Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
CarbonInC napisał:
1. Spytaj o swoją sytuacje w Starostwie.
2. U mnie sędzia brał pod uwagę, czy spłaciłem wszystkie należności, więc pewnie jest to bardzo istotne przy orzekaniu.
3. Najpierw zadbaj o zgodę sądu, potem będziesz miał czas na badania i kurs.

Dziękuję za odpowiedź. :)
A nie wygląda to lepiej, gdy mam najpierw wykonane badania i dołączam je do wniosku? No i niestety nie uda mi się spłacić całość nawiązki, mam spłaconą połowę, dłuższy czas miałem przerwę w spłatach, ale od jakiegoś czasu wróciłem do regularnego spłacania. Czy dołączyć do wniosku jakieś potwierdzenia wpłat, aby zwiększyć swoje szanse?

PS. Napisałem do Ciebie na PW, bo proponowałeś pomoc odnośnie wniosku.

Wydaje mi się, ze spłata tych 10tys to podstawa.
Jeden ze znajomych ma teraz posiedzenie o odwieszeniu wyroku w związku z tym, ze nie uregulował jeszcze tej kwoty. Ale w sumie on nie spłacił jej wogóle.

Spidipidi napisał:
Jadę jutro na Rzeszów zrobić badania lekarskie ,psycho i kurs zrobiony ,pytanie brzmi ile to kosztuje ogólnie całość ,zrobiłem sobie badania kontrolne i wyszedł mi alat 75 a reszta w normie ,może to trochę z wagi bo krągłości są.A drugie ,co należy wziąć na te badania bo mam :skierowanie,wyniki psychotestow , książeczkę wojskową,wyrok ,kurs odbyty też wezmę ,wyniki badań co sobie robiłem w tamtym tygodniu i nie wiem co jeszcze ;D
Witam i jak tam poszło ? Przeszedłeś badania ? Nie czepiali się o ALAT ?

tysiącepytań napisał:
Witam i jak tam poszło ? Przeszedłeś badania ? Nie czepiali się o ALAT ?

Wiesz kurde nie wiem jak wyniki wyjdą ,bo mi wszystko zajęło 2,5h z czego w kolejne długo stałem bo za późno przyszedłem ,i trzeba czekać 2-3 tygodnie na orzeczenie ,i właśnie nie wiem bo zrobiłem sobie badania takie kontrolne wcześniej ,i ALAT miałem 75 a reszta w normie i się okaże czy pozytywny czy negatywny wyjdzie 🙄

Spidipidi napisał:
Wiesz kurde nie wiem jak wyniki wyjdą ,bo mi wszystko zajęło 2,5h z czego w kolejne długo stałem bo za późno przyszedłem ,i trzeba czekać 2-3 tygodnie na orzeczenie ,i właśnie nie wiem bo zrobiłem sobie badania takie kontrolne wcześniej ,i ALAT miałem 75 a reszta w normie i się okaże czy pozytywny czy negatywny wyjdzie 🙄
To narazie zostaje cierpliwie czekać. I dopiero z tym po profil ? A co chcieli od Ciebie jakie dokumenty i jakie miałeś badania ? O co pytał orzecznik ?

tysiącepytań napisał:
To narazie zostaje cierpliwie czekać. I dopiero z tym po profil ? A co chcieli od Ciebie jakie dokumenty i jakie miałeś badania ? O co pytał orzecznik ?
i czy miałeś badanie na mocz, i jakie robiłeś ćwiczenia typu stanie z zamkniętymi oczami oto ? Inni dostają orzeczenie od razu czy Ty masz do odbioru za 2-3 tyg bo późno przyszedłeś ?

tysiącepytań napisał:
Skierowanie,Psychotestow,Dowód,Książeczkę miałem wojskowa ale nie wiem czy to coś pomaga przy orzeczeniu ,może ktoś wie na grupie to niech odpowie .A pytał o jakieś narkotyki czy brałem ,kiedy alkohol był spożywany ostatnio ,już sam nie pamiętam co tam pytał

tysiącepytań napisał:
i czy miałeś badanie na mocz, i jakie robiłeś ćwiczenia typu stanie z zamkniętymi oczami oto ? Inni dostają orzeczenie od razu czy Ty masz do odbioru za 2-3 tyg bo późno przyszedłeś ?
Nie nie ,moczu nie miałem,miałem miałem:zamknięte oczy i palec do nosa ,stanie na palcach i na piętach i zgięcie ręce do stopy i tyle 😂

Spidipidi napisał:
Skierowanie,Psychotestow,Dowód,Książeczkę miałem wojskowa ale nie wiem czy to coś pomaga przy orzeczeniu ,może ktoś wie na grupie to niech odpowie .A pytał o jakieś narkotyki czy brałem ,kiedy alkohol był spożywany ostatnio ,już sam nie pamiętam
co tam pytał

Badania miałem :Krew,Okulista i EKG

Spidipidi napisał:
Badania miałem :Krew,Okulista i EKG

Czyli można najpierw złożyć wniosek i czekać na decyzję, a dopiero później badania psychologiczne i w WOMP?
Ja jeszcze nie złożyłem wniosku, a już zrobiłem psychotesty i zacząłem się dowiadywać na temat badań w WOMP.
I czy jak nie mam nigdzie skierowania na kurs reedukacyjny to robić go czy nie ma sensu? Trochę szkoda mi 400zł, gdyby wniosek miał być odrzucony.

Badania w WOMP i tak bedziesz musiał zrobic. Wniosek możesz zlozyc wczesniej

biezanow_123 napisał:
Badania w WOMP i tak bedziesz musiał zrobic. Wniosek możesz zlozyc wczesniej

A czy jeżeli nie spłaciłem nawiązki do końca, ale spłaciłem ponad połowę i znów zacząłem ją regularnie płacić, czy mam szansę jakąkolwiek? I czy lepiej się przyznać we wniosku czy o tym nie pisać?

deniquefin napisał:
Czyli można najpierw złożyć wniosek i czekać na decyzję, a dopiero później badania psychologiczne i w WOMP?
Ja jeszcze nie złożyłem wniosku, a już zrobiłem psychotesty i zacząłem się dowiadywać na temat badań w WOMP.
I czy jak nie mam nigdzie skierowania na kurs reedukacyjny to robić go czy nie ma sensu? Trochę szkoda mi 400zł, gdyby wniosek miał być odrzucony.
Wiesz ,jak nie masz kursu reedukacyjnego to go po prostu nie rób ,lepiej poczekaj na kurs ,może być tak że nie dostaniesz skierowania lecz znam przypadki ,że jakiś ziomek ma prawko ale przyszło mu skierowanie jakiś czas później i musiał je zrobić bo by mu cofnęli kwity,no wiesz ,masz termin te psychotesty oddać ,a skierowanie lekarskie masz to zrób ,tylko sprawdź się wcześniej gdzieś w przychodni pod kontekstem prób wątrobowych

deniquefin napisał:
A czy jeżeli nie spłaciłem nawiązki do końca, ale spłaciłem ponad połowę i znów zacząłem ją regularnie płacić, czy mam szansę jakąkolwiek? I czy lepiej się przyznać we wniosku czy o tym nie pisać?
Mi się wydaje ,że się mogą przyjebac ,że nie splaciles ,ale jak to jest to nie wiem ,może ktoś lepiej wie ,ogólnie życzę powodzenia ;)

Spidipidi napisał:
Jadę jutro na Rzeszów zrobić badania lekarskie ,psycho i kurs zrobiony ,pytanie brzmi ile to kosztuje ogólnie całość ,zrobiłem sobie badania kontrolne i wyszedł mi alat 75 a reszta w normie ,może to trochę z wagi bo krągłości są.A drugie ,co należy wziąć na te badania bo mam :skierowanie,wyniki psychotestow , książeczkę wojskową,wyrok ,kurs odbyty też wezmę ,wyniki badań co sobie robiłem w tamtym tygodniu i nie wiem co jeszcze ;D

Mnie za 80 Alat i wszystko w normie odwalili dwa lata temu, i tez kazali czekać na wynik. Chyba tylko pozytywne podają od razu. Nie chce być złym prorokiem.

Spidipidi napisał:
Wiesz ,jak nie masz kursu reedukacyjnego to go po prostu nie rób ,lepiej poczekaj na kurs ,może być tak że nie dostaniesz skierowania lecz znam przypadki ,że jakiś ziomek ma prawko ale przyszło mu skierowanie jakiś czas później i musiał je zrobić bo by mu cofnęli kwity,no wiesz ,masz termin te psychotesty oddać ,a skierowanie lekarskie masz to zrób ,tylko sprawdź się wcześniej gdzieś w przychodni pod kontekstem prób wątrobowych

Czyli jak mam skierowanie do badań lekarskich w WOMP to zrobić je przed złożeniem wniosku?

oscar321 napisał:
Mnie za 80 Alat i wszystko w normie odwalili dwa lata temu, i tez kazali czekać na wynik. Chyba tylko pozytywne podają od razu. Nie chce być złym prorokiem.

Nie nie ,teraz na wszystkie wyniki się czeka bo z kim bym nie gadał to każdy czeka ;)

deniquefin napisał:
Czyli jak mam skierowanie do badań lekarskich w WOMP to zrobić je przed złożeniem wniosku?

Wniosek ale Tobie minął zakaz czy chcesz z alcolockiem jeździć ?

oscar321 napisał:
Ciebie odwalili czy miałeś negatywne ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót