Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Trochę niepokojące są wyniki ALT i ASP nie dość że Alt przekracza normę Alt w górnej granicy .A jeszcze liczy się stosunek poziomu alt do asp.alt prawie 2 razy wyższe do asp . a powinno wynosić np.alt 23 asp 19.
Ale to szczegóły i pewnie teraz będziesz miał wyniki prawidłowe.
Powodzenia

Aros 123 jak tam Ci idzie?skończyłeś już psychoedukację,kiedy wybierasz się do Womp?

Dzisiejsze wyniki:
ALT- 48 < 41
AST-22 <40
GGTP-28 <71
GLUKOZA -92 70-99
Wszystko w dół tylko ten ALT :/nie spada a nawet mam wiecej o 1 niz ostatnio :/

nie jest zle,a w twoim Womp robią bad.na alat i aspat? coś się dzieje ale powinno przejść:)
kiedy idziesz w przyszłym tygodniu na psychotesty?
Aktywność ALT często jest oznaczana razem z aktywnością aminotransferazy asparaginianowej (AST, AspAT). W celu oceny stopnia uszkodzenia wątroby wskazane jest wyliczenie stosunku aktywności AST do ALT (tzw. wskaźnik de Ritisa). Wartości zbliżone do 2 przemawiają za alkoholowym zapaleniem wątroby. W przypadku rozległej martwicy AspAT przewyższa ALAT, natomiast w przypadku zapalenia wątroby bez dużej martwicy ALAT przewyższa AspAT. Prawidłowy wskaźnik wynosi 0,7–1,4.

Ostatnia edycja:
Dzisiaj dzwoniłem i sympatyczna pani psycholog zapisała mnie za dwa tygodnie 20 pazdziernika 150 zł i dwie godzinny to ma trwać słyszałem że tego nie ma co się bać no ale zobaczymy...A to tego ALT i ASPT nie robią wszędzie??myślałem ze w całym kraju są wszędzie takie same badania jeśli chodzi o jazdę po spożyciu:| Ja będe robił w Rzeszowie można to gdzieś sprawdzić jakie tam robią??

Szukaj na forum ja też gdzieś czytałem że w jednym robią w drugim tylko gttp,a w trzecim nie pobierali krwi.

AROS123 był w Wompie w Rzeszowie i za pewnie wie jakie badania krwi robią,z tego co pisze wcześniej to komplet.
Ty za pierwszy wybryk idziesz to Wompu?
Uważaj na psychotechnicznych bo te sympatyczne Panie potrafią uwalić z uśmiechem na twarzy i będzie bolało,ja tam jak pójdę to będę czujny w tej sympatyczności8)

Tak to moj pierwszy wybryk i ostatni..mam nadzieje tak do Womp bo mialem zakaz na 3 lata 5 000 i 900 mandatu...psychotechniczne robie u siebie w miescie i prywatnie to licze na to ze bedzie dobrze:)

Ja w Szczecinie miałem tylko glukozę z palca robioną ;)
Wcześniej prywatnie porobiłem sobie alat, aspat i ggtp. Pokazałem lekarkom i były zadowolone, po czym dały mi badania bezterminowe :)

To miałeś farta:)jak tam sprawa z alkolokiem?
Widać że nie wszystkie Wompy są straszne, Tobie tylko pobierali na cukier ,a reszta też tak była łagodnie potraktowana?
Może ktoś jest z rejonu Olsztyńskiego Womp na Forum i mógłby podzielić się wiadomościami?

Brunonz napisał:
To miałeś farta:)jak tam sprawa z alkolokiem?
Widać że nie wszystkie Wompy są straszne, Tobie tylko pobierali na cukier ,a reszta też tak była łagodnie potraktowana?
Może ktoś jest z rejonu Olsztyńskiego Womp na Forum i mógłby podzielić się wiadomościami?

Widocznie wszystkim badają tam tylko cukier, jeszcze pamiętam miałem podwyższony ten cukier a one skomentowały to tak: "pewnie żuł Pan gumę i dlatego" :)

Ja czekam na decyzję sądu, wniosek złożony 11 sierpnia...więc prawie dwa miesiące minęły, od 3tyg czekają na moją kartę karną z policji...Mozolnie to idzie, mam nadzieję że w ciągu miesiąca dadzą mi zielone światło na zdawanie egzaminu.

cukier podnosi się ze stresu/adrenalina/
Dodawałeś jakieś specjalne zaświadczenia do złożenia alkoloka?Uzasadnienia itp/?

Brunonz napisał:
cukier podnosi się ze stresu/adrenalina/
Dodawałeś jakieś specjalne zaświadczenia do złożenia alkoloka?Uzasadnienia itp/?

Dodałem kserokopie spłat kar pieniężnych, ksero badań lekarskich i psychologicznych, zaświadczenie o zatrudnieniu, we wniosku podałem swoje powody, nie byłem również wcześniej karany, w okresie od zatrzymania prawka nie byłem notowany, nie dostałem mandatu. Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie wniosku, myślę że spełniam ich warunki ;)

emcior1987 napisał:
Tak to moj pierwszy wybryk i ostatni..mam nadzieje tak do Womp bo mialem zakaz na 3 lata 5 000 i 900 mandatu...psychotechniczne robie u siebie w miescie i prywatnie to licze na to ze bedzie dobrze:)
Emicior mam pytanie:jak wyczytałem w Twoich postach to złożyłeś wniosek o autoblokadę bez ksero badań ,napisz jaki jest los tego wniosku,czy pozytywny?

Czytałem parę stron wstecz o jakimś kursie reedukacyjnym z WORD na alkohol.
Mi prawko zatrzymano w lutym 2016, w kwietniu otrzymałem już skierowania z WK na badania psychologiczne i lekarskie, żadnych kursów reedukacyjnych, w tym roku również cisza, nic mi nie przyszło z WK że miałbym robić jakiś śmieszny kurs. Czyli chyba mnie to ominie tak?
Wydaje mi się że będę traktowany na starych zasadach, skoro straciłem prawko przed 1 stycznia 2017.

Ostatnia edycja:
Emcior - w rzeszowie robią cukier, ggtp, alt aspt, bilirubina, triglicerydy, kwas moczowy. Z badań to okulista i ekg no i orzecznik - ten zestaw kosztował 336 zł. Później jeszcze bez negatywnego orzeczenia ale miesiąc później skierowali mnie do psychiatry. A jak przyszło negatywne to chcą konsultację terapeuty uzaleźnień bo niby szkodliwie pije. Za 5 tyg mam kolejny termin i wiem ze te badania z krwi to będą ponownie bo mi przez tel powiedzieli

Jacyków69 napisał:
Czytałem parę stron wstecz o jakimś kursie reedukacyjnym z WORD na alkohol.
Mi prawko zatrzymano w lutym 2016, w kwietniu otrzymałem już skierowania z WK na badania psychologiczne i lekarskie, żadnych kursów reedukacyjnych, w tym roku również cisza, nic mi nie przyszło z WK że miałbym robić jakiś śmieszny kurs. Czyli chyba mnie to ominie tak?
Wydaje mi się że będę traktowany na starych zasadach, skoro straciłem prawko przed 1 stycznia 2017.
Kurs reedukacyjny ominie Cię na 100% ja miałem zatrzymane w 2015r w tym roku sąd zezwolił mi na alkolocka i mam już PKK ze starostwa bez kursów . To dotyczy zatrzymanych po 1 stycznia 2017

leon39 napisał:
Kurs reedukacyjny ominie Cię na 100% ja miałem zatrzymane w 2015r w tym roku sąd zezwolił mi na alkolocka i mam już PKK ze starostwa bez kursów . To dotyczy zatrzymanych po 1 stycznia 2017

No i elegancko. Zawsze mniej stresu i nie potrzebnie wydanych pieniędzy. Te kursy to maszynka do robienia pieniędzy dla WORD-ów :)

Brunonz nie złożyłem tego wniosku miałem to zrobić ale po poczytaniu tego forum w ostatniej chwili sie poddałem stwierdzielem ze sam wniosek jednak nie wystarczy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót