L
leon39
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 141
Zatarcie nastąpi lipiec 2020r
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
leon39 napisał:Zatarcie nastąpi lipiec 2020r
leon39 napisał:po skazaniu na karę grzywny, zatarcie skazania następuje po roku liczac od dnia jej wpłacenia, lecz nie prędzej niż skończy się zakaz.
6 miesięcy jest gdybyś dostał kare pozbawienia wolności w zawieszeniu np. 1 rok w zawieszeniu na 3 lata, wtedy zatarcie następuje po 3 latach i 6 miesiącach od uprawomocnienia sie wyroku
3 lata gdy dostajesz ograniczenie wolności czyli prace społeczne, 3 lata liczone od dnia zakończenia prac
turpat napisał:Witam państwa serdecznie. Złożyłem wniosek o wcześniejsze zakończenie kary (było 1,5promila 3 lata) no i dostałem zgodę na prowadzenie pojazdów wyposażonych w blokadę, w uzasadnieniu sąd napisał że w życiu żadnych przewinień innych nie było a wszystko spłaciłem na czas.
I tu moje pytanie: warto iść spytać do WK czy mogę wyrobić pkk? Chodzi o to że nie zrobiłem badań ani kursu reedukacyjnego ale z drugiej strony w tym liście nie jedy nic zapisane oprócz tego że mój zakaz dotyczy teraz pojazdów niewyposazonych w blokadę alkoholowa
Edit, jeżeli badania jednak byłyby konieczne, obiło mi się o uszy, że ktoś jakiś czas temu złożył wniosek i badania(?) Mial za darmo, orientujecie się?
turpat napisał:Witam państwa serdecznie. Złożyłem wniosek o wcześniejsze zakończenie kary (było 1,5promila 3 lata) no i dostałem zgodę na prowadzenie pojazdów wyposażonych w blokadę, w uzasadnieniu sąd napisał że w życiu żadnych przewinień innych nie było a wszystko spłaciłem na czas.
I tu moje pytanie: warto iść spytać do WK czy mogę wyrobić pkk? Chodzi o to że nie zrobiłem badań ani kursu reedukacyjnego ale z drugiej strony w tym liście nie jedy nic zapisane oprócz tego że mój zakaz dotyczy teraz pojazdów niewyposazonych w blokadę alkoholowa
Edit, jeżeli badania jednak byłyby konieczne, obiło mi się o uszy, że ktoś jakiś czas temu złożył wniosek i badania(?) Mial za darmo, orientujecie się?
Paweł7801 napisał:Nikt nie wie?,czy to pytanie retoryczne?.
Paweł7801 napisał:A jaka jest ku temu podstawa prawna?,ja rozumiem egzamin powyżej jednego roku,ale nie do roku .
cytat z zawiadomienia o wykonaniu środka karnego
Środek karny w postaci zakazu prowadzenia pojazdów w zakresie kat .....,na okres 12 miesięcy.Po odbyciu środka karnego którego początek liczy się od dnia,do dnia,może pan ubiegać się o zwrot zatrzymanego PJ.
Pouczenie,przywrócenie uprawnienia zatrzymanego na okres dłuższy niż rok,uzależnione jest od wykazaniem się posiadanych kwalifikacji.
Więc jakie po 1 roku zdajesz egzamin ??,skoro okres zatrzymania nie przekroczył roku.
więc o co Ci chodzi o egzamin ,czy kurs na prawko?Paweł7801 napisał:To już doczytałem,kursem nie zostałem uraczony,byłem przed nowelizacja kodeksu.
Paweł7801 napisał:Po prostu zamotałem się sam....
Po zatrzymaniu,17.10.2011 prezydent miasta 5.01.2012 wystawili kwit na badania,12.04.2012 cofnięcie uprawnień.
Od 28.12.2011 do 13.11.2012 walczyłem w sądzie jak lew,przegrałem w 1 instancji,napisałem apelację.W apelacyjnym ugrałem rok zakazu,uprawomocnienie 22.02.2013
Wystawienie zawiadomienia o wykonaniu środka karnego 03.06.2013. I tu już byłem po terminie.
Czyli czasu na WOMP miałem 18 dni...
Nie byłem świadomy tego że decyzja o cofnięciu uprawnień do egzaminu ma się tak samo jak zakaz sądowy i złapała mnie ustawa o kierujących art43 par 3 ,czyli mimo sądowego roku,mam ponad rok cofnięcia i egzamin i tak mnie czeka .
Paweł7801 napisał:Gorzej jak młody,maszynka do wyciągania kasy nic więcej, najlepszy przykład to alcolocki. A jak za drugim razem obleje,to powtórka z rozrywki ?
Jak to policzę to żeby się nie okazało że taniej zrobić prawko na Ukrainie.
Piotreqkurek napisał:Witam. Przeszukalem większość forum odnośnie konsekwencji za nie terminowe badania w WOMP, kurs reedukacyjny w WORD i psychotestach. Zabrano mi prawko na 5 lat. Mam do tego 8 m-cy w zawieszeniu na 2 lata. Pytanie: czy nie zrobienie tych badań itd w terminie może skutkować odwieszeniem odbycia kary pozbawienia wolności ?