Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
lalunia37 napisał:
Ile dni to Ci zajęło? Sugerujesz jakaś kolejność? Na jakiegoś lekarza uważać? Myślisz że zasłużonego krwiodawca wpuszcza wszędzie bez kolejki? :-)
Gdyby nie poślizg z okulista (jest w określone dni, i to nie każde) - to 3 dni. Miałam tego pecha, że zaczynaliśmy we wtorek przed długim weekendem (w czwartek było święto), więc było do przewidzenia że w piątek mało kto pewnie będzie ... Zaczynasz klasycznie od laba, później rejestrujesz się w kolejce do RTG, przed kardiologiem idź zrobić EKG, teoretycznie internista powinien chcieć zobaczyć wyniki twoich badań (będziesz miał je do odbioru jeszcze tego samego dnia max do 11), to samo ze zdjęciem RTG... Jeżeli chodzi o ortopedę - to wylapujesz moment pomiędzy pacjentami, u neurologa podobnie... Co do lekarzy - ja miałam pozytywne odczucia 😉 do psychiatry warto być z samego rana i rejestrować się wcześniej, tak samo jak z okulista... Bo bywają dłuższe kolejki... Wszystko jest do zrobienia 😉
Jeżeli jesteś 35 plus - to masz dodatkowe badania przed kardiologiem 😉

Czyli zabrać kanapki i przygotować się na całodniowe wizyty? A termin komisji gdzie i z kim ustalić? Jak będę kończył badania? Rozumiem że komisja tam jest na miejscu? I orzeczenie wydaja tego samego dnia?

lalunia37 napisał:
Czyli zabrać kanapki i przygotować się na całodniowe wizyty? A termin komisji gdzie i z kim ustalić? Jak będę kończył badania? Rozumiem że komisja tam jest na miejscu? I orzeczenie wydaja tego samego dnia?
Coś do jedzenia i picia warto miec - bo można czasem sporo poczekać (chociaz na miejscu też mocna kupić coś w automacie)... A badania w labie na głodniaka (poczytaj, jak się przygotowac do badania poziomu cukru - to ważne i wpływa na wynik), więc w perspektywie całego dnia - to trochę słabo... Z tym, czy to cały dzień - to ciężko powiedzieć... Zależy ile będzie osób (u mnie sporo...). Termin komisji ustalasz w sekretariacie - tam gdzie będziesz odbierał obiegowke 😉 Ja termin ustalam sobie w momencie kiedy zostało mi bodajże 2 czy trzech lekarzy do zaliczenia, i miałam już zaplanowane wizyty... Ten termin i tak był prawie 2 tygodnie po tym, jak skończyłam konsultacje u lekarzy... A gdybym poszła po skończonych badaniach - to terminy były już na dobre 1,5 miesiąca do przodu... Komisja jest na miejscu - obraduje razem z Toba (bierzesz w niej udział, warto być wcześniej - bo czasem szybciej wzywają...) I chwilę czekasz na orzeczenie, które dostajesz od razu do ręki 😉 Polecam sprawdzić, czy nie ma w nim błędów (ja miałam 🙄)... Bo w razie czego, sekretariat (w pokoju obok) jest czynny tylko do 12.... 😉 No i ja startowałam jeszcze tego samego dnia, którego dostałam obiegowke 😉

Ostatnia edycja:
Aczkolwiek jeśli od lekarzy dostanę Z to wyrok komisji jest chyba formalnością?

lalunia37 napisał:
Aczkolwiek jeśli od lekarzy dostanę Z to wyrok komisji jest chyba formalnością?

Raczej tak... Chociaz dla formalności - muszą Cię jeszcze skonsultować i ocenić badania 😉

Aż się zaczynam obawiać... Mam nadzieję że szybko pójdzie... A ktoś notuje statystyki ile % kandydatów przechodzi? Generalnie jak za komisję już płacą to powinno być prawie 100% :-)

lalunia37 napisał:
Aż się zaczynam obawiać... Mam nadzieję że szybko pójdzie... A ktoś notuje statystyki ile % kandydatów przechodzi? Generalnie jak za komisję już płacą to powinno być prawie 100% :-)

Chyba nie ma kogoś, kto by się tym nie stresował... Dasz radę 😉 Nie wiem czy są takie statystki 🤔😉 Mówisz o pewnym zatrudnieniu ? Wszystko zależy od tego, do jakiego działu startujesz... Wiadomo, że np. w ochronie są teraz większe szanse bo jest duże zapotrzebowanie 😉 Znam niestety przypadki, gdzie ktoś przeszedł badania i trafił do wiecznej poczekalni... Aż straciły ważność... Nie bez powodu zastrzegają sobie, że przejście wszystkiego nie gwarantuje zatrudnienia. Mimo wszystko, nie ulega wątpliwości - że do tego etapu docierają wybrani, którymi służba jest na prawdę zainteresowana... 😉 To już duży powod do radości 😉💪

A czy jak udam się tam na badania to mogę uzyskać L4? Jestem aktualnie na wypowiedzeniu i skończył mi się urlop :-) Jak co to muszę wziąć od rodzinnego...

lalunia37 napisał:
A czy jak udam się tam na badania to mogę uzyskać L4? Jestem aktualnie na wypowiedzeniu i skończył mi się urlop :-) Jak co to muszę wziąć od rodzinnego...
Powiem szczerze, że nie wiem... Nie słyszałam o takiej sytuacji... Ale wydaje mi się, że bezpieczniej jednak nie próbować tam - jeżeli chcesz dostać zdolność do pełnienia służby i pokazać, że jestes okazem zdrowia 😎😉 Co do wypowiedzenia - to już tak pod służbę złożyłeś ?😉 Czy tak po prostu potoczyła się sytuacja...?

To muszę od rodzinnego wziąć. Mam gdzie indziej propozycje pracy od września. W razie gdyby do służby mnie nie przyjęli będę miał wyjście awaryjne. Aczkolwiek wolałbym jak najprędzej zacząć w SW. A Ty, Migotka2107 już pracujesz?

lalunia37 napisał:
To muszę od rodzinnego wziąć. Mam gdzie indziej propozycje pracy od września. W razie gdyby do służby mnie nie przyjęli będę miał wyjście awaryjne. Aczkolwiek wolałbym jak najprędzej zacząć w SW. A Ty, Migotka2107 już pracujesz?

Rozumiem ?????? warto miec wyjście awaryjne na wszelki wypadek ?????? jeżeli startujesz do dzialu ochrony - to sprawy się w miarę szybko toczą (chociaż wiadomo, że od momentu komisji jeszcze i tak dwa tygodnie będziesz musiał odczekać, aż orzeczenie się uprawomocni). Od dnia mojej komisji, było już bodajże 6 rankingów do tego działu... ?????? Co do mnie... To nie potwierdzam i nie zaprzeczam ?????? wszystko jest na dobrej drodze ??????
Ps. Sprawdź proszę priva ??????

Ostatnia edycja:
m1o napisał:
Mam pytanko odnośnie badań, sa robione na tarczycę? Jak to wygląda w ogóle.

Nie, podstawowa morfologia, cukier i badanie moczu - tyle z badań w labie 😉 a wygląda to tak, że idziesz z próbka moczu i na miejscu masz pobierana krew (wiadomo, że przed badaniem cukru itd - na czczo) 😉

Dzięki wielkie a jak wygląda sprawa typu skolioza i kręgosłup? W Policji podobno zwracają uwagę na to a jak jest tutaj?

m1o napisał:
Dzięki wielkie a jak wygląda sprawa typu skolioza i kręgosłup? W Policji podobno zwracają uwagę na to a jak jest tutaj?

W wątku (na wcześniejszych stronach) jest wrzucony link do rozporządzenia, ktore dosyć szczegółowo traktuje o tym co dyskwalifikuje przy staraniach o pracę w służbie...zerknij proszę tam 😉

Temat był już poruszany na tym forum, ale chciał bym się dopytać apropo wywiadu środowiskowego. Czy może zdążyć się że dzielnicowy w ogóle mnie nie odwiedzi? Kończę robić obiegowke i narazie nic.

cpismx napisał:
Temat był już poruszany na tym forum, ale chciał bym się dopytać apropo wywiadu środowiskowego. Czy może zdążyć się że dzielnicowy w ogóle mnie nie odwiedzi? Kończę robić obiegowke i narazie nic.

Mnie nie odwiedził 💁

Witam, mam pytanie jak to było u Was. Przed otrzymaniem obiegówki dostałam skierowanie do psychiatry (podobno się zmieniło i zanim dostanie się obiegówkę psychiatra musi dać czy zdolny) byłam u psychiatry,odesłałam do komisji opis lekarza, który nie miał przeciwskazań.i co dalej czekaliście na tel kiedy można jechać po kartę obiegową?

Mógłby ktoś wymienić wszystkich lekarzy jakich trzeba zrobić ?

obes97 napisał:
Mógłby ktoś wymienić wszystkich lekarzy jakich trzeba zrobić ?

W mnie w okręgu: psychiatra, okulista, kardiolog, neurolog, laryngolog, ortopeda, w przypadku kobiet ginekolog. Badania do wykonania:laboratorium - morfologia z płytkami, wirusy, glukoza, badanie moczu. Badanie rentgenowskie (rtg), badanie ekg, audiogram - niezbędny do laryngologa

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót