M
Migotka2107
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 359
Alesul napisał:Dziękuję, strażnik działu ochrony![]()
Rozumiem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Alesul napisał:Dziękuję, strażnik działu ochrony![]()
denix.denix napisał:Tak ale żadnych konkretów
melto1 napisał:Wydaje mi się, że jeśli przeszło się rekrutację, to chyba powinni wystawić wszystkich w rankingach chronologicznie punktami.
denix.denix napisał:Nie odbierz tego osobiście, nic do Ciebie nie mam ale masz rację wydaje Ci sięPrawda jest taka, że jak się okazuje ranking w niektórych przypadkach, w szczególności na niektóre stanowiska jest pojęciem względnym. Jak chcą konkretną osobę to wrzuca w ranking tylko tą osobę a reszta nieświadomie czeka. To nie przypadek, że w rankingu pojawia się tylko jeden kandydat gdzie na to stanowisko startowało kilka osób... I nie ma nawet żadnej listy rezerwowej ani informacji ile pkt się zdobyło
Wszystko zależy od jednostki, tego jaki to dział, ilu osób szukają... Wiadomo, że np. do działu ochrony przyjmują więcej niz do innych działów... Więc w tych, gdzie szukają pojedynczych osób - konkurencja jest większa....melto1 napisał:Szczerze mówiąc, to widziałem takie listy rankingowe właśnie, gdzie było 8 miejsc, a udało się tylko jednej... Można poszukać list rankingowych na stronie SW i zobaczycie. Nieźle...
exc450 napisał:Może dla odmiany by się ktoś doświadczony wypowiedział kto służy w SW już długo na tematy samej służby , bo ciagle tylko w wątku rekrutacja , lekarze itp . Mam pytanie , czy służba dla swiezaka jest monotonna ? Co tam się robi na tym kogucie stoisz jak słup 12 godzin i ani telefonu ani radia itp ? Domyślam się ze moj magister jest gowno wart jak w wojsku polskim - taki sam szeregowy mogę być przez 20 lat bo teraz magistra ma co drugi . A może moje prawko ABCDE i doświadczenie w transporcie by się przydało ? Czy do takich konwojów to biorą tylko wybrańców - podpałeczników dyrektora ? Może forg by się wypowiedział czy warto pakować się w SW ? Dziwi mnie tez to , ze więźniowie wchodzą gadom na głowę ( w programie dokumentalnym wiezienie bynajmniej to zauważyłem jak oni się odzywają do oddziałowego itp , sam nie wiem co o tej robocie myśleć ...
Są też bardziej doświadczeni, ale chyba im się nie chce odzywaćmelto1 napisał:Tutaj tacy raczej nie siedzą. Wbij do grupy na FB "Służba Więzienna. Strażnik Więzienny", ale ostrzegam, że tam nikt miły nie będzie.
Migotka2107 napisał:Bo na pewno to nie miejsce dla każdego...
Muszę się zgodzić.... A i tak przechodzą tacy, że człowiek zastanawia się jak to możliwe...forg napisał:A prawie co stronę są pytania: "jak oszukać psychologa" (nie dosłowne ale w ten deseń). "Kto ma testy", "Jak odpowiadać". A właśnie psycholog ma wyeliminować ludzi, którzy prędzej czy później się spalą i albo uciekną albo ... albo coś gorszego.
Nie wszyscy się nadają do SW.
Jest typowy etat kierowcy w dziale kwatermistrzowskimexc450 napisał:to jak to jest z tymii działami , to jest loteria? moge stać np na kogucie przez 2 lata i nic innego ? opiszcie troche wiecej jak to wyglada praktycznie , bo rozumiem, że pewnie nie ma typowego etatu dla kierowcy , żeby latać tylko w konwojach a jak nie ma konwojów to siedzi na dupie i oglada tv i czeka na konwój,- zgaduje , ze tak nie ma , zapierdala sie po wszystkim pewnie
exc450 napisał:to jak to jest z tymii działami , to jest loteria? moge stać np na kogucie przez 2 lata i nic innego ? opiszcie troche wiecej jak to wyglada praktycznie , bo rozumiem, że pewnie nie ma typowego etatu dla kierowcy , żeby latać tylko w konwojach a jak nie ma konwojów to siedzi na dupie i oglada tv i czeka na konwój,- zgaduje , ze tak nie ma , zapierdala sie po wszystkim pewnie
Dokładnie - to trzeba przeżyćKendo90 napisał:Aż się zalogowałem specjalnie, bo jak czytam niektóre posty to szokpracowałem ponad 2 lata w dziale ochrony w jednej z warszawskich puch. Odszedłem do policji i nie żałuję. Zobaczycie po kilku tygodniach jaka to jest złota robota. W małym kryminale gdzieś w jakiejś dziurze zapomnianej przez Boga to może i można pracować. Natomiast duże kryminały robią swoje, zostawiają rysę w życiorysie. Zobaczycie jak ciężko wolne dostać. Nikt z was się nie zastanawia dlaczego tyle etatów ? Dlaczego tak cały czas wiszą? Tez się jaralem jak tu przyszedłem do pracy. Po roku miałem dość, a po 2 latach uciekłem podejmując jedna z lepszych decyzji w zyciu. Ale co poniektórzy zobaczą, jak sami popracują
to trzeba przeżyć
Również z tym się zgadzamKendo90 napisał:Aż się zalogowałem specjalnie, bo jak czytam niektóre posty to szokpracowałem ponad 2 lata w dziale ochrony w jednej z warszawskich puch. Odszedłem do policji i nie żałuję. Zobaczycie po kilku tygodniach jaka to jest złota robota. W małym kryminale gdzieś w jakiejś dziurze zapomnianej przez Boga to może i można pracować. Natomiast duże kryminały robią swoje, zostawiają rysę w życiorysie. Zobaczycie jak ciężko wolne dostać. Nikt z was się nie zastanawia dlaczego tyle etatów ? Dlaczego tak cały czas wiszą? Tez się jaralem jak tu przyszedłem do pracy. Po roku miałem dość, a po 2 latach uciekłem podejmując jedna z lepszych decyzji w zyciu. Ale co poniektórzy zobaczą, jak sami popracują
to trzeba przeżyć
Kendo90 napisał:Aż się zalogowałem specjalnie, bo jak czytam niektóre posty to szokpracowałem ponad 2 lata w dziale ochrony w jednej z warszawskich puch. Odszedłem do policji i nie żałuję. Zobaczycie po kilku tygodniach jaka to jest złota robota. W małym kryminale gdzieś w jakiejś dziurze zapomnianej przez Boga to może i można pracować. Natomiast duże kryminały robią swoje, zostawiają rysę w życiorysie. Zobaczycie jak ciężko wolne dostać. Nikt z was się nie zastanawia dlaczego tyle etatów ? Dlaczego tak cały czas wiszą? Tez się jaralem jak tu przyszedłem do pracy. Po roku miałem dość, a po 2 latach uciekłem podejmując jedna z lepszych decyzji w zyciu. Ale co poniektórzy zobaczą, jak sami popracują
to trzeba przeżyć