C
CarbonInC
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
Mam nadzieje, ze wy nie robicie badań w WOMP przed zgodą sądu na jazdę z blokada alkoholowa..
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam, a dlaczego nie?CarbonInC napisał:Mam nadzieje, ze wy nie robicie badań w WOMP przed zgodą sądu na jazdę z blokada alkoholowa..
CarbonInC napisał:Można robić, ale nie rozumiem po co Ci one. Co jęsli takowej zgody nie otrzymasz?
Ja już miałem badania w WOMP 3 lutego dostałem na trzy lata , psycholog jest bezterminowy , kurs reedukacyjny też zrobiony, blokada kupiona używana za 550 zł, kalibracja 230 i stacja diagnostyczna też zaliczona , tylko czekać.CarbonInC napisał:Ja do sądu zaniosłem tylko skończony kurs reedukacyjny, gdyż jest bezterminowy. Sąd wziął go pod uwagę, ale najważniejsze były i tak moje motywy złożenia wniosku oraz opinia kuratora.
Badania w WOMP masz terminowe i moze zdarzyć sie, że dostaniesz na jakiś skrajnie krótki okres czasu i nie wyrobisz się z załatwieniem formalności.
Kilka rad:
- Badania w WOMP rób tego samego dnia, w którym masz sprawę w sądzie - 1 dzien urlopu
- po 7 dniach idz do sądu po odpis wyroku (1 jest darmowy) i z tym + badania biegnij do WK - Dostaniesz od razu PKK. Nie trzeba czekac az sąd wyśle wyrok do Starostwa.
- Zapisz sie na egzamin teoretyczny w jakimś wiekszym ośrodku - terminy z dnia na dzien
- Na praktyke czekasz 2-3 tygodnie. Jęsli umiesz jezdzic to zdasz na luzie. Dużo przepisów sie zmienia, ale to na teorii je wszystkie ładnie poznasz![]()
- weź sobie 2-3 h jazdy po miescie i poproś instruktora, zeby pokazał Ci miejsca gdzie oblewają kursantów.
- Wynajmuj blokadę alkoholowa (mozesz kupic taką, która nie spełnia wymogów a i z założeniem możesz mieć problemy - u mnie w promieniu 70km nikt tego nie chce założyć)
mleko843 napisał:Ja już miałem badania w WOMP 3 lutego dostałem na trzy lata , psycholog jest bezterminowy , kurs reedukacyjny też zrobiony, blokada kupiona używana za 550 zł, kalibracja 230 i stacja diagnostyczna też zaliczona , tylko czekać.
Tak, montowałem go. Nie wiedziałem że weszła jakąś aktualna norma, jakiś namiar na ustawę, bo mnie troszkę zmartwiles.CarbonInC napisał:Dobra, poczytałem Twoja historie trochę
Chyba dopiero w czerwcu bedziesz mógł składać wniosek o skrócenie tak?
Zakładałeś DRAGER XT - Ja znowu słyszę opinie, ze i owszem skalibruja Ci i podbiją przeglad, ale ta blokada nie spełnia normy wymaganej w aktualnej ustawie więc moze być niemiło przy kontroli policyjnej. Może ktos ma wiekszą wiedzę na ten temat?
mleko843 napisał:Tak, montowałem go. Nie wiedziałem że weszła jakąś aktualna norma, jakiś namiar na ustawę, bo mnie troszkę zmartwiles.
No to lipa, trzeba kombinować coś innego. DziękiCarbonInC napisał:Wysłałem Ci PW
piotr1990@ napisał:mozna wiedziec o co chodzi z tym dragerem xtt?
Dlaczego mialbys sie nie przyznawac, ze masz soczewki...tysiącepytań napisał:Witam, powiedzcie mi co z okulistą w WOMPIE jest jakiś wywiad wcześniej odnośnie wady wzroku czy nie przyznawać się że mam soczewki. Jak wygląda samo badanie ? szybko odczytywanie z tablicy czy coś bardziej szczegółowego ? Dodam, że chodzi o WOMP Rzeszowie. Czy jest jakaś różnica w badaniach jeśli chodzi też o kat C ?
CarbonInC napisał:https://www.blokadaalkoholowa.com/kalibracja-blokady-alkoholowej-drager-xt/
mleko843 napisał:Witam, wypowie się ktoś na temat tych norm, szukałem w internecie i tylko ten artykuł znalazłem nic więcej.
CarbonInC napisał:Czesc, ja znalazłem jeszcze to:
https://www.prawo.pl/akty/dz-u-2016-1072,18328894.html
Daj znac, czy masz taki certyfikat do urządzenia.
Musi zawierać informację: Przyrząd spełnia wymagania/nie spełnia wymagań2)
§ 1 rozporządzenia Ministra Infrastruktury
i Budownictwa z dnia 8 lipca 2016 r. w sprawie wymagań funkcjonalnych i wymogów
technicznych blokady alkoholowej oraz wzoru dokumentu potwierdzającego kalibrację blokady
alkoholowej (Dz. U. poz. 1072)
oscar321 napisał:Witam, przewaliłem gdzieś skierowanie na badanie wątroby (to już będzie 3 podejście), czy przejdzie to podczas rejestracji? WOMP Rzeszów.
Morfix20 napisał:Nie przejdzie. Idź do wydziału komunikacji dadzą ci kopie