Prawo Jazdy W Czechach-2013

• Autor wątku Autor wątku mpol67
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Roxi002 świetna robota może być tak jak piszesz,nie wiem czy się nie myle ale ktoś podawał,że w Warszawie były tego typu ogłoszenia,Artur daj wszystkim znać jak wyszło z tym kursem.W każdym razie jeżeli to on,to Policja znajdzie go po koncie w banku.Jeszcze jedno ja kontakt znalazłem z jego polecenia na jednym z forum odnośnie praw jazdy w Czechach,reklamował,że jego kolega czy koleżanka jeździ na tym prawku już rok.Jeżeli to on to :Mamy cie kolego!

sprawa wydaje sie ciekawa, zgodnie z prawem EOG, kurs spawacza i dyplom spawacza zrobiony w Polsce jest uznawany w calym EOG, z prawkiem powinno byc tak samo.

kurs na prawko mozna zrobic w Polsce a egzamin zdawac w czechach, ale po co skoro w czechach taniej?
w wogule czy w czechach istnieje obowiazek meldunkowy??
Jak ktos mieszka na granicy moze niech zaryzykuje kase zapisze sie na kurs i egzamin w czechach. Zgodnmie z prawem Polak w karzdym panstwie Unii ma prawo do rozmowy z urzednikiem w jezyku Polskim.

fajnie by byl;o jakby pomysl sie sprawdzil to utarloby nosa mafii.

lech71 napisał:
...W każdym razie jeżeli to on,to Policja znajdzie go po koncie w banku...!

Widać że nie każdy czyta temat od początku! lech71 jakbyś czytał moje posty to byś wiedział że ten numer jest przypisany do karty prepaid BZ WBK (karta na okaziciela)

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wystarczy że kolo się maskuje podczas wypłacania kasy z bankomatu i już nie wiesz kto to wypłacał..

Jest wtedy inna szansa..

1 jeśli karta była kupiona w banku to może kolo być na nagraniu z kamer
2 jeśli była kupiona na allegro to można (chyba*) dojść kto ją kupił

*moim zdaniem na 99% BZ WBK zapisuje sobie na jaki adres wysyła karty, a wywnioskowałem to po tym..

DOSTAWA

- przy zakupie do 2 kart - koszt wysyłki gratis (list polecony priorytetowy)
- przy zakupie od 3 do 9 kart - przesyłka kurierska 15 zł (koszt ponosi Klient)
- zakup powyżej 9 kart - odbiór osobisty

Jeżeli koleś jest kumaty i zabezpieczył się przed w/w możliwościami namierzenia go, to są zerowe szanse złapania go po karcie/numerze konta.

Jest jeszcze szansa złapania go po dostępie do internetu (nawet prepaid) i ewentualnie po numerze telefonu (nawet prepaid) Jeśli stan konta bankowego sprawdza przez sms, czy np. aktywował kartę przez sms

Witam,rzeczywiście racja.Nigdy nie zakładałem tego typu kont bankowych.Ale sam(a)piszesz,że możliwość zlokalizowania gościa w jakimś stopniu istnieje,chyba ,że odpowiednio się zabezpieczył.Jeżeli robił to nie pierwszy raz to pewnie tak jest.Nie znam sie dobrze na internecie ale jeżeli macie możliwości to rozpowszenijmy tę sprawę na tyle aby jak najwięcej osób oszukanych ją zgłosiło na Policje i najlepiej ustalmy jak ktoś pisał powyżej zbliżony termin jej zgłoszenia ,pozdrawiam .

Zainteresowała mnie sprawa tych kart prepaid banku BZWBK wykonałem tam telefon otóż to oczywiste ja informacji o właścicielu konta nie otrzymam,ale...Policja tak,przynajmniej tak stwierdziła Pani z która rozmawiałem(pracownica Banku).Także jeżeli tak to wygląda i Pan vel **** nie zechce oddać pieniędzy ,a pewnie tu przegląda forum to trzeba to zgłosić na Policję.

Ja tez niestety wpłaciłem zaliczke... i zapisalem sie na kurs 13.04 wiec 03.04 powinien przyjsc mail od niego w sprawie testów, jak nie to znakiem tego oszust ( ale na 99% i tak jestem przekonany, ze to oszust bo nie ma teraz z nim kontaktu) jak cos jestem z wami zeby isc na Policję.:mad:

witajcie,
jeśli każde z nas jest z innego miasta to może niech każdy wyśle wiadomość do lokalnych mediów do np gazety wyborczej itp żeby nagłośnić sprawę ale poczekajmy aż osoby mające termin w kwietniu nie dostaną wiadomości.
mam pytanie: czy jest ktoś z katowic albo okolic żeby zawitać pod adres podany przez tego pana?
i 3 sprawa co to są wczasy z prawem jazdy?
pozdrawiam
kasia

Ja mam jakieś 250 km ale dla mnie do nie ma zadnego znaczenia... czekam tylko do 5 kwietnia... potem biore 2 kumpli i tam jade... ja juz mam sposoby na to by trafic do goscia ....napewno cos sie ruszy... no bo od czegoś trzeba zacząć ...

@Barman24 pod tym adresem w Katowicach jest jakiś sklep i nie mają pojęcia o co chodzi z p. Babaka.
@guga15 wczasy z prawem jazdy- jedziesz na 12-20 dni (zależy od szkoły) gdzieś w okolice Łomży/ Ostrołęki/ Iwonicza żeby w pigułce podali Ci potrzebną teorię i zaliczasz praktykę. Z reguły wszystko masz już w cenie - nocleg, wyżywienie i kurs. Za egzamin płacisz sama , albo też jest w cenie. Zależy od szkoły. Na necie jest tego mnóstwo.
W Łomży/ Ostrołęce jest najwyższa zdawalność w Polsce- małe miasteczka, z jednym rondem i jednym skrzyżowaniem równorzędnym. Instruktorzy uczą Cię miasta na pamięć. Pozostaje tylko sprawa teorii- po tych zmianach ze stycznia 2013 zdawalność wynosi max 20% i uważam, że 2 tygodnie to trochę za mało, żeby się do tego uczciwie przygotować. Pozdrawiam.

mnie to własnie najgorzej boli teoria... jazdy to robie z placem w tyłku ze tak powiem ;/ ale te testy mnie rozp... a wykuc 3000 tys pytan na pamięć? good joke :/

No to już nawet z forum zniknęła strona, którą podawał Cheif87. Teraz są tylko ***** także nie ma na co liczyć, że ktokolwiek z nas dostanie prawko :)

ja właśnie zaczęłam się uczyć z książki i z płyty nowych testów, zapisałam się na jazdy i w dupie mam pana Babkę, jeszcze się przejedzie na swojej złodziejskiej naturze!

chłopak dzwonił po różnych ofertach z jednym był już prawie dogadany a tu nagle facet mówi : całkowity koszt będzie wynosił 2800 dolarów .... :o:o no także chyba masz rację Fasola_ola lepiej się pójść przemęczyć, i zdać :) Bo widzę, że inaczej nie da rady :(((

Nie jestem zadnym panem Babka czy jak mu tam.Nie mam z nim.nic wspolnego a w ogole skad ten pomysl???!!!!! Co to znaczy ze za 2-3 tyg niebedzie zadnych dowodow ??? Nie rozumiem... Jak macie potwierdzenia przelewow to wyparuja wam nagle ??.Chodzilo mi o to ze tez chcialam zrobic tam prawko , tylko i wylacznie.Czlowiek nic nie moze tu napisac bo zaraz zostanie posadzony o wspoludzial i kumoterstwo....

Witam,czy ktoś otrzymał od Babaki pytania ,bo chyba miał jako jeden z pierwszych pytania dostać ktoś we czwartek?

ja powinienem dostać w czwartek ale wątpie ;/ narazie tez sie szykuje do egzaminu ... a parchowi i tak nie odpuszcze tych 2 stówek

Ludzie... wpłacając 2 stówy w takich okolicznościach, trzeba się było liczyć z tym, że szanse powodzenia sprawy to 50/50 - albo jest uczciwy, albo oszukuje.
Sam chciałem się zapisać po wakacjach...
Poza tym, jeśli on miałby załatwiać wszystkim zapisanym zaświadczenia o meldunku... wyobraźcie sobie na jaką skalę musiałby korumpować urzędników/policjantów.
Można pójść na policję... ale chyba po to, by przyznać się do próby oszustwa Czeskich urzędników.
To taka filozofia Kalego: kiedy ja próbuje kombinować, jest ok. Jeśli ktoś próbuje mnie wykiwać, zgłaszam na policję.

Nie potępiam Waszego działania, bo sam chciałem zrobić dokładnie to samo. Przepisy w Polszy są chore, WORDy nastawione na zysk.

Niemniej jednak temat prawka w Czechach nadal jest atrakcyjny, biorąc pod uwagę koszty w Polsce i tak warto jakoś indywidualnie to zorganizować.

Ostatnia edycja:
Witam,jeżeli ktoś posiada w Czechach dom wypoczynkowy i nauka jazdy jest jego przedsiębiorstwem,nie widzę problemu z tymczasowym meldunkiem(185 dni) i niższą ceną kursu liczoną hurtowo.Egzaminy miały mieć przerwę letnią aby była przerwa w meldunkach.Kursy 3,4 miesięcznie to daje 60-80 osób-czyli około 200 osób na pół roku.Niższa cena kursu-kurs miał trwać praktycznie dwa dni jeden dzień jazd, jakie to są koszty na 20 osób- żadne.Meldunki to też nie problemy,sam pracuję w Niemczech i tam meldowałem się sam,nawet byłem zdziwony ,że nic ode mnie nie chciano tylko dowód osobisty.Dlatego uwierzyłem w tę możliwość,ja na Policje pójdę bo nikogo nie chciałem korumpować,a oferta Firmy była w pakiecie z zameldowaniem.

Powrót