Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
alex pewnie ze sa szanse, u mnie na 15 wychowawcow sa az dwie wychowawczynie;-)
za to wsrod psychologow maja miazdzaca przewage 2:1;-)
aczkolwiek obserwuje ostatnio trend do wzmacniania kobiecych sil w zk, zwlaszcza w administracji, w kazdym razie powodzenia bo dluga i ciezka droga przed toba;-)
p.s.: ze studiow najlepiej j/w: pedagogika resocjalizacyjna

Nie chcę robić reklamy uczelniom, ale poza samą reso są jeszcze takie spec. na różnych kierunkach jak:
Kurator sądowy
Specjalista ds. resocjalizacji
Reso w środowisku otwartym
Reso NS
Pedagogika kryminologiczna
Ped. sądowo-penitencjarna
Profilaktyka i prewencja kryminalna
No i w ogóle jakieś w stylu profilaktyka i terapia uzależnień itp. Wystarczy wejść na strony uczelni i poszperać w takich kierunkach jak: pedagogika, prawo, praca socjalna, psychologia, socjologia. Jeśli chodzi o pracę w jednostkach pen. to sama reso wydaje mi się taka oklepana i w ogóle obejmuje i nieletnich i dorosłych i NS i wykolejonych społ./ przestępczo, a np. taka pedagogika sądowo-penitencjarna to już raczej stricte nastawiona na dorosłych i więziennictwo.

Akte napisał:
Może być też wychowawca działu penitencjarnego, wych. ds. k-o, ds. sportu, ds. biblioteki, ds. pomocy postpenitencjarnej.
Różnica jest w zakresie obowiązków, jeśli nikt nie udzieli Ci Madlen odpowiedzi dzisiaj to napiszę Ci to albo w nocy, albo jutro, bo dużo tego, a teraz nie mam czasu.

Akte czy mógłbyś przybliżyć trochę pracę nowo przyjętego młodszego wychowawcy? Jakie są jego obowiązki na początku itp. Wymieniłeś też że wychowawca może być ds. k-o, ds. sportu, ds. biblioteki, ds. pomocy postpenitencjarnej. Jakie są obowiązki na poszczególnych w/w działach. z góry dziękuję za odp.

Tak mogłabym;)
Zakres obowiązków reguluje Zarządzenie nr 2/04 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej z dnia 24 lutego 2004r w sprawie szczegółowych zasad prowadzenia i organizacji pracy penitencjarnej oraz zakresów czynności funkcjonariuszy i pracowników działów penitencjarnych i terapeutycznych, którego niestety nigdzie w sieci nie mogę znaleźć, a pisania jest sporo więc zainteresowanych proszę o kontakt na PW, bo mogę wysłać mailam skany z zakresem czynności. No chyba, że ktoś mi powie jak tu wstawić zdjęcie?

Witam chcę się dowiedzieć jak to jest z tą komisją lekarską ? a tak dokładniej to z stomatologiem strasznie się przyczepiają do braku zębów tylnych? i czy jest tam ortopeda ??

ortopedy nie ma ,a o dentyste nie musisz się martwić jak nie masz dużych niezaleczonych dziur,ubytki z tyłu przejdą (wiem po sobie:D ) większość lekarzy bardzo pobieżnie, laryngolog i audiogram dokładnie, ekg nie oszukasz, cholesterol musisz mieć super bo z odchyłem nie przejdziesz.

Witam. Jeśli chodzi o laryngologa, to czy brak migdałków jest przeszkodą? A co ze skrzywieniem kręgosłupa? Oczywiście nie jest jakieś super mocne, jestem 100% sprawny, ale jednak skrzywienie jest. Proszę o pomoc :)

o migdałki cię nie zaczepią, a z kręgosłupem to jak będziesz u chirurga to stój prosto i jak zapyta czy wszystko w porządku to powiedz że tak, nie opowiadaj za dużo bo paru kolesi wpadło, bo sami za dużo gadali nie będąc pytanymi.

Hej wszystkim...mam pytanko,chciałam zlozyć papiery do AŚ ale niewiem co mam dokaldnie zaniesc do kadr..?prosze Was pomóżcie mi.....:)

azz kkr dzięki! Jak jeszcze mi się coś przypomni to pozwolę sobie zwrócić się do Ciebie o pomoc ;)
Skierowanie na badania mam dostać już w marcu.

Ps. Staram się o posadę w administracji.

Witam.

Mam pytanie - jak się ma sprawa z tatuażami osób które starają się do SW? Da radę przejść czy na wstępie dać sobie spokój? Wiem że temat był poruszany dużoooo wcześniej ale chce go odświeżyć.

adamek1983 napisał:
Witam.

Mam pytanie - jak się ma sprawa z tatuażami osób które starają się do SW? Da radę przejść czy na wstępie dać sobie spokój? Wiem że temat był poruszany dużoooo wcześniej ale chce go odświeżyć.
dzwoń do kadr tam ci odpowiedzą

Witam jestem nowy na forum.Mam pytanie.Gdzie są robione badanie lekarskie z krwi i moczu? Czy robi się je we wskazanych gabinetach przez nich czy prywatnie i tylko dostarcza gotowe wyniki.?

tlita napisał:
Witam jestem nowy na forum.Mam pytanie.Gdzie są robione badanie lekarskie z krwi i moczu? Czy robi się je we wskazanych gabinetach przez nich czy prywatnie i tylko dostarcza gotowe wyniki.?

nic nie robisz prywatnie-wszystkie badania robione są w szpitalu msw ale przedtem i tak proponuję sobie zrobić prywatnie wyniki żeby sprawdzić czy mamy wszystko w normie-wtedy ewentualnie jest czas na poprawienie wyników

adamek1983 napisał:
Witam.

z tatuażem przejdziesz pod warunkiem że nie masz go na widoku i masz sensowne wytłumaczenie dlaczego go zrobiłeś, tłumaczenie że zrobiłeś pod wpływem chwilowego impulsu lub z powodu jakichś problemów zdyskwalifikuje cię od razu

dzięki Panowie za pomoc :) tatuaż mam na ramieniu ale nie widać go jak mam koszulkę bo rękaw zasłania więc nie powinno chyba być problemu że go widać.

Witam wszytskich....mam pytanko czy podanie o prace ma wyglądac jakos spejalnie?ma moze ktos wzór takiego podania do AŚ??dzieki i pozdrawiam wszystkich

w kadrach dostaniesz specjalny formularz kandydata który wypełnisz ,a podanie piszesz typowo jak do każdej innej roboty, z tym że raczej nikt go czytał nie będzie bo wszystko co ważne dla kadr napiszesz w formularzu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót