki - bez dłuższej niepewności 😉
Tatuaże właśnie mam, ale na nodze i bez żadnych gorszących treści. Psycholog na psychotescie nic nie mówiła. Pytała tylko gdzie i co przedstawiają

lalunia37 napisał:
Tatuaże właśnie mam, ale na nodze i bez żadnych gorszących treści. Psycholog na psychotescie nic nie mówiła. Pytała tylko gdzie i co przedstawiają
Na pewno o niego zapytają 😉

Migotka2107 napisał:
Na pewno o niego zapytają 😉

Nie widziałem jeszcze funkcjonariusza SW w krótkich spodniach więc podczas pracy na pewno nie będzie go widać :-)

lalunia37 napisał:
Nie widziałem jeszcze funkcjonariusza SW w krótkich spodniach więc podczas pracy na pewno nie będzie go widać :-)
Nie ma krótkich spodni 😉 Co najwyżej funkcjonariuszki mają spódnice 😉

Ostatnia edycja:
Tak, widziałem :-) Myślałem że psychotesty będą najbardziej stresująca częścią i myślałem że komisja to tylko formalność a okazuje się że jest zupełnie odwrotnie... Jakieś rady jeszcze przed komisją lekarską?

lalunia37 napisał:
Tak, widziałem :-) Myślałem że psychotesty będą najbardziej stresująca częścią i myślałem że komisja to tylko formalność a okazuje się że jest zupełnie odwrotnie... Jakieś rady jeszcze przed komisją lekarską?
Moja rada - rezerwować sobie termin komisji nawet jak jeszcze nie wszystkich lekarzy oblecisz, bo terminy są bardzo odległe (jak byłam dwa tygodnie temu pytać - na połowę sierpnia...) A sama zobaczysz ile osób będzie biegało po lekarzach - codziennie praktycznie spore grupy... Poza tym, polecam być wcześniej niż ustalona godzina - u nas szło szybciej i o godzinie o której komisja miała się odbyć, odbierałam już orzeczenie...😉 Plus sprawdzić czy w orzeczeniu wszystko jest dobrze wpisane - sama musiałam biec po poprawki, a sekretariat jest tylko do 12... Poza tym - pozytywne nastawienie 😉 Nie powiem, żeby się nie stresować - bo to chyba nie możliwe 😅 Powodzenia 😉

A ile zajmuje oblecenie wszystkich lekarzy? I czy wszyscy są w jednym miejscu?

lalunia37 napisał:
A ile zajmuje oblecenie wszystkich lekarzy? I czy wszyscy są w jednym miejscu?

To zależy... Można się uwinac w dwa dni... Ale np. ginekolog przyjmuje raz w tygodniu, a okulista dwa razy w tygodniu - ale nie zawsze... Polecam od razu iść do medycyny pracy i się umówić (musiałam poczekać na wizytę). Wszyscy są w jednym budynku - na parterze i pierwszym piętrze, jedynie psychiatra jest w poradni bardziej obok... Przed wizytą u laryngologa załatw audiologa - bez audiogramu laryngolog Cię nie przyjmie 😉

O matko... A my jeszcze nie dostaliśmy skierowań... Z kadr mamy informacje że nie prędzej połowa sierpnia...

lalunia37 napisał:
O matko... A my jeszcze nie dostaliśmy skierowań... Z kadr mamy informacje że nie prędzej połowa sierpnia...

To na szczęście tylko brzmi tak skomplikowanie... 😉 Ale fakt, że wszystko się tam robi w biegu - pomiędzy normalnymi pacjentami... A obłożenie mają spore, bo idą też komisję emerytalne, kandydaci do policji itd. Kandydatow do SW też jest bardzo dużo... Okulistka śmiała się, że chyba stawiają nowy kryminał że tyłu ludzi do tej formacji biega z obiegowkami...😅😉 I faktycznie codziennie było sporo ludzi... Zostaje Ci cierpliwie czekać na skierowanie 😉

lalunia37 napisał:
A ilu dokładnie jest lekarzy?

O ile dobrze pamiętam, lekarze z mojej obiegowki: kardiolog (razem z EKG), internista, ginekolog, ortopeda, psychiatra, laryngolog i audiogram, neurolog... Plus badania w laboratorium i RTG klatki piersiowej. Również jestem w grupie wiekowej poniżej 35 lat, a wiem że starsi kandydaci mieli jeszcze dodatkowo echo serca i próbę wysiłkowa...

Ja jestem facetem także ginekolog odpada :-)

lalunia37 napisał:
Ja jestem facetem także ginekolog odpada :-)

Ten nick jest bardzo mylący 😅😎✌️ nie wiem czy faceci mają jakiegoś lekarza w zamian za ginekologa 😅

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót