Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
cpismx napisał:
Cześć wszystkim,
od pewnego czasu zaglądam na to forum a dziś postanowiłem założyć konto i zadać pytanie do was. Jestem po wszystkich etapach nie licząc komisji. Czekam na telefon lub list (po psychologu). Ale telefonu jestem raczej pewien. Moje pytanie brzmi: jakie jest wynagrodzenie nowoprzyjetego funkcjonariusza na stanowisko strażnika działu ochrony? W internecie znajduje rozbieżne informacje i sam już nie wiem. Dodam że jestem przed 26 rokiem życia.

Przepraszam, że pytam - ale na jakiej podstawie jesteś pewien ?😉 To żadna złośliwość, a raczej ciekawosc 😉 Sama przerabiałam podobny scenariusz ... I nic z tego nie wyszło 😉 Co do wynagrodzenia, to nie wiem czy na stronie SW są obecnie ogłoszenia w których podano orientacyjne stawki... Ktoś już tutaj o to pytał i niestety odpowiedź nie padła... Zawsze można zadzwonić do jednostki i zapytać 😉 Powodzenia 😉

obes97 napisał:
Powiedzcie mi jak to jest z tym psychologiem? On wysyła opinię do komisji i do komisja ustala czy jestem zdolny czy nie? Nawet gdyby psycholog wystawił negatywną opinie?

U mnie psycholog od razu po badaniu dał mi do ręki zaświadczenie, które pokazywałam psychiatrze przy obiegowce i dolaczalam do dokumentacji na komisję lekarską... Ale może odezwie się tez ktoś, kto miał inny scenariusz 😉

Ostatnia edycja:
obes97 napisał:
Powiedzcie mi jak to jest z tym psychologiem? On wysyła opinię do komisji i do komisja ustala czy jestem zdolny czy nie? Nawet gdyby psycholog wystawił negatywną opinie?
Mi przyszło skierowanie na badanie poczta o tam było napisane opinia psychologa załączona o jak zadzwoniłam gdzie ta opinia to powiedzieli że w mswia

Justi1977 napisał:
Mi przyszło skierowanie na badanie poczta o tam było napisane opinia psychologa załączona o jak zadzwoniłam gdzie ta opinia to powiedzieli że w mswia

w piątek minie mi tydzień od testów psychologicznych , ale wydaje mi się że jak jest pozytywna to by zadzwonili już

obes97 napisał:
w piątek minie mi tydzień od testów psychologicznych , ale wydaje mi się że jak jest pozytywna to by zadzwonili już

Zadzwoń do jednostki i zapytaj 😉 to chyba najlepsze rozwiązanie, żeby nie żyć dłużej w niepewności... Jeżeli wysyłają poczta, to może to trochę potrwać...

Gdzie mogę szukać rankingów wie ktoś?

Justi1977 napisał:
Gdzie mogę szukać rankingów wie ktoś?

Na oficjalnej stronie SW w zakładce oferty pracy albo na stronie jednostki w aktualnościach 😉

Migotka2107 napisał:
Na oficjalnej stronie SW w zakładce oferty pracy albo na stronie jednostki w aktualnościach 😉

Dziękuję ❤️ dziś ma być ranking a wczoraj dzwonili kiedy mogę zakończyć pracę w swoim zakładzie pracy 🙃

Justi1977 napisał:
Dziękuję ❤️ dziś ma być ranking a wczoraj dzwonili kiedy mogę zakończyć pracę w swoim zakładzie pracy 🙃
Powodzenia ♥️ bardzo mocno trzymam kciuki i napisz czy jesteś na liscie rankingowej ♥️
Ps. Mam nadzieję, że nie będą Ci robili w pracy problemów i pójdzie sprawnie 😉

Pytanie jeszcze - czy ktoś odwoływał się od decyzji lekarza, czy dopiero po komisji ? Kiedy ruszać takie sprawy ?

wonder_a napisał:
Pytanie jeszcze - czy ktoś odwoływał się od decyzji lekarza, czy dopiero po komisji ? Kiedy ruszać takie sprawy ?

A możesz chociaż po krotce przybliżyć o co chodzi ? Co wyszło Ci nie tak ? Czasem lepiej poprawiać badania od razu... Co prawda przy niezdolności na komisji można się odwołać, ale jeżeli zostanie podtrzymana - kolejny raz można próbować dopiero za rok... Gdzieś mi mignelo, że czasem lepiej przerwać w trakcie obiegowki niż podchodzić do komisji, wiedząc że dostanie się N... Wszystko zależy od konkretnego przypadku...

Migotka2107 napisał:
A możesz chociaż po krotce przybliżyć o co chodzi ? Co wyszło Ci nie tak ? Czasem lepiej poprawiać badania od razu... Co prawda przy niezdolności na komisji można się odwołać, ale jeżeli zostanie podtrzymana - kolejny raz można próbować dopiero za rok... Gdzieś mi mignelo, że czasem lepiej przerwać w trakcie obiegowki niż podchodzić do komisji, wiedząc że dostanie się N... Wszystko zależy od konkretnego przypadku...

Okulista. Noszę okulary, wiem jaką mam wadę, a Pani wlepiła mi dużo dużo dużo większą, ale i sposób badania pozostawia wiele do życzenia...
Od razu zaproponowała operacje i powrót. Operacje u niej oczywiście. 😎

wonder_a napisał:
Okulista. Noszę okulary, wiem jaką mam wadę, a Pani wlepiła mi dużo dużo dużo większą, ale i sposób badania pozostawia wiele do życzenia...

Rozumiem.... Ja bym spróbowała sprawdzić czy w tym konkretnym miejscu jest jeszcze inny okulista i powtórzyć badanie u niego...Różnie są przyjmowane opinie od lekarzy spoza danego szpitala - słyszałam że potrafią podwarzac od prywatnego lekarza, więc chyba najbardziej wiarygodnie byłoby zweryfikować bezpośrednio u nich... co do sposobu badania, to muszę się zgodzić - wszystko w biegu...🙄

Migotka2107 napisał:
Rozumiem.... Ja bym spróbowała sprawdzić czy w tym konkretnym miejscu jest jeszcze inny okulista i powtórzyć badanie u niego...Różnie są przyjmowane opinie od lekarzy spoza danego szpitala - słyszałam że potrafią podwarzac od prywatnego lekarza, więc chyba najbardziej wiarygodnie byłoby zweryfikować bezpośrednio u nich... co do sposobu badania, to muszę się zgodzić - wszystko w biegu...🙄

* podważyć 😉
Panie z MSW podobno wprost mówią żeby próbować popracować np wyniki badań - jeżeli coś odbiega od normy, więc myślę że przy innych badaniach też można spróbować... 😉 Powodzenia 😉

wonder_a napisał:

A jaka masz wadę i ostrość wzroku i do ilu wyrównanie szkłami korekcyjnymi?

Anika1990 napisał:
A jaka masz wadę i ostrość wzroku i do ilu wyrównanie szkłami korekcyjnymi?

Okulista z obiegówki dała mi -3.5 hit.
Gdzie ja przy -2.5 widzę dobrze.
Zrobiłam już badania prywatnie, zostałam poinstruowana co robić dalej i może się uda.

wonder_a napisał:
Okulista z obiegówki dała mi -3.5 hit.
Gdzie ja przy -2.5 widzę dobrze.
Zrobiłam już badania prywatnie, zostałam poinstruowana co robić dalej i może się uda.

A ostrość wzroku jaka?

wonder_a napisał:
Dzisiaj na badaniu prywatnym 0.5
Natomiast na obiegówce -> uwaga... 0.05 !
To chyba jakiś żart!!! Odwołanie jak najbardziej, a orientuje się ktoś może jak będzie przy ostrości 0.3 na oko lewe i prawe i wada - 1,25 i drugie oko - 1,0.
Wada wyrównywana szkłami korekcyjnymi do 1.0

Anika1990 napisał:
To chyba jakiś żart!!! Odwołanie jak najbardziej, a orientuje się ktoś może jak będzie przy ostrości 0.3 na oko lewe i prawe i wada - 1,25 i drugie oko - 1,0.
Wada wyrównywana szkłami korekcyjnymi do 1.0

Hej, mam podobną wadę do Ciebie i też się zastanawiam jak to będzie. W środę mam okulistę i się okaże 😁

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót