E
eol12
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 18 424
I to wyjaśnia skąd wierzyciel znał wasze dane - od wujka.dziani 40 napisał:o dziwo nie dałem kontaktu do naszej siostry..............której w tym wszystkim nie ma
Jeżeli wziął to nie do kieszeni tylko żeby wujkowi urządzić pogrzeb. Z Zusem też trzeba się rozliczyć z poniesionych wydatków na pogrzeb. Trzeba przedstawić faktury inaczej nie dostanie się tego zasiłku. Ten zasiłek to jest zwrot poniesionych wydatków.dziani 40 napisał:Zapewne On wziął ten zasiłek pogrzebowy
Zwrotu długów osoby, po której dziedzicz.dziani 40 napisał:PAŃSTWO SIĘ DOMAGA....czego?????????????????????????????...... . odemnie?????????????. za co?????????...............
O przywrócenie terminu na odrzucenie spadku.dziani 40 napisał:Na sprawie w sądzie wnieść o odrzucenie spadku z powodu braku wiedzy?
Czas na przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza minął (tak samo jak na odrzucenie spadku).dziani 40 napisał:czy teraz przed rozprawa iść do notariusza i sporządzić akt przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza?W
Odziedziczy spadek po tobie (razem z długami po wujku). Jeżeli sąd zgodzi się na odrzucenie spadku przez ciebie, to twoja córka jest kolejna osoba do spadku (wchodzi na twoje miejsce). Będzie musiała odrzucić ten spadek w terminie 6 m-cy od skutecznego odrzucenia spadku przez ciebie a jeżeli jest nieletnia, to jej opiekunowie prawni (rodzice) musza też spadek odrzucić w jej imieniu po wcześniejszym uzyskaniu zgody sądu rodzinnego na dokonanie takiej czynności. Sugeruję poczytanie na forum podobnych wątków.dziani 40 napisał:jeżeli mi coś się stanie to moja córka będzie za to odpowiadać?