Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mikomi75 napisał:
Inaczej przed upływem okresu 7 dni na zażalenie nie wydadzą ci PKK

Masz jakiś wzór tego oświadczenia?
Czy wystarczy po prostu jedno krotkie zdanie że zgadzam się z wyrokiem sadu w sprawie tej i tej, data, podpis i z tym do WK?

Niema wzoru, jedno krótkie zdanie data podpis, muszą mieć podkładkę gdybyś składał zażalenie, ale chyba taki się nie znajdzie w naszej sytuacji ;)

mikomi75 napisał:
Niema wzoru, jedno krótkie zdanie data podpis, muszą mieć podkładkę gdybyś składał zażalenie, ale chyba taki się nie znajdzie w naszej sytuacji ;)

No ale co im z mojego oświadczenia skoro jeszcze podobno prokurator może zaskarżyć ten wyrok, też ktos tak pisał chyba tu...

Logicznie, dlaczego miałbym składać zażalenie na pozytywną dla mnie decyzję? :)

Zrobię jak piszesz ale tu większego sensu nie widzę ale ważne żeby dali PKK i nara.

Czytałeś ten przypadek ? Jest jedyny na forum i nie było to po 7 dniach, bez powodu prokurator się z tę sprawę nie zabrał. A zażalenie możesz złożyć ty, zresztą zrobisz jak chcesz ja ci tylko daje wskazówkę jak można to przyspieszyć z własnego doświadczenia.

mikomi75 napisał:
Czytałeś ten przypadek ? Jest jedyny na forum i nie było to po 7 dniach, bez powodu prokurator się z tę sprawę nie zabrał. A zażalenie możesz złożyć ty, zresztą zrobisz jak chcesz ja ci tylko daje wskazówkę jak można to przyspieszyć z własnego doświadczenia.

Zrobię jak piszesz, to oczywiste że chciałbym otrzymać w poniedziałek PKK,a skoro potrzebne jest to oświadczenie to je napiszę i im dam :)

Ale w tamtym przypadku nie wiem dlaczego prokurator wnosił o zmianę tego postanowieni, nie ma szczegółow

Ostatnia edycja:
Nie dostaniecie żadnego PKK zanim WK nie otrzyma postanowienia sądu, takiego samego które do was przyszło. Wiem ze swojego doświadczenia, odbierałem PKK jakiś miesiąc wstecz

leon39 napisał:
Nie dostaniecie żadnego PKK zanim WK nie otrzyma postanowienia sądu, takiego samego które do was przyszło. Wiem ze swojego doświadczenia, odbierałem PKK jakiś miesiąc wstecz

Postanowienia są wysyłane 2 równocześnie do ciebie i do WK, odbierałem w czerwcu

leon39 napisał:

A skąd wiesz czy już do WK to samo postanowienie nie doszło?
Ja otrzymałem je w piątek, więc może oni już też je dostali?
Zresztą jak widzimy co miasto to inaczej, odnośnie sądów, badań w WOMP, itp.
Akurat czytałem przypadek mikomi i wydano mu PKK po napisaniu oświadczenia.
Jesteś wróżką i wiesz jak będzie w moim przypadku? :)
Zobaczymy jutro.

Up. Dokładnie, skoro wysłano do mnie postanowienie to i do nich też, więc pewnie je odebrali ;)

Nie jestem wróżką, tylko wiem co mi powiedzieli w WK i sądzie. Ja postanowienie otrzymałem po dwóch dniach od posiedzenia poszedłem do WK oni jeszcze takiego nie mieli. W sekretariacie sądu powiedzieli mi że pani sędzia zaznaczyła żeby przesłać do WK postanowienie prawomocne więc przesłali za tydzień. I moje zdanie jest takie, po co WK ma robić sobie i Tobie problemy gdyby np prokuratorowi coś tam nie pasowało?

leon39 napisał:
Nie jestem wróżką, tylko wiem co mi powiedzieli w WK i sądzie. Ja postanowienie otrzymałem po dwóch dniach od posiedzenia poszedłem do WK oni jeszcze takiego nie mieli. W sekretariacie sądu powiedzieli mi że pani sędzia zaznaczyła żeby przesłać do WK postanowienie prawomocne więc przesłali za tydzień. I moje zdanie jest takie, po co WK ma robić sobie i Tobie problemy gdyby np prokuratorowi coś tam nie pasowało?

No ale jak pisałem, co miasto to inne praktyki więc nie musi być i u mnie tak jak w Twoim przypadku. U mikomi chcieli aby napisał oświadczenie...
Oczywiście co do ostatniego zdania masz rację ;)
Zobaczymy jutro :)

Orientuje się ktoś czy teorię i praktykę można zdawać w dwóch innych wordach, w innych miastach i województwach? :)
Bo gdyby jutro mi dali ten PKK to bym mógł sobie w tym tygodniu teorie w Szczecinie ogarnąć bo można z marszu podchodzić ;) na praktykę czeka się do 25 października...a wcześniej powinno się udać w Łomży, jutro będę dzwonił pytać ale może ktoś wie, a Google nie wiele na ten temat mówi...

Warto to dymać do łomzy aby zdać praktykę? będziesz brał godziny z jazdy?i pewnie Hotel też.to troszkę będzie "bolało":confused:

Szczecin ma jedne z gorszych statystyk zdawalności w Polsce...chociaż w sumie tam zdawałem i udało się za pierwszym razem :)
O Łomży słyszałem same pozytywne wiadomości, są na pierwszym miejscu zdawalnoci :) dużo wolnych terminów, można podejść 2,3 razy dziennie w razie nie zdania, w takim Szczecinie jest ciężej, pełno rond, tramwaje, do tego na karniaku mogą chcieć uwalić :) i w razie uwalenia...trzeba czekać nie kilka godzin lub dzień jak w Łomży...tylko 2,3tyg na kolejny wolny termin...to wolę zapłacić za kilka dni pobytu tam i mieć prędzej prawko , wiem że nikt mi nie da tam za free ale skoro jeżdza tam ułomy co nie zdają za 10 razem a tam im się udaję to musi być tam lajcik :)

Nie można edytować postów ;)

Łomża to popularny kierunek, z całej Polski tam jeżdżą :) w kręgu moich znajomych słyszałem o 3,4 przypadkach że ludzie tam zdawali, ostatni wrócił wczoraj...zdał za pierwszym razem gdzie w Szczecinie nie mógł, wnioski nasuwają się same :D

Tak czy siak brałbym godziny w Szczecinie, a hotel to 50zl doba więc bez tragedii.

a jest tam taka opcja by na kilka dni zapłacić razem z hotelem?bo to co wiem to organizują wczasy z kursem i egzaminem,ale to dla nowicjuszy .

Brunonz napisał:
a jest tam taka opcja by na kilka dni zapłacić razem z hotelem?bo to co wiem to organizują wczasy z kursem i egzaminem,ale to dla nowicjuszy .

Gość powiedział mi że jak ja mam kurs to nie muszę mieć wczasów, cytuje "wez hotel na 3 noce, przyjedź w niedzielę, wykup pare godz jazdy i zdasz do środy" :D Hotelik jest za 5dych i warunki jak na 3 noce zdecydowanie wystarczające :D

I ciągle zaznaczał "najważniejsze żebyś znał teorie, musisz umieć pytania" :)

Ostatnia edycja:
to bardzo ciekawe i warte rozpatrzenia zrobić teorię w swoim mieście i tam jechać może i warto:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót