Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanie, czy może mi ktoś potwierdzić czy dobrze wyliczam sobie kwotę na wypłatę?
Straznik
Zasadnicza pensja 6151,97 x 0,4569 = 2810,84 zl brutto
Stopień szeregowy 792 zl brutto
Dobrze liczę?

Ja właśnie dziś skończyłem obiegówke w Poznaniu. Do ogarnięcia w dwa dni jeśli ma się pakiet podstawowy bez poszerzonych badań. Niestety czas oczekiwania na komisję 1 miesiąc...

lalunia37 napisał:
Ja właśnie dziś skończyłem obiegówke w Poznaniu. Do ogarnięcia w dwa dni jeśli ma się pakiet podstawowy bez poszerzonych badań. Niestety czas oczekiwania na komisję 1 miesiąc...
parodia, ja dziś byłem to Pani mi powiedziała tak: Pani sekretarki nie ma i nie ma kto panu wystawić obiegówki , proszę czekać na telefon...

obes97 napisał:
parodia, ja dziś byłem to Pani mi powiedziała tak: Pani sekretarki nie ma i nie ma kto panu wystawić obiegówki , proszę czekać na telefon...
To Pani z sekretariatu nikt nie zastępuje ? Porażka...🙄

lalunia37 napisał:
ja miałam termin na koniec czerwca, a osoby które poszły już następnego dnia - na połowę sierpnia...🙄

Niestety te terminy komisji są teraz na maksa odległe... 😬 Czasami wystarczy przyjść jeden dzień później ustalić sobie termin, a to robi mega różnice...

forg napisał:
Parodia. I mimo tego usilnie chcesz stanowić część tej parodii? Dziwne ...

Myślę, że nie koniecznie chce być częścią tej parodii o jakiej pisze - w kontekście służby zdrowia 😉 Bo raczej nigdzie nie napisał, że służba to parodia...
Ps. Dla mnie również jest dziwne to, że kogos nie ma i nikt nie pełni jego obowiązków (chociażby w jakimś podstawowym zakresie)... Tylko wszystko leży i czeka na lepsze czasy...

Migotka2107 napisał:
Myślę, że nie koniecznie chce być częścią tej parodii o jakiej pisze -

Chce. Chce być częścią administracji państwowej. Bo chyba "mówimy" o państwowej służbie zdrowia. I tyle.

forg napisał:
Chce. Chce być częścią administracji państwowej. Bo chyba "mówimy" o państwowej służbie zdrowia. I tyle.

Nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego worka - bo raczej jest różnica pomiędzy Służbą Więzienna, a Służba Zdrowia... Sama pracowałam w administracji państwowej przez kilka lat i wiem, że nie musi to tak wyglądać... Jeżeli przechodziłeś proces rekrutacji (a pewnie tak) to sam wiesz, że czas gra rolę i robi różnicę...Służba nie będzie za kimś czekała i jeżeli inny kandydat wyrobi się szybciej, może zgarnąć mu miejsce... Więc nie ma co się dziwić, że chłopak jest sfrustrowany... Każdy ma czasem takie dni, prawda ? 😎

Ostatnia edycja:
Jeśli parodią jest dla niego to o czym pisze, to się szybko spali. Na wiór. Albo nie przebrnie pozytywnie pewnego specjalisty.

forg napisał:
Jeśli parodią jest dla niego to o czym pisze, to się szybko spali. Na wiór. Albo nie przebrnie pozytywnie pewnego specjalisty.

To już inna - indywidualna kwestia... I czas pokaże, jak sobie poradzi 😉💪

obes97 napisał:

W Poznaniu była cały czas. Akurat na panią sekretarkę nie ma co narzekać. Bardzo pomocna dziewczyna Szkoda tylko,że na komisję muszę teraz czekać aż do 15 września...

Robi ktoś badania w Bydgoszczy? Mam pytanie. W środę mam ostatniego lekarza i obiegówka będzie cała. Co później? Komu oddać tą obiegówkę?:)

onlinegierki napisał:
Robi ktoś badania w Bydgoszczy? Mam pytanie. W środę mam ostatniego lekarza i obiegówka będzie cała. Co później? Komu oddać tą obiegówkę?:)
Ja nie z Bydgoszczy, ale u Nas zdawałam dokumenty (obiegowke z wynikami, przed samą komisja - tego samego dnia, kiedy miała być komisja). Co do terminu komisji - ustalilam go sobie wcześniej, zanim jeszcze zaliczyłam wszystkich lekarzy z listy... Może wypowie się ktoś jeszcze, jak to u niego wyglądalo 😉

A gdzie ustalałaś termin komisji lekarskiej? W szpitalu, gdzie robiłaś obiegówkę?

onlinegierki napisał:
A gdzie ustalałaś termin komisji lekarskiej? W szpitalu, gdzie robiłaś obiegówkę?

Tak, w sekretariacie ktory mi ta obiegowke na samym początku wydał 😉 W Poznaniu wszystko jest w jednym miejscu 😉

onlinegierki napisał:

W Bydgoszczy termin komisji ustala się w sekretariacie przy ul. Kopernika, tam gdzie się ją otrzymało 🙂

Super. Dziękuję za odpowiedź. Po ostatnim lekarzu mam 2 kroki do sekretariatu :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót