Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Brunonz napisał:
to bardzo ciekawe i warte rozpatrzenia zrobić teorię w swoim mieście i tam jechać może i warto:)

No tak myślę :) oczywiście jeśli w tej Łomży potwierdzą mi że jest dużo terminów i że mogę podejść 3 razy dziennie w razie w to chętnie :) Zadzwonię do ich wordu jutro.
Ewentualnie myślałem też o jednej próbie w Szczecinie, w przypadku nie powodzenia właśnie skoczyć do Łomży

Byłem w WK.
Sprawdziła się wersja leona, oni nie wydadzą mi PKK póki sami nie otrzymają tego pisma z prawomocnym wyrokiem, więc zaraz działam z sądem i dowiem się czy też to wysłali do WK, może dziś to im dostarczy listonosz, taką mam nadzieję :) Mimo tego prawdopodobnie będą i tak czekać do momentu aż stanie się prawomocne...

Jest to pierwszy taki przypadek w moim mieście...I pani nie wie do końca jak postąpić :)

Czyli mikomi miałeś fuksa i chyba nie do końca zgodnie z prawem postąpił WK że na jakieś Twoje oświadczenie wydał Ci PKK :)
Przecież to było nie prawomocne i mógł się odwołać prokurator...W sądzie powiedzieli że może to potrwać tydzień-dwa...MASAKRA

leon39: ile czekałeś po otrzymaniu postanowienia na to aż WK otrzymał to samo ale już prawomocne?
Oni sami Cię poinformowali że to już mają czy sam do nich latałeś/dzwoniłeś co chwila aby się dowiedzieć?
Tobie też przyszło jeszcze raz to postanowienie ale już z pieczątką że prawomocne? :)

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem,ale zaznaczam moim zdaniem, TY i WK otrzymacie wyrok prawomocny,i wtedy dostaniesz PKK.
A więc co najmniej 2 tygodnie z czaszki:(

u mnie WK wyrok dostało po około 2 tygodniach mimo żę budynki dzieli może 300metrów. Dopiero po dokładnym przeanalizowaniu pismo z sądu Pani w WK na drugi dzień wydała mi PKK

Pismo o zmianie zakazu tzn. jego treść jest zbyt trudna dla przeciętnego urzędnika do zrozumienia ,więc owy /a musi przespać się z tekstem:help:

No cóż czekamy więc...biurokracja.
Pójdę jutro do sądu może coś przyspieszą, w co wątpię.

ja bym poszedł za 7 dni i zapytał czy wysłali do WK i czy nie było ruchów prokuratora, jutro podróż do sądu jest bez sensu:(

Te 7 dni liczy sie od dnia odebrania postanowienia przez prokurature. Czyli np posiedzenie 11 odbiór przez prokurature 14 plus 7 dni czyli mamy 21 i ze 3 dni zanim dojdzie do WK i tak jak już ktoś napisał trwa do mniej więcej około dwóch tygodni od posiedzenia.
Ja miałem posiedzenie 11 a PKK odebrałem 26 września

leon39 napisał:
Te 7 dni liczy sie od dnia odebrania postanowienia przez prokurature. Czyli np posiedzenie 11 odbiór przez prokurature 14 plus 7 dni czyli mamy 21 i ze 3 dni zanim dojdzie do WK i tak jak już ktoś napisał trwa do mniej więcej około dwóch tygodni od posiedzenia.
Ja miałem posiedzenie 11 a PKK odebrałem 26 września

To grubo. Postanowienie było 9 października, 13 października je odebrałem, więc teoretycznie 13 było w prokuraturze, tydzień minie 20, zanim wyślą i dojdzie do WK będzie pewnie 25 października...ehh czekało się te 1,5roku, teraz 2 miesiące na postanowienie a teraz jak już jest blisko trzeba jeszcze uzbroić się w cierpliwość :) no cóż...

Powiedz mi jeszcze, skąd dowiedziałeś się że już jest wyrok prawomocny w WK?

Ostatnia edycja:
Zadzwoniłem dziś do przedstawiciela blokad alkoholowych którzy oferują alkolocka LION DS-20, mam trochę informacji które mogą się przydać niektórym :D

Odnośnie oddawania próbki, oddaje się ją tylko przy odpaleniu samochodu i to nie w każdym przypadku.

Przykładowo odpalasz auto po nocy - dmuchasz, jedziesz nim w dłuższą niż kilkuminutową trasę, blokada nie prosi o oddanie próbki w trakcie jazdy, niezależnie czy będzie to trwało godzinę, dwie czy osiem :)

Kolejny plus jest taki:
Odpalasz auto - dmuchasz, jedziesz autem dowolny czas, zatrzymujesz się na tankowanie, zakupy, cokolwiek do 15min. Wracasz i odpalasz auto bez dmuchania, jednak jeśli czas będzie większy niż 15min alkolock poprosi ponownie o próbkę.

Niby nic ale jednak sprawia to że urządzenie nie jest tak uciążliwe i nie trzeba co chwila dmuchać, np. zatrzymując się na chwilę do tankowania. :)

Nie ma takiej ustawy która mówiłaby o oddawaniu próbki podczas jazdy.

Montaż uzależniony jest od rozbudowania auta, im nowsze i więcej elektroniki tym więcej dłubania itp, wówczas rosną koszta.
Problematyczne są też auta francuskie :)
Ja mam szwedzkie, koszt montażu ma wynieść 400zł.

Jednak ten Lion nie taki zły więc można pomyśleć o nim.

Jacyków69 napisał:
To grubo. Postanowienie było 9 października, 13 października je odebrałem, więc teoretycznie 13 było w prokuraturze, tydzień minie 20, zanim wyślą i dojdzie do WK będzie pewnie 25 października...ehh czekało się te 1,5roku, teraz 2 miesiące na postanowienie a teraz jak już jest blisko trzeba jeszcze uzbroić się w cierpliwość :) no cóż...

Powiedz mi jeszcze, skąd dowiedziałeś się że już jest wyrok prawomocny w WK?
Poszedłem tydzień po odebraniu postanowienia do sekretariau sądu, powiedzieli mi że prokuratura nie wniosła zażalenia i że już wysyłają do WK

leon39 napisał:
Poszedłem tydzień po odebraniu postanowienia do sekretariau sądu, powiedzieli mi że prokuratura nie wniosła zażalenia i że już wysyłają do WK

Jutro środa, zleci szybko, podejdę w czwartek dopytać ich.

Ps: kupiłem już LION DS20 :D

Tylko ciekawe jak bedzie z tym egzaminem? Ja z braku czasu nawet sie jeszcze nie zapisałem i myśle o wykupieniu kilku godzin jazdy, prawko miałem 21 lat, ale ,,,uj wie czego te patałachy z wordu sie mogą czepiać

leon39 napisał:
Tylko ciekawe jak bedzie z tym egzaminem? Ja z braku czasu nawet sie jeszcze nie zapisałem i myśle o wykupieniu kilku godzin jazdy, prawko miałem 21 lat, ale ,,,uj wie czego te patałachy z wordu sie mogą czepiać

A co ma być? Trzeba podejść i zdać :)
Nie ma innej opcji hehe

Też kupie kilka godzin i potem essa.
Myślałem że już zdawałeś ;)

Kupiłem bo była dobra cena :) po co mam później szukać i drapac się po głowie że przepadło, albo wynajmować i zamrozić 2000 na kaucje i dopłacać stowke za miesiąc :D

Będzie czekało aż zdam

Ostatnia edycja:
emcior1987 napisał:
Ja psycho mam w nastepny piatek ale jakos sie tymi psycho nie stresuje zbytnio bardziej sie schizuje lekarskimi

Emicior 1987 jak tam przed badaniami się czujesz?napisz dokładnie jak było!

hey badania mi przenieśli na jutro z czego się bardzo ciesze:) czuję się spoko nie mogę się doczekać nie odczuwam jakiegoś strachu czy coś przynajmniej na razie ..jutro o tej porze mam nadzieję będę miał przynajmniej psycho za sobą;)

Eee tam badania to pikuś, czego tu się bać :) masz dobre wyniki więc będzie ok :D

Jacyków69 mam nadzieje ze to samo bede mógł napisać za dwa tygodnie jak bede juz po lekarskich:P

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót