Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wisnia1234 napisał:
Jak to jest czy na rozmowe kwalifikacyjną zapraszają raczej wszystkich którzy złożyli dokumenty?

Zapraszają tych którzy spełnili wymogi formalne i są dla nich potencjalnie interesujący (po wstępnej weryfikacji) 😉 wydaje mi się, że raczej nie wszystkich co do jednego 😉

Migotka2107 napisał:
Zapraszają tych którzy spełnili wymogi formalne i są dla nich potencjalnie interesujący (po wstępnej weryfikacji) 😉 wydaje mi się, że raczej nie wszystkich co do jednego 😉

Dziękuję za odpowiedź. Dostałam wlasnie maila o terminie rozmowy, stąd moje pytanie :) czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie jakich pytań?

Wisnia1234 napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Dostałam wlasnie maila o terminie rozmowy, stąd moje pytanie :) czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie jakich pytań?
To gratuluję - pierwszy etap weryfikacji za tobą 😉 ogólne pytania - dlaczego służba, twoje doświadczenia zawodowe, jak sobie radzisz że stresem itd. Taka raczej luźna rozmowa - bez większej spiny 😉

Migotka2107 napisał:
Nie dziękuję 😉 ja również trzymam kciuki - dawaj znać czy się udało 😉✊

Hej a powiedz mi jeszcze co do tych punktów z rankingu to są przyznawane za rozmowę kwalifikacyjną, szkole, testy sprawnościowe to wiem, a ja z psychologiem jest i testy psychologiczne też punktują?

Justi1977 napisał:
Hej a powiedz mi jeszcze co do tych punktów z rankingu to są przyznawane za rozmowę kwalifikacyjną, szkole, testy sprawnościowe to wiem, a ja z psychologiem jest i testy psychologiczne też punktują?

Prawdę mówiąc, nigdy tego aż tak szczegółowo nie analizowałam...🤔 Wiec nie mam pewności, czy tak jest... Warto zapytać w kadrach 😉

Orientujecie się jak teraz wyglądają zarobki w sw?

Wisnia1234 napisał:
Orientujecie się jak teraz wyglądają zarobki w sw?

Wszystko zależy na jakie stanowisko 😉 Zerknij w ogłoszenia o naborze na stronie służby - w niektórych podawane są kwoty wynagrodzenia dla stanowisk na które poszukuja chętnych (zawsze to jakieś poglądowe informacje) 😉

Ma ktoś jakiś wzór odwołania do centralnej komisji?

Marek19852 napisał:
Ma ktoś jakiś wzór odwołania do centralnej komisji?

Kurcze, niestety nie mam... Nie poszło ? Czy chcesz mieć już w razie czego na wszelki wypadek ? Jeżeli tutaj nikt się nie zgłosi myślę że warto też zerknąć na forum z rekrutacja do Policji, tam też ktoś może mieć... A zasady podobne - sama podchodziłam do komisji razem z Policjantami 😉

Migotka2107 napisał:
Kurcze, niestety nie mam... Nie poszło ? Czy chcesz mieć już w razie czego na wszelki wypadek ? Jeżeli tutaj nikt się nie zgłosi myślę że warto też zerknąć na forum z rekrutacja do Policji, tam też ktoś może mieć... A zasady podobne - sama podchodziłam do komisji razem z Policjantami 😉[/QUOTE nie poszło z psychiatra , ale na komisji się dowiedziałem że prawdopodobnie bral ocenę psychologa z tamtego roku a nie tego....

Marek19852 napisał:
Migotka2107 napisał:
Kurcze, niestety nie mam... Nie poszło ? Czy chcesz mieć już w razie czego na wszelki wypadek ? Jeżeli tutaj nikt się nie zgłosi myślę że warto też zerknąć na forum z rekrutacja do Policji, tam też ktoś może mieć... A zasady podobne - sama podchodziłam do komisji razem z Policjantami 😉[/QUOTE nie poszło z psychiatra , ale na komisji się dowiedziałem że prawdopodobnie bral ocenę psychologa z tamtego roku a nie tego....

To faktycznie warto pisać odwołanie... Jak to w ogóle możliwe że miał dostęp do jeszcze wcześniejszej opinii, skoro jest ważna rok ?🤔 Mam nadzieję że znajdzie się ktoś, to pisał już coś takiego i pomoże 😉✊

Migotka2107 napisał:
Marek19852 napisał:
To faktycznie warto pisać odwołanie... Jak to w ogóle możliwe że miał dostęp do jeszcze wcześniejszej opinii, skoro jest ważna rok ?🤔 Mam nadzieję że znajdzie się ktoś, to pisał już coś takiego i pomoże 😉✊
wydaje mi się że nie miał ,pytał.mnie co było powodem w tamtym roku ,to jest chore po to badania ważne są rok

Marek19852 napisał:
Migotka2107 napisał:
Dzięki ,najgorsze że to aż tak się rozciąga w czasie , o i pół.Polski do Krakowa jechać....
To prawda... Szkoda tego czasu... A czemu az tak daleko ? Sorka, że pytam - ale nie zglebialam tak dokładnie tajników drogi odwoławczej...

Wie ktoś jak długo można robić badania jak już się przeszło rozmowę, testy sprawnościowe, psychologiczne i psychiatrę? Ostatnio miałem psychiatrę i otrzymałem skierowanie na badania. Zarejestrowałem się do lekarzy, których trzeba w pierwszej kolejności załatwić, ale nie dostanę dnia wolnego w tych terminach w pracy i muszę przełożyć badania na inny termin. Czy jest jakiś określony czas?Słyszałem, że skierowania mają termin miesiąc albo 3

Hej, orientuje się ktoś może czy astygmatyzm przekreśla kandydata do służby?

Marek19852 napisał:
Migotka2107 napisał:
najbliższa centralna komisja odwolawcza
Rozumiem... Dobrze, że dostałes informacje od razu (w niektórych okręgach komisja wysyła orzeczenie poczta i dodatkowo to wszystko wydłuża) i przy najmniej możesz zacząć działać od razu

onlinegierki napisał:
Wie ktoś jak długo można robić badania jak już się przeszło rozmowę, testy sprawnościowe, psychologiczne i psychiatrę? Ostatnio miałem psychiatrę i otrzymałem skierowanie na badania. Zarejestrowałem się do lekarzy, których trzeba w pierwszej kolejności załatwić, ale nie dostanę dnia wolnego w tych terminach w pracy i muszę przełożyć badania na inny termin. Czy jest jakiś określony czas?Słyszałem, że skierowania mają termin miesiąc albo 3

Ciężko powiedzieć... Sama pytałam o waznosc skierowania, kiedy czekałam miesiąc na informacje że mogę ruszać z obiegowka - i wtedy powiedziano mi że nie mają określonego terminu ważności jak typowe skierowania... Myślę że najlepiej zapytać w jednostce do kiedy chcieliby mieć informacje - były już tutaj na forum informacje że jednostka wyznaczała termin uwiniecia się z tematem 😉

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót