K
kkk_amil
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
jakieś tematy na pracę licencjacką ze ścigania karnego? :help:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
TatarKrymski napisał:Ale tak po prostu, o Trybunale Konstytucyjnym? Na ile stron?
Jeżeli masz napisać tak ogólnie i na ponad dwadzieścia stron, to bym to widział tak trzy-czteroczęściowo:
1. Historia TK w Polsce
2. TK na tle innych jego odpowiedników w innych państwach (ale ten punkt to zależnie od tego jak dużo bym napisał w innych punktach).
3. Pozycja prawna TK w Polsce i jego rola: Konstytucja + ustawa o TK, tak ogólnie o jego roli w prawie, uprawnieniach etc.
4. Obecne kontrowersje prawne wokół TK.
Jeżeli praca ma być mniejsza albo bardziej szczegółowa, to jako temat wybrałbym któryś z powyższych punktów na temat pracy. Materiały albo trzeba znaleźć w bibliotece, albo poszukać na jakimś Lexie, Legalisie czy czymś takim (polecam zapoznanie się z nimi, i dodatkowo z EBSCOHostem i HeinOnline o ile są dostępne na uczelni, bo biblioteki papierowe powoli umierają, ja na UMK czasem miałem wrażenie, że dział prawny w BG to dział historii prawa) .
odlotowaa napisał:witam, mam problem z doboru tematu
jestem na seminarium finanse publiczne i prawo finansowe i chcialabym pisac prace na temat podatkow. Proponowalam mojemu promotorowi wiele przykladowych tematow do akceptacji niestety kazdy zbyt podobno obszerny.
Tematy, które mu zaproponowałam system prawa podatkowego w polsce, rola podatku dochodowego w budzecie , podatek vat w polskim systemie podatkowym , deficyt budzetu panstwa badz chcialam tez pisac o budzecie mojej gminy. Promotor powidział ze mam wziac np termin albo przedmiot jednak ja nie wiem czy mozecie cos doradzic wybor jakiegos tematu podobnego do takiego ktory ja mu proponuje?
Karkołomny temat i wcale nie mam na myśli katastrofy Sdora_019 napisał:gdzie głównie chcę skupić się na katastrofach samolotowych.
ZbigTan napisał:Karkołomny temat i wcale nie mam na myśli katastrofy S