Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
oscar321 napisał:
Tylko termin tych badań był jakieś dwa lata do tyłu, ale to chyba nie ma znaczenia?

Nie ma żadnego znaczenia. Moje skierowanie było nieważne 3 lata i nie było problemów

Jeśli drager xt nie spełnia norm to jaki polecacie założyć? Pytam oczywiście o używany sprzęt. Jest sens pchać się w używke czy lepiej wziąć w dzierżawę?

Danrik napisał:
Jeśli drager xt nie spełnia norm to jaki polecacie założyć? Pytam oczywiście o używany sprzęt. Jest sens pchać się w używke czy lepiej wziąć w dzierżawę?
Ja napiszę tak odnośnie norm blokady alkoholowej, że jeśli nic się nie zmieniło w rozporządzeniu ministra infrastruktury i budownictwa dotyczącej norm blokady alkoholowej, niema czym się przejmować, drager XT jest dopuszczalny według norm.

oscar321 napisał:
Witam, przewaliłem gdzieś skierowanie na badanie wątroby (to już będzie 3 podejście), czy przejdzie to podczas rejestracji? WOMP Rzeszów.

Witam, nie odsyłają na leczenie jeśli badanie wątroby wychodzi źle ?

Witam mam pytanie zdalem B a C mi zostawili czy będę mial kod na wszystkie kategorie

Uff trochę stresu było ale udało się zaliczone badania psychologa i lekarza, badania wzorowo wyszły. Także WOMP, odfajkowany. Kurs reedukacyjny w Wordzie również. Teraz mają wysłać dokumenty z Wompu do wydziału komunikacji, ja mam zanieść swoje które dostałem bezpośrednio. Czy kopie xero tych dokumentów wystarcza sądowi jako załączniki do wniosku ?
Gdzieś ktoś może ma jakiś wniosek do sądu o Alcollcka ( Oczywiście zmodyfikuje go pod siebie ) Będę wdzięczny bo zupełnie nie wiem jak się za to zabrać a już chce go złożyć tak aby czekać..w spokoju na decyzję.

Jakie miałeś badania w WOMPIE oprócz psychologicznych ? Jaki był orzecznik ? Długo Ci zeszło tam ?

Pl4y napisał:
Wyroku nie brałem ze sobą

Bo i po co? Co ma wyrok do badań? Badania robisz na zlecenie/skierowanie Wydziału Komunikacji, bo są obowiązkowe i ma być przeprowadzony określony typ badań i wydane orzeczenie, czy się nadajesz dalej na kierowcę czy nie. Co komu do twojego wyroku?

Tym samym:

Pl4y napisał:
Podejrzewam że chyba wiedzą (ile wydmuchałeś - przypis mój)...

Nie wiedzą, bo niby skąd? Chyba, że na skierowaniu na badania jest to napisane, a wątpię (chociaż jeszcze nie widziałem, bo do tej pory takowych nie dostałem). Pewnie jest tylko napisane z jakiego powodu (prowadzenie pojazdu mechanicznego w stanie nietrzeźwości/po użyciu alkoholu/środka odurzającego itp.) i artykułu (Kodeksu Wykroczeń lub Kodeksu Karnego).
Ale proszę mnie wyprowadzić z błędu, jeśli się mylę.
W każdym razie jeśli na skierowaniu nie ma podane ZA CO (to akurat zapewne jest) i ILE to lekarze tego nie będą wiedzieli, bo niby skąd?

Cześć :) Jestem tu nowa, więc mam kilka pytań. Straciłam prawko na 3 lata mija już czas i chciałabym zrobić coś w tym kierunku. Miałam kategorię B i C. Mam umówiony na za miesiąc termin badań w WOMPIE w Rzeszowie ale czytając tu niektóre wypowiedzi zaczynam się martwić że się strasznie tam czepiają. Co mnie dokładnie tam czeka jakie badania laboratoryjne ? Krew i mocz ? Psycholog, Okulista, Neurolog i Orzecznik ? Ile tak mniej więcej schodzi na waszym doświadczeniu. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam

tysiącepytań napisał:
Jakie miałeś badania w WOMPIE oprócz psychologicznych ? Jaki był orzecznik ? Długo Ci zeszło tam ?

Próby wątrobowe, cukier. Długo zeszło mi się około 4h. Raczej spowodowane bajzlem tam panującym niż kolejkami.

Ponawiam pytanie odnośnie załączników do sądu : czy wystarcza im same kopie skany tych orzeczeń z Wompu oraz zdania kursy reedukacyjnego ? Wiem że to nie jest wymagane przy składaniu wniosku o blokadę ale wydaje mi się że będą lepiej patrzeć na to. Dzięki z góry ;)

Natka_Ka napisał:
Cześć :) Jestem tu nowa, więc mam kilka pytań. Straciłam prawko na 3 lata mija już czas i chciałabym zrobić coś w tym kierunku. Miałam kategorię B i C. Mam umówiony na za miesiąc termin badań w WOMPIE w Rzeszowie ale czytając tu niektóre wypowiedzi zaczynam się martwić że się strasznie tam czepiają. Co mnie dokładnie tam czeka jakie badania laboratoryjne ? Krew i mocz ? Psycholog, Okulista, Neurolog i Orzecznik ? Ile tak mniej więcej schodzi na waszym doświadczeniu. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam

Badania krwi,okulista,EKG, orzecznik.
Badania psychologiczne można zrobić prywatnie w innej klinice, ja tak zrobiłem, i wam też polecam, dostaniesz papierek że psychologiczne zaliczone i pokażesz w WOMPie i tam będziesz mieć z głowy, zostanie ci tylko krew, okulista,ekg, orzecznik.

I proszę się nie bać bo na prawdę nie ma czego :)

Pl4y napisał:
Badania psychologiczne można zrobić prywatnie w innej klinice, ja tak zrobiłem, i wam też polecam, dostaniesz papierek że psychologiczne zaliczone i pokażesz w WOMPie i tam będziesz mieć z głowy, zostanie ci tylko krew, okulista,ekg, orzecznik.

Tak potwierdzam ;) Przynajmniej w moim przypadku więcej stresu na samym początku. Jak zobaczyłem niektóre osoby które przyszły odzyskiwać prawko...to uznałem że wyglądam zdecydowanie lepiej niż oni a oni wyfhodislo już z papierem :p

@Pl4y - widzę że jesteś obeznany w temacie pisałeś sam wniosek do sądu o blokadę ?

Napiszcie do mnie bezposrednio to podziele sie moim wnioskiem jaki napisal mi prawnik.

Qazar napisał:
Tak potwierdzam ;) Przynajmniej w moim przypadku więcej stresu na samym początku. Jak zobaczyłem niektóre osoby które przyszły odzyskiwać prawko...to uznałem że wyglądam zdecydowanie lepiej niż oni a oni wyfhodislo już z papierem :p

@Pl4y - widzę że jesteś obeznany w temacie pisałeś sam wniosek do sądu o blokadę ?

Dziękuję za odpowiedź

Pl4y napisał:

Dziękuję za odpowiedź

Jadę jutro na Rzeszów zrobić badania lekarskie ,psycho i kurs zrobiony ,pytanie brzmi ile to kosztuje ogólnie całość ,zrobiłem sobie badania kontrolne i wyszedł mi alat 75 a reszta w normie ,może to trochę z wagi bo krągłości są.A drugie ,co należy wziąć na te badania bo mam :skierowanie,wyniki psychotestow , książeczkę wojskową,wyrok ,kurs odbyty też wezmę ,wyniki badań co sobie robiłem w tamtym tygodniu i nie wiem co jeszcze ;D

Ostatnia edycja:
Qazar napisał:

Nie pisałem żadnego wniosku, czekam po prostu na koniec kary, jeszcze rok mi został, to co przeznaczyłbym na alkolocka, wolę odłożyć do samochodu ;)

Cześć.

W 2015 roku straciłem prawo jazdy na 10 lat, po jeździe pod wpływem.
Minęła już ponad połowa kary i chcę się starać o zamianę kary na możliwość prowadzenia pojazdów mechanicznych wyposażonych w blokadę alkoholową.
Mam dwa skierowania: badania psychologiczne i te w WOMP.
Psychologiczne zrobiłem prywatnie.
Mam kilka pytań:

1. Jeżeli nie dostałem skierowania na kurs reedukacyjny to nie muszę go robić?
2. Nie mam do końca spłaconej zasądzonej nawiązki na rzecz Funduszu Pomocy Postpenitencjarnej, ale spłacam - czy to dyskwalifikuje moje szanse na pozytywne rozpatrzenie wniosku?
3. Skoro mam dwa skierowania, a minęła ponad połowa kary, oznacza to, że badania psychologiczne i WOMP oraz wniosek to wszystko co muszę złożyć, żeby ruszyć temat?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

1. Spytaj o swoją sytuacje w Starostwie.
2. U mnie sędzia brał pod uwagę, czy spłaciłem wszystkie należności, więc pewnie jest to bardzo istotne przy orzekaniu.
3. Najpierw zadbaj o zgodę sądu, potem będziesz miał czas na badania i kurs.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót