Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam
Przepraszam że w takiej formie zadaję pytanie inaczej nie umiem
Czy ktoś się może orientuję jeżeli przeszłam wszystkie etapy rekrutacji i otrzymałam wiadomość z okręgu że moje dokumenty skompletowane i odesłane do jednostki gdzie aplikowałam na stanowisko co będzie dalej?Dzwoniłam do SW ale od nich ciężko cokolwiek się dowiedzieć a ja czekam i czekam .Proszę o poradę lub info jak to dalej będzie wyglądać .Czy jak nie będę im odpowiadać w jednostce to czy dadzą mi jakieś info?

Witam wszystkich, ja również mam zamiar podejść do rekrutacji w okręgu bydgoskim na stanowisko młodszego wychowawcy. Ma ktoś z was jakieś cenne wskazówki co do procesu rekrutacji i samej pracy w AŚ i ZK w Bydgoszczy. :D
Pozdrawiam

emer94 napisał:
Witam wszystkich, ja również mam zamiar podejść do rekrutacji w okręgu bydgoskim na stanowisko młodszego wychowawcy. Ma ktoś z was jakieś cenne wskazówki co do procesu rekrutacji i samej pracy w AŚ i ZK w Bydgoszczy. :D
Pozdrawiam

Przede wszystkim uzbroić się w cierpliwość bo może się okazać, że mimo ukończonych wszytakich etapów rekrutacji łącznie z obiegówką i tak nikt się nie odezwie :D

Co do testów sprawności fizycznej, to na mojej rekrutacji był jeden z kilku " grubasków" koleś nawet nie potrafił 1,5m skoczyć nie mówiąc o biegach itp. z gadki totalny dramat, najlepsze koleś dostał się do SW, byłem z nim na wstępniaku, więc myślę że test sprawności fizycznej to po prostu test który musi się odbyć. :rolleyes:

denix.denix napisał:
Przede wszystkim uzbroić się w cierpliwość bo może się okazać, że mimo ukończonych wszytakich etapów rekrutacji łącznie z obiegówką i tak nikt się nie odezwie :D

Właśnie ja czekam na info od nich na młodszego wychowawcę .Jestem po całej procedurze rekrutacji z wynikiem Zdolny do Służby i czekam i nic .Powinni chociaż dać jakieś info zatrudnią czy nie zatrudnią

STÓWKA napisał:
Właśnie ja czekam na info od nich na młodszego wychowawcę .Jestem po całej procedurze rekrutacji z wynikiem Zdolny do Służby i czekam i nic .Powinni chociaż dać jakieś info zatrudnią czy nie zatrudnią

Z doświadczenia własnego wiem, że nie zawsze dają informacje zwrotna... Czasami po czasie dostajesz pismo, że przerwali rekrutację... Proponuję co jakiś czas dzwonić i dopytywać co w Twojej sprawie... Ilu osób szukają ?

STÓWKA napisał:
Też okręg bydogski?

kandydat30 napisał:
Co do testów sprawności fizycznej, to na mojej rekrutacji był jeden z kilku " grubasków" koleś nawet nie potrafił 1,5m skoczyć nie mówiąc o biegach itp. z gadki totalny dramat, najlepsze koleś dostał się do SW, byłem z nim na wstępniaku, więc myślę że test sprawności fizycznej to po prostu test który musi się odbyć. :rolleyes:

Weź pod uwagę, że niektóre osoby mają pewne miejsca i idą na test sprawnościowy, tylko żeby go odhaczyć 😉

Orientuje się ktoś ile czasu zajmuje komisji wysłanie dokumentów do jednostki ??

Daniel170 napisał:
Orientuje się ktoś ile czasu zajmuje komisji wysłanie dokumentów do jednostki ??

Przede wszystkim 2 tygodnie jest czasu na uprawomocnienie się orzeczenia komisji.

Aczkolwiek u mnie równo po tych 2 tygodniach dostałam już telefon 💁

Urlop nagrodowy można wykorzystac kiedy się chce np za kilka lat czy jest jakiś termin po którym przepada?

Witam, w tym tygodniu pewnie będę miał psychologa albo w następnym w Bydgoszczy, mam pytanko jak wygląda ten etap, wiem ze na pewno matryce ravena, na necie są aplikacje można poćwiczyć mniej więcej coś podobnego?, jeszcze test osobowości? Pytania typu czy boję się ciemności itp? Plus jakas ankieta i rozmowa z psychologiem?. Jak to wygląda mniej więcej?, tak ogólnie pytam żebym wiedział czego się spodziewać.
Pozdrawiam.

m1o napisał:
Witam, w tym tygodniu pewnie będę miał psychologa albo w następnym w Bydgoszczy, mam pytanko jak wygląda ten etap, wiem ze na pewno matryce ravena, na necie są aplikacje można poćwiczyć mniej więcej coś podobnego?, jeszcze test osobowości? Pytania typu czy boję się ciemności itp? Plus jakas ankieta i rozmowa z psychologiem?. Jak to wygląda mniej więcej?, tak ogólnie pytam żebym wiedział czego się spodziewać.
Pozdrawiam.

Wszystko wygląda dokładnie tak mniej więcej jak napisałeś 😎

Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie, jakieś zadania matematyczne czy cos w stylu dokończyć zdania lubię... Interesuje się, boję się, stresuje mnie? Coś takiego jest?.
Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót