A
anthony
Jak masz kat. D to znaczy że jesteś całkiem do D, a takich całkiem do D to nie potrzebują i nie przyjmują (mówią o tym odpowiednie przepisy).
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
lukaszelmo napisał:mam kumpla co pracuje w sw od roku i nie był w wojsku,nie wiem jaką ma kategorie ale studiuje i go przyjęli,fakt ,że jego ojciec też pracuje od lat w sw,może to on miał wpływ?
devilkarol napisał:Wiec Panowie nie jest zle , ale do tego trzeba miec podobno to cos i to musi byc we krwi![]()
devilkarol napisał:Po pierwsze pojecie mam...
To jeśli masz pojęcie to powinieneś orientować się, że w Koronowie nie ma aresztu tylko jest właśnie ZK, a poza tym jak w AŚ mogą przebywać ci bardziej źli jak to napisałeś skoro specyfika aresztów śledczych polega na tworzeniu w nich przede wszystkich oddziałów śledczych, co oznacza, że przebywają tam ludzie, którym nawet nie udowodniono jeszcze winy, a gdzie tu mówić o tym, że są bardziej źli... I jak już chcesz szukać tych bardziej złych to szukaj ich na oddziałach dla osadzonych tzw. niebezpiecznych. Inna rzecz - co oznacza to -devilkarol napisał:...Teraz mam takie 2 pytania Areszt Śledczy - Koronowo czy Bydgoszcz Zaklad Karny ?? Idac do bdg mam szanse na przeniesienie do jednostki , ktora jest 4 km od miejsca gdzie mieszkam , a sama bydg o 50 km, koronowo 20 km odemnie , ale wydaje mi sie , ze praca lepsza choc w Areszcie siedza ci bardziej zli![]()
Można mieć tytuł magisterski i zostać przyjętym do SW na stanowisko strażnika działu ochrony lub nawet na niższe stanowisko np. młodszego referenta działu ewidencji lub innego działu (niższe od straznika). Jednak gdy przyjmuje sie osobę z wyższym (licencjackie lub magisterskie) nowo przyjęty z dniem przyjęcia do służby ootrzymuje stopień młodszego chorążego, a nie szeregowego. Aby dostać stanowisko podoficerskie (straznik, mł. referent,) wystarczy wykształcenie średnie bez matury, aby dostać stanowisko oficerskie (mł. inspektor, mł. wychowawca, mł. psycholog, mł. asystent) należy posiadać wykształcenie wyższe specjalistyczne z tytułem magistra.
olo1 napisał:mam wyższe wykształcenie magisterskie to oznacza że dostanę stopień mł. chorążego???