Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bartezzpro napisał:
Ja bielsko, właśnie dostalem wiadomość że mam przyjść na rozmowę 26 mają do katowic

Telefonicznie dostałeś wiadomość czy na maila??

Radolin napisał:
Telefonicznie dostałeś wiadomość czy na maila??

Jestem z Śląska - z ostatniego naboru. Poczekaj cierpliwie. Jak do tej pory nie dali znać, że czegoś brakuje w papierach to znaczy że wszystko jest okej. Bądź cierpliwy. Dostaniesz maila od Pani zajmującej się rekrutacją. Ja dostałem info o rozmowie dopiero 1.5 miesiąca od dnia zakończenia składania papierów.

Nerd napisał:
Jestem z Śląska - z ostatniego naboru. Poczekaj cierpliwie. Jak do tej pory nie dali znać, że czegoś brakuje w papierach to znaczy że wszystko jest okej. Bądź cierpliwy. Dostaniesz maila od Pani zajmującej się rekrutacją. Ja dostałem info o rozmowie dopiero 1.5 miesiąca od dnia zakończenia składania papierów.

Dostałeś się??

Witam!

Mam pytanko do funkcjonariuszy, którzy już pracują w SW, a mianowicie jak wyglądają badania okresowe dla funkcjonariuszy? Czy wyglądają identycznie jak badania dla kandydatów? Czy jest możliwość, aby będąc w służbie lekarz bądź pielęgniarka nie dopuścili funkcjonariusza do pełnienia służby z powodu wysokiego ciśnienia, które w moim przypadku pojawia się w gabinecie :)? Z własnego doświadczenia wiem, że podczas rekrutacji kierują w takim przypadku na holtera a jak wygląda to będąc już w służbie bo nie wiem czy przed badaniami jechać i zrobić holtera.

Bartezzpro napisał:
Ciężka była droga??

Ciężka jak ciężka ale długa. Wszystko bardzo długo trwało, czekanie na badania, na testy. Ogólnie jak jesteś sprawny i masz trochę wiedzy o państwie to bez problemu się dostaniesz

Bartezzpro napisał:
Ja bielsko, właśnie dostalem wiadomość że mam przyjść na rozmowę 26 mają do katowic
I jak tam po rozmowie?? Ja idę jutro.

hammer13 napisał:
Witam!

Mam pytanko do funkcjonariuszy, którzy już pracują w SW, a mianowicie jak wyglądają badania okresowe dla funkcjonariuszy? Czy wyglądają identycznie jak badania dla kandydatów? Czy jest możliwość, aby będąc w służbie lekarz bądź pielęgniarka nie dopuścili funkcjonariusza do pełnienia służby z powodu wysokiego ciśnienia, które w moim przypadku pojawia się w gabinecie :)? Z własnego doświadczenia wiem, że podczas rekrutacji kierują w takim przypadku na holtera a jak wygląda to będąc już w służbie bo nie wiem czy przed badaniami jechać i zrobić holtera.
Witam a czy miałeś robionego holtera jak się starałeś do służby a jakie miałeś ciśnienie bo ja także miałem przy wysokie miałem przy pierwszym badaniu 148 /100 a przy drugim 136/86 i lekarz mi wpisał jakąś chorobę białego fartucha czy są szanse że się dostanę jakie miałeś ciśnienie?

Radolin napisał:
I jak tam po rozmowie?? Ja idę jutro.

Cześć, wydaje się że ok. Kazali przedstawić swoją autoprezentacje, wypytywali dlaczego chcę do SW ? Czy wiem na czym polega praca w SW i ogólnie taka luźna gadka w której przeszliśmy przez moment na tematy w ogóle nie związane z SW :) trzeba przede wszystkim podejść do rozmowy na luzie. Na meila do tygodnia czasu dają znać czy się przechodzi dalej czy nie. Aha, no i tak jak pisałem wcześniej, NIE BYLO ZADNEGO TESTU WIEDZY OGOLNEJ :) pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Bartezzpro napisał:
Cześć, wydaje się że ok. Kazali przedstawić swoją autoprezentacje, wypytywali dlaczego chcę do SW ? Czy wiem na czym polega praca w SW i ogólnie taka luźna gadka w której przeszliśmy przez moment na tematy w ogóle nie związane z SW :) trzeba przede wszystkim podejść do rozmowy na luzie. Na meila do tygodnia czasu dają znać czy się przechodzi dalej czy nie. Aha, no i tak jak pisałem wcześniej, NIE BYLO ZADNEGO TESTU WIEDZY OGOLNEJ :) pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Nie dziękuje 😉 żeby nie zapeszyć. Mam nadzieje że dostaniemy się 💪💪

Radolin napisał:
Nie dziękuje 😉 żeby nie zapeszyć. Mam nadzieje że dostaniemy się 💪💪

Oby bo przez te korki w Katowicach to już mnie nerwica brała 🤣

Bartezzpro napisał:
Oby bo przez te korki w Katowicach to już mnie nerwica brała 🤣

A co jeśli mam wszystkie wyniki dobre tylko trochę pierwsze ciśnienie miałem przy wysokie odrzuca mnie?

Marcin860417 napisał:
Witam a czy miałeś robionego holtera jak się starałeś do służby a jakie miałeś ciśnienie bo ja także miałem przy wysokie miałem przy pierwszym badaniu 148 /100 a przy drugim 136/86 i lekarz mi wpisał jakąś chorobę białego fartucha czy są szanse że się dostanę jakie miałeś ciśnienie?

Ja miałem wysokie nawet większe niż twoje chyba 168/82 kardiolog nie chciał mnie puścić powiedział że musi zobaczyć wyniki po holterze. Poszedłem prywatnie, zrobiłem, za kilka dni zawiozłem wyniki i kardiolog puścił też napisał, że to syndrom białego fartucha dołączyłem do obiegówki wyniki z holtera i orzecznik problemu nie robił wpisał, że zdolny. Przy drugim ciśnieniu jak takie miałeś to moim zdaniem puszczą bez problemu, zwłaszcza że nie kazali Ci robić holtera, choć ja kardiologiem nie jestem, to jeżeli chodzi o dopuszczalną normę to się mieścisz. Zazwyczaj kardiolog w takiej sytuacji jak masz mierzone kilka razy ciśnienie i widać ze za każdym razem spada to starają się nie robić pod górkę kandydatom i wpisują wynik, który jest najniższy, ale też nie ma się co tym sugerować bo każdy lekarz inaczej podejdzie do takiej sytuacji, ja tylko mówię na swoim przykładzie jak to wyglądało.

Ostatnia edycja:
Bartezzpro napisał:
No i jak kolego? Jak poszło?

Sam nie wiem co myśleć w sumie nie pytali mnie zawiele, była już póżna godzina i spieszyło im się już, mam czekać na informacje do 2 tygodni mi powiedzieli.

Czyli taki pic na wodę - fotomontaż 😁 też miałem takie wrażenie, że szkoda było gnać do kato by pogadać bez konkretów o SW 😊

Bartezzpro napisał:
Czyli taki pic na wodę - fotomontaż 😁 też miałem takie wrażenie, że szkoda było gnać do kato by pogadać bez konkretów o SW 😊

W sumie to za bardzo nie za dawał pytań widać że spieszył się, tylko o wykształcenie było pytanie.

Powrót