Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czytałeś publikacje prof. Witosza pt. ,,upadłość konsumencka, komentarz praktyczny"? Podejrzewam, ze mądrze napisana

Szym90, dzięki za szybką odpowiedź !
Nie do końca jednak sprecyzowałem czego dokładnie poszukuję, a mianowicie - publikacje dostępne w wydawnictwach czy księgarniach są mi w większości znane i je posiadam. Niestety pozycji tych jest stosunkowo niewiele, zresztą nic dziwnego skoro temat stosunkowo świeży, tak więc szukam czegoś "głębiej ukrytego".

Hej. Może ktoś chciałby podzielić się swoimi pomysłami na temat licka z zakresu prawa pracy? :)

Hej
Mam pytanie odnośnie tematu pracy magisterskiej z prawa finansowego (podatkowego). Wstępnie promotor zaproponował mi temat: Opodatkowanie elektrowni wiatrowych w Polsce. Szukałam literatury, orzecznictwa trochę jest na ten temat, byłam dzisiaj na konsultacjach u promotora (w związku z planem pracy) i takie zmiany jakie w nim wprowadził sprawiły, że zaczęłam poważnie obawiać się tego tematu. Sama nie wiem, czy dam radę, ale z drugiej strony temat wydaje się dosyć ciekawy i może zainteresować komisję. Czy warto brnąć w ten temat, czy lepiej odpuścić i zająć się czymś innym?

Tytuł Pracy Magisterskiej Zasiłek Rodzinny

Potrzebuję pomocy... Szukam tematu pracy magisterskiej odnośnie Zasiłku Rodzinnego. Może ktoś jest mi w stanie podsunąć jakiś pomysł?
Z góry dziękuję:)

RE: Tytuł Pracy Magisterskiej Zasiłek Rodzinny

od czego masz promotora?

Promotor zostawił to w naszych rękach... Ogólnikowo pokierował a dalej mamy kombinować sami jeśli chodzi o sprecyzowanie tematu...

Witam.:) Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś materiały do pracy licencjackiej na temat: ,,Udział prokuratora w postępowaniu administracyjnym" ? Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc:)

Witam, w tym roku piszę pracę licencjacką 'kara dożywotniego pozbawienia wolności w polskim prawie karnym' potrzebuje pomocy związanej z literaturą.
Czy mógłby ktoś polecić mi literaturę z której mogę skorzystać?
Z góry dziękuję za pomoc :)

Moze przejrzyj bibliografię podręczników do prawa karnego?;)

praca magisterska

W tym roku piszę pracę magisterską z prawa rodzinnego. Temat jaki chcę to
"Rozwód i ustalenie opieki nad dziećmi". Co o nim myślicie? Może polecacie jakieś książki, artykuły? A co proponowalibyście jako badanie? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

praca magisterska emisja papierów wartościowych

Witam :)
Piszę pracę na temat papierów wartościowych i potrzebuję rady w tym temacie. Otóż co co dokładnie mam zawrzeć w jednym z moich podrozdziałów na temat emisji papierów? czy wystarczy napisać o dematerializacji i zasadzie numerus clausus czy zawrzeć coś jeszcze? Przeszukałem wiele książek i nie znalazłem nigdzie wprost opisanej emisji i postanowiłem poradzić się na forum.
Proszę o wszelkie rady i wskazówki.

Witam, jestem na IV roku i przyszło mi pisać pracę magisterską z prawa gospodarczego publicznego. Pomyślałem o temacie związanym z prawem energetycznym. Przyznam jednak, że na chwilę obecną nie mam o tym zielonego pojęcia. Czy ktoś podpowiedziałby, czy prawo energetyczne to wdzięczny obszar na pracę magisterską? Czy nie będzie to za ciężkie dla studenta IV/V roku ? Czy warto się tego podejmować nie mając na razie żadnej wiedzy o tym ( na studiach nawet się nie wspomina o prawie energetycznym)?

magisterka o mediacji

Cześć,
chciałabym napisać pracę magisterską o mediacji w postępowaniu karnym. Moim zdaniem to temat dość ciekawy ale mam ogromny problem z literaturą. Artykułów na ten temat jest sporo ale z książkami słabo. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź :)

Witam.
Piszę pracę licencjacką na temat handlu ludźmi. Udało mi się zebrać trochę literatury, ale jeszcze coś by się przydało. Jeśli ktoś kiedyś pisał coś na ten temat lub interesuje się tą problematyką to bardzo proszę o pomoc w kwestii książek.

praca magisterska

Witam,
Chciałabym napisać pracę magisterską z pogranicza prawa cywilnego i prawa finansowego i bardzo proszę o jakieś propozycje i pomysły na ciekawy temat.

RE: praca magisterska

Finanse w rozumieniu np. podatkowym? Czy wolałabyś choćby budżetówkę?

Ostatnia edycja:

chyba wolałabym nawet bardziej podatki niż budżet

malgretout napisał:
chyba wolałabym nawet bardziej podatki niż budżet

A gdyby do tego dołożyć prawo międzynarodowe?
Np. Umowa agencyjna i jej skutki podatkowe w obrocie międzynarodowym.
Pierwsze co mi przyszło do głowy :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót