A
azz kkr
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 56
BONDS007 napisał:Witam
Na początku chciałbym się przywitać... Jestem tu nowy.. zainteresował mnie ten temat gdyż planuje swoja " karierę" w SW...
Odniosę się do wypowiedzi Jacol87 gdyż widzę,ze jesteś zorientowany dobrze w temacie... Mianowicie w ten chwili zaczynam drugi rok studiów na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Planuje rok jeszcze studia pociągnąć i starać się o przyjecie do firmy... Moje pytanie brzmi następująco... Czy będąc na tym kursie przygotowawczym 3 miesięcznym dostałbym pozwolenie na wyjazdy na zjazdy na uczelnie? Co za tym idzie w dalszej kolejności w czasie pełnienia służby napisałeś ze nie przysługuje urlop... dopiero po 11 miesiącach... Czy w tym okresie również nie dałoby się załatwić jakiegoś zwolnienia na "edukacje", lub czy istniałaby taka możliwość żeby po prostu z kimś zamienić się służba...?
Pierwotnie planowałem starać się o przyjecie po uzyskaniu licencjata/mgr... ale jak przepisy się zmieniły to bez sensu czekać gdyż korzyści żadnych z tego faktu przez 2 lata nie będzie... a przez ten czas papierek sie zrobi...
Mam jeszcze jedno pytanie... czy na tym kursie 3 miesięcznym wynagrodzenia będę otrzymywał tak jak w czasie służby?
Pozdrawiam i liczę na odzew tak jak i na te pytania jak i na moje przyszłe...
nie ma czegoś takiego jak kurs przygotowawczy 3 miesięczny- jest wstępniak ok 3 tyg a po 1,5-2 lat podoficerka, a wolne weekendy na szkołę to jak się z kolesiami pozamieniasz to będziesz miał, ale nie licz na to że będzie z tym łatwo