Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Migotka2107 napisał:
Jestem po szkoleniu wstępnym w jednostce (5 dni), ale jeszcze przed wstepniakiem...😉 Można powiedzieć, że pracuje 😅💪

W końcu się udało. Graty :)

Jest tu ktoś kto miał psychologa w Bydgoszczy? Jak to wygląda mniej więcej?, jakie pytania i ile czasu trwa. Pozdrawiam.

m1o napisał:
Jest tu ktoś kto miał psychologa w Bydgoszczy? Jak to wygląda mniej więcej?, jakie pytania i ile czasu trwa. Pozdrawiam.

Nie pamiętam dokładnie ale chyba były 4 rzeczy do zrobienia. Ankieta osobowości około 300 pytan, książka z matrycami około 40 matryc, może i więcej podzielona na sekcje A B C D i w każdej seria obrazków. Ankieta o kandydacie, wiek itd. A ostatnie nie pamiętam dokaldnie ale też coś związane z osobowością ale już krótsze. Po rozwiązaniu testów rozmowa z psychologiem z OISW. Całość jest przekazywana następnie na Kopernika i tam wizyta u psychiatry, który stwierdza czy zdolny na postawie analizy testów i wywiadu w dniu wizyty.

Czyli każdy jest kierowany na badania lekarskie po badaniach psychologicznych? Psychologowie tylko przekazują wyniki i komentarz, a tam dopiero psychiatra orzeka zdolność?

Ostatnia edycja:
melto1 napisał:
Czyli każdy jest kierowany na komisję lekarską po badaniach psychologicznych? Psychologowie tylko przekazują wyniki i komentarz, a tam dopiero psychiatra orzeka zdolność?
Nie każdy... Opinie są różne, ale najczęściej kierują osoby którymi faktycznie są zainteresowani i chcieliby ich zatrudnić... 😉

melto1 napisał:
Czyli każdy jest kierowany na komisję lekarską po badaniach psychologicznych? Psychologowie tylko przekazują wyniki i komentarz, a tam dopiero psychiatra orzeka zdolność?

Psycholog na swoim etapie też może Cię odrzucić... Jeżeli dostaniesz pozytywną opinię i zaproszą Cię na badania lekarskie, a finalnie na komisję lekarską - to jest to dodatkowa informacja dla psychiatry przy badaniu.. On na końcowym etapie może nie dać Ci zdolności do sluzby... Tak to wygląda 😉

Ostatnia edycja:
Czyli jak zapraszają na badania lekarskie to może to być (nie musi) jednoznaczne, ze zdanymi badaniami psychologicznymi?

melto1 napisał:
Czyli każdy jest kierowany na badania lekarskie po badaniach psychologicznych? Psychologowie tylko przekazują wyniki i komentarz, a tam dopiero psychiatra orzeka zdolność?
Aktualnie w Bydgoszczy jest to nieco skomplikowane... Kiedyś zarówno psycholog jak i psychiatra był w Rejonowej Komisji Lekarskiej przy ul. Kopernika i oboje musieli orzec zdolność. Aktualnie badania przeprowadza psycholog z OISW i badania przesyła do psychiatry na Kopernika, on się z nimi zapoznaje i następnie to on orzeka zdolność. Na karcie obiegowej nie ma już w ogóle rubryki psycholog. Jest tylko psychiatra i pozostali lekarze ale jeśli psychiatra da N, to już od razu komisja o koniec. Nie wydają skierowań na badania laboratoryjne

melto1 napisał:
Czyli jak zapraszają na badania lekarskie to może to być (nie musi) jednoznaczne, ze zdanymi badaniami psychologicznymi?

Jeśli dostaniesz skierowanie to jeszcze nic nie oznacza bo wtedy z tym skierowaniem umawiasz się do psychiatry i on dopiero stwierdzi czy zdolny czy nie

melto1 napisał:

U mnie zaświadczenie od psychologa zawierało ocenę sprawności intelektualnej, opis osobowosci (czy prawidłowa czy nie), i stwierdzenie czy jestem zdolna do służby czy nie... Później psychiatra podczas badań również wystawiał opinie czy jestem zdolna czy nie - miałam mu przedłożyć zaświadczenie od psychologa z okręgu 😉

Migotka2107 napisał:
U mnie zaświadczenie od psychologa zawierało ocenę sprawności intelektualnej, opis osobowosci (czy prawidłowa czy nie), i stwierdzenie czy jestem zdolna do służby czy nie... Później psychiatra podczas badań również wystawiał opinie czy jestem zdolna czy nie - miałam mu przedłożyć zaświadczenie od psychologa z okręgu 😉
W Bydgoszczy niestety takiego zaświadczenia się nie dostaje... :(

melto1 napisał:
W Lublinie też nie.

Ja również jak otrzymałam obiegówke to w całym pliku papierów była opinia psychologa, którą potem zostawiałam psychiatrze.

Dostałem telefon po psychologu żeby wstawić się w szpitalu MSWiA w Lublinie. Ktoś był tam ostatnio? Czego się tam spodziewać, są jakieś zmiany ze względu koronawirusa?

lol34 napisał:
Dostałem telefon po psychologu żeby wstawić się w szpitalu MSWiA w Lublinie. Ktoś był tam ostatnio? Czego się tam spodziewać, są jakieś zmiany ze względu koronawirusa?

Też mam tam badania . A, kiedy masz? Jak nie chcesz pisać tutaj, to zapraszam na priv.

Witam,
jestem z zachodniopomorskiego. Będę ubiegać się o pracę dla młodszego psychologa w ZK. Jest ktoś, kto próbował dostać się na stanowisko psychologa?

Jestem nowa na forum, może ktoś mnie przekieruje do innego wątku, gdzie warto pisać??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót