Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zuza20 napisał:
Witam,
jestem z zachodniopomorskiego. Będę ubiegać się o pracę dla młodszego psychologa w ZK. Jest ktoś, kto próbował dostać się na stanowisko psychologa?

Jestem nowa na forum, może ktoś mnie przekieruje do innego wątku, gdzie warto pisać??

Hej 😉 Są tutaj osoby które startowały na psychologa - na pewno się odezwa 😉 z tego co wiem, nie ma odrębnego wątku konkretnie dla tego stanowiska 😉 co do rekrutacji - na wszystkie stanowiska są takie same etapy... Różnice są np. w sprawnosciowce (inne wymagania dla poszczególnych płci, kategorii wiekowych itd) czy przy badaniach lekarskich (specjaliści i badania też się ciutke różnia) 😉 pytaj śmiało 😉

Pytanie do pracujących. Jak wyglądał wasz 1 dzień pracy? Jutro zaczynam. Mam przyjść w elegancko ubrany, w białej koszuli. Zabrać ze sobą 20 zł na fotografa. Ten fotograf będzie w zk czy prywatnie sami się do niego udajemy?:D

onlinegierki napisał:
Pytanie do pracujących. Jak wyglądał wasz 1 dzień pracy? Jutro zaczynam. Mam przyjść w elegancko ubrany, w białej koszuli. Zabrać ze sobą 20 zł na fotografa. Ten fotograf będzie w zk czy prywatnie sami się do niego udajemy?:D

Gratulacje! Szybko Ci poszło po komisji. Ja miałam komsije tydzień po Tobie,na razie cisza. Był jakiś ranking czy dzwonili, za zaczynasz w danej jednostce?
Jeśli chodzi o fotografa to ciężko powiedzieć bo nie wiem jaki Zakład? Ale zazwyczaj wysyłają do fotografa w pobliżu, mają nawet jakiegoś dogadanego u którego jest mundur i tam karzą iść

onlinegierki napisał:
Dokładnie, fotograf gdzieś w okolicy zazwyczaj 😉 pierwszy dzień to typowa administracja - papiery i formalnosci... Później tydzień na szybkie szkolenie w jednostce 😉 takie jakby zwiedzanie i zbieranie podstawowych informacji 😉

Migotka2107 napisał:
Hej 😉 Są tutaj osoby które startowały na psychologa - na pewno się odezwa 😉 z tego co wiem, nie ma odrębnego wątku konkretnie dla tego stanowiska 😉 co do rekrutacji - na wszystkie stanowiska są takie same etapy... Różnice są np. w sprawnosciowce (inne wymagania dla poszczególnych płci, kategorii wiekowych itd) czy przy badaniach lekarskich (specjaliści i badania też się ciutke różnia) 😉 pytaj śmiało 😉

Dziękuję!
Etapy rekrutacji znam, wiem, co mniej więcej na sprawnościowych. Najbardziej zastanawia mnie test wiedzy z funkcjonowania władzy publicznej i to czy można/jak się na niego przygotować.
Czas na złożenie dokumentów mija 2 października. Strasznie zwlekam. Jestem świeżo po studiach, mgr psychologii. Obawiam się, że to za mało, żadnego doświadczenia.

zuza20 napisał:
Dziękuję!
Etapy rekrutacji znam, wiem, co mniej więcej na sprawnościowych. Najbardziej zastanawia mnie test wiedzy z funkcjonowania władzy publicznej i to czy można/jak się na niego przygotować.
Czas na złożenie dokumentów mija 2 października. Strasznie zwlekam. Jestem świeżo po studiach, mgr psychologii. Obawiam się, że to za mało, żadnego doświadczenia.

Ja czytałam zwykły podręcznik od WOS, ale pytania były raczej w 95 % banalne.

Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć - dopóki nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć, czy to za mało. Nawet jeżeli się nie dostaniesz, potraktuj to w kategoriach cennego doświadczenia. Być może gdy już jakieś doświadczenie zawodowe będziesz mieć, postanowisz spróbować jeszcze raz i będziesz wtedy wiedzieć, na co się przygotować. ;) A być może uda się teraz - kto wie?

Jak przyszło orzeczenie do domu to trzeba zadzwonić do Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej do działu kadr i porozmawiać. Jakiś tydzień później zadzwonił Pan z ZK, że zaprasza do służby :) Także po komisji lekarskiej szybko jest załatwiane, chociaż nie wiem jak w innych zakładach. U mnie najwyraźniej są miejsca.

onlinegierki napisał:
Jak przyszło orzeczenie do domu to trzeba zadzwonić do Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej do działu kadr i porozmawiać. Jakiś tydzień później zadzwonił Pan z ZK, że zaprasza do służby :) Także po komisji lekarskiej szybko jest załatwiane, chociaż nie wiem jak w innych zakładach. U mnie najwyraźniej są miejsca.

To może faktycznie były miejsca do Ciebie bo jak ja dzwoniłam to żadnych konkretów, że teraz czekają na info z krajowego rejestru skazanych i, że trzeba czekać.. A ja mam problem bo aktualnie pracuję i tak z dnia na dzień nie ogarnę...

onlinegierki napisał:

A mogę z spytać jaki OISW? :)

zuza20 napisał:
Dziękuję!

Możesz spróbować, ale akurat w Szczecinie patrzą na doświadczenie, wiem to po sobie :) W mojej rekrutacji byli ludzie naprawdę inteligentni, ale nie przeszli dalej, ponieważ nie mieli doświadczenia mimo, że z testu wiedzy, sprawności mieli maksa. Szczecin to specyficzny okręg i nie zawsze nabór jest konkurencyjny :)

zuza20 napisał:
Witam,
jestem z zachodniopomorskiego. Będę ubiegać się o pracę dla młodszego psychologa w ZK. Jest ktoś, kto próbował dostać się na stanowisko psychologa?

Jestem nowa na forum, może ktoś mnie przekieruje do innego wątku, gdzie warto pisać??

Ja jestem na takim stanowisku :)

Aaendrjuaa napisał:
Możesz spróbować, ale akurat w Szczecinie patrzą na doświadczenie, wiem to po sobie :) W mojej rekrutacji byli ludzie naprawdę inteligentni, ale nie przeszli dalej, ponieważ nie mieli doświadczenia mimo, że z testu wiedzy, sprawności mieli maksa. Szczecin to specyficzny okręg i nie zawsze nabór jest konkurencyjny :)

Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie, o tym wszystkim myślę. Chciałabym pójść chociażby na staż- to byłoby dla mnie dużo. Chcę się uczyć. Ale nie wszyscy chcą nauczać. :?

Witam jak aktualnie wyglada sytuacja w okregu bydgiskim? Chodzi mi o obiegowke i komisje lekarska oraz czy rozmowy i testy przebiegają w normalnym trybie.
Pozdrawiam

Migotka2107 napisał:
Jestem po szkoleniu wstępnym w jednostce (5 dni), ale jeszcze przed wstepniakiem...😉 Można powiedzieć, że pracuje 😅💪

Migotka jesteś już może w trakcie wstępniaka? Ciekawy jestem jak się teraz odbywa czy normalnie czy zdalnie, a jeżeli normalnie to ile trwa. Pozdrawiam

przemyslawmk napisał:
Migotka jesteś już może w trakcie wstępniaka? Ciekawy jestem jak się teraz odbywa czy normalnie czy zdalnie, a jeżeli normalnie to ile trwa. Pozdrawiam

Odbywa się normalnie, trwa 10 dni.

przemyslawmk napisał:

Jestem jeszcze przed 😉 trwa 10 dni

Dzięki za odpowiedź, wydaje mi się że kiedyś wstępniak trwał ok. 3 tygodni ale widocznie coś się zmieniło, powodzenia na szkoleniu 😉

przemyslawmk napisał:
Dzięki za odpowiedź, wydaje mi się że kiedyś wstępniak trwał ok. 3 tygodni ale widocznie coś się zmieniło, powodzenia na szkoleniu 😉

Przez wirus trwa krócej, a czas i tak szybko tam leci :)

Latan88 napisał:
Witam jak aktualnie wyglada sytuacja w okregu bydgiskim? Chodzi mi o obiegowke i komisje lekarska oraz czy rozmowy i testy przebiegają w normalnym trybie.
Pozdrawiam
Miesiąc temu rozmowy i testy wyglądały normalnie, tylko wiadomo - maseczka. Jeśli chodzi o obiegówkę też dość bezproblemowo tyle, że jest teraz jeden psychiatra mniej i przez to trochę wydłużył się czas oczekiwania do tego akurat specjalisty.

Jakie dokumenty są potrzebne do złożenia o dodatek za brak mieszkania?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót