Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
denix.denix napisał:
Nikt z sensem nie odpowie Ci na to pytanie.. Co okręg to inny obyczaj i podobnie ze stanowiskiem o jakie się starasz. Ja po pozytywnym wyniku komisji nie byłam jeszcze na żadnej liście rankingowej, chociaż na stanowisko na które się starałam lista już była i to nie jedna, mimo uzyskania wysokiej liczby pkt jak na swój okręg nie dostałam żadnej informacji z możliwością podjęcia służby chociażby w innym zk. Jak pojawił się nowy nabór to usłyszałam, że nie mam ponownie wysyłać dokumentów bo przecież już jestem po rozmowach i po co odbywać je drugi raz, aczkolwiek w dalszym ciągu prowadzą rekrutację i zapraszają na rozmowy kolejnych kandydatów.

Dziwne to wszystko jest dla mnie. Niby brakuje rak do pracy w SW a sami sobie utrudniają

A i jeszcze pytania czy każdy otrzymuje wiadomość telefoniczną ze jest powiedzmy na 1 miejscu listy rankingowej?

denix.denix napisał:
Spodziewaj się, że jak wizyta w sylwestra to mogą ją odwołać :D A co powiedziała Ci pielęgniarka? W rozporządzeniu nie widziałam informacji o db aczkolwiek może nie zwróciłam dokladnie uwagi. A co do samego badania to sposób wykonywania prawidłowy, jesteś w kabinie dźwiękoszczelnej do tego słuchawki wyciszające... Tu trzeba mieć dobry słuch

Nic nie mówiła :D dostałem wyniki podbiła mi obiegówkę i tyle żadnych uwag w necie sprawdziłem jaki wynik daje zdolny także jest Oki:D, mam wpisane coś wstylu 'bz' jak dają zdolny to coś wypisują? Na obiegówce?

S0ft napisał:
Nic nie mówiła :D dostałem wyniki podbiła mi obiegówkę i tyle żadnych uwag w necie sprawdziłem jaki wynik daje zdolny także jest Oki:D, mam wpisane coś wstylu 'bz' jak dają zdolny to coś wypisują? Na obiegówce?
Zależy jaki lekarz ale jak byłeś u Lewczuka to on tak wpisuje tylko b/z i to wszystko. Neurolog już więcej np napisze i kardiolog też

A powiedzcie, komisja lekarska w Poznaniu obraduje na tym samym piętrze co sekretariat?

kolona napisał:
A powiedzcie, komisja lekarska w Poznaniu obraduje na tym samym piętrze co sekretariat?

Tak na tym samym. Nie pamiętam nr pokoju, ale generalnie jak jest pozytywnie to wchodzisz tylko odebrać opinie

lalunia37 napisał:
Tak na tym samym. Nie pamiętam nr pokoju, ale generalnie jak jest pozytywnie to wchodzisz tylko odebrać opinie

Czyli nie przeprowadzają żadnego wywiadu, dodatkowych badań, jeśli na obiegowce miałam wszędzie „zdolna”? rozumiem, że przed wyznaczoną godziną komisji muszę zdać obiegówkę i badania w sekretariacie?

Witam. Czy jest w SW coś takiego jak dofinansowanie do Świąt? Czy jest tylko nagroda roczna. Słyszałem różne opinie dlatego pytam.
Pozdrawiam.

Pav3l napisał:
Witam. Czy jest w SW coś takiego jak dofinansowanie do Świąt? Czy jest tylko nagroda roczna. Słyszałem różne opinie dlatego pytam.
Pozdrawiam.
W tym roku było, nie pamiętam dokładnie ile ale około 944 zł brutto na etat. Tym razem wszyscy po równo ale co roku jest inaczej. Ale nie jest to z obligu powiedziane, że jest co roku i w takiej kwocie. Zależy od budżetu

Witajcie,
Aktualnie pracuje w straży miejskiej. Chcę zmienić robotę przez pewne względy i tak znalazłem ogłoszenie o naborze do SW, no i złożyłem papiery. No i mam kila pytań odnośnie roboty.

1. Chciałbym bardzo poznać jak wyglądają Wasze opinie o tej robocie, czy warto wgl?
2. Co to ten mnożnik kwoty bazowej (powiem szczerze, pierwszy raz się z tym spotykam i nie wiem na czym to wgl polega)
3. Wiem, że podstawa wynagrodzenia to około 3100. Wiem, że jest parę dodatków. Znalazłem rozporządzenie MS odnośnie dodatków o charakterze stałym. Z tego rozporządzenia wynika, że w stopniu szeregowy otrzymuje około 792 brutto. To prawda? Jak to wygląda rzeczywiście, i jaką tak na prawdę szeregowy dostaje wypłatę powyżej 26 rż?
4. Dodatek za wysługę lat - czy okres zatrudnienia na umowę o pracę sięw to wlicza ? (art. 58 ust. 2 "oraz okresy zatrudnienia w jednostkach organizacyjnych w pełnym wymiarze czasu pracy.")

kolona napisał:
Czyli nie przeprowadzają żadnego wywiadu, dodatkowych badań, jeśli na obiegowce miałam wszędzie „zdolna”? rozumiem, że przed wyznaczoną godziną komisji muszę zdać obiegówkę i badania w sekretariacie?
Mnie pytali tylko dodatkowo o tatuaże, spisali jakie i gdzie i wpisali, że zdolny do służby w SW.

Czesc 🙂 mam pytanie do osob pracujacych jako straznik w sw. Jako, ze jestem juz po wszystkich etapach czekam tylko na przydzial jednostostki jak wygladaja pierwsze dni w pracy? Czy odbywa sie tzn wstepniak poza jednostka? Oraz w jakich godzinach sie pracuje? Pozdrawiam

Cześć Koledzy.

Jestem po rekrutacji i komisji do SW, czekam tylko na telefon o przyjęcie. Aplikowałem na 2 różne działy: do 'ochrony' i do kwaterunku na 'kierowcę'. Stąd moje pytanie co wg. was będzie mniejszym złem? Plusy i minusy tych stanowisk?

Witam serdecznie! Jestem nowa na forum i mam pytanie do osób, które brały udział w rekrutacji do okręgu bydgoskiego w październiku. Jak długo czekaliście na termin do psychologa? Jestem po testach sprawnościowych minął miesiąc...I nic żadnej odpowiedzi. Czy jeśli nie są dalej zainteresowani kandydaturą to informują o przerwaniu rekrutacji? Będę wdzięczna za odpowiedź

Emm4 napisał:
Witam serdecznie! Jestem nowa na forum i mam pytanie do osób, które brały udział w rekrutacji do okręgu bydgoskiego w październiku. Jak długo czekaliście na termin do psychologa? Jestem po testach sprawnościowych minął miesiąc...I nic żadnej odpowiedzi. Czy jeśli nie są dalej zainteresowani kandydaturą to informują o przerwaniu rekrutacji? Będę wdzięczna za odpowiedź
Z własnego doświadczenia (inny okręg) - informują, że przerywaja rekrutację... Ale to może być i równie dobrze za kilka miesięcy... Najlepiej zadzwonić do kadr i zapytać 😉

Witam, właśnie złożyłem dokumenty na stanowisko Strażnika Działu Ochrony. Mam kilka pytań:
1. Jakich lekarzy muszę przechodzić na obiegówce na stanowisko strażnika?
2. Czy jest ktoś z Bydgoskiego? Jak to wygląda pod względem podejścia ludzi w OISW w Bydgoszczy, czy lekarze są czepialscy itp. ?
3. Czy ktoś się odzywa z rekrutacji dopiero jak zakończy się proces zbierania zgłoszeń do naboru czy już szybciej ?
4. Czy test sprawności jest trudny czy na lajcie można przejść oraz czy MULTISELECT jest taki trudny ?
POZDRAWIAM :)

Jakich lekarzy trzeba przejść na stanowisko Strażnika Działu Ochrony?? Pozdrawiam

Emm4 napisał:

Na jakie stanowisko składałaś papiery? Okręg bydgoski nie ma zwyczaju informować o przerwaniu rekrutacji. Znajoma była na rekrutacji w maju, rozmowa, test wiedzy i sprawności i do dziś nie otrzymała informacji, że rekrutacja w stosunku do jej osoby została przerwana. Od maja zero kontaktu. Ja natomiast na psychologa czekałam niecałe 1,5 mca.

Klik196 napisał:
Witam, właśnie złożyłem dokumenty na stanowisko Strażnika Działu Ochrony. Mam kilka pytań:
1. Jakich lekarzy muszę przechodzić na obiegówce na stanowisko strażnika?
2. Czy jest ktoś z Bydgoskiego? Jak to wygląda pod względem podejścia ludzi w OISW w Bydgoszczy, czy lekarze są czepialscy itp. ?
3. Czy ktoś się odzywa z rekrutacji dopiero jak zakończy się proces zbierania zgłoszeń do naboru czy już szybciej ?
4. Czy test sprawności jest trudny czy na lajcie można przejść oraz czy MULTISELECT jest taki trudny ?
POZDRAWIAM :)

Ad. 1 Internista, okulista, psychiatra, laryngolog, ortopeda, neurolog, plus kobiety ginekolog do tego badania, krew, mocz, rtg ekg, kobiety ważna cytologia
Ad 2. W OISW nie ma lekarzy. Są tam tylko psycholodzy, którzy wysyłają opinie do psychiatry w RKL na ul. Kopernika i on na tej postawie stwierdza zdolność. Lekarze są w szpitalu MSWiA na Makwarta
Ad 3 . W moim przypadku odezwali się przed zakończeniem rekrutacji
Ad. 4. Test sprawnościowy jest łatwy, jak nie jesteś otyły nie masz problemów zdrowotnych to przejdziesz ale wynik testu wpływa na punkty w rankingu. W SW nie ma multiselktu, jest on w przypadku rekrutacji do Policji

Powrót