Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
piotr13421 napisał:
Nie twierdzę że masz stwierdzoną chorobę alkoholową, moje pytanie dotyczy wydania prawa jazdy osobie będącej alkoholikiem, nie ma to nic wspólnego z Twoja sprawą :) po prostu zastanawiam się, czy ktoś z forumowiczów się spotkał z takim przypadkiem jak opisałem :)
Natomiast co do badań Womp, spytaj najlepiej w wydziale komunikacji, oni mają dostęp do cepik i poza tym będą raczej doinformowani.
Dzwoniłem do wydziału i żadnych badań nie będę musiał robić ...Ponieważ nigdy nie posiadałem uprawnień.:D

robob110 napisał:
pytanie mam, czy jak chce zlozyc wniosek o blokade alkoholową to musze zrobić badania w WOMPie żeby byly ważne? Ostatnie badanie co robilem bylo ważne do listopada 2019 roku. Czy żeby zlożyć wniosek o blokade to musze mieć w zalączniku ważne wyniki badan z WOMP?

Czesc,
Ja do sądu zrobiłem tylko kurs reedukacyjny. Jak już dostałem zgodę na blokadę robiłem badania w Womp.

I ważne - sam odbieralem wyrok z sądu po jego uprawomocnieniu i zaniosłem do WK. Z sądu to moze i 2 miesiące isc pocztą. Udało mi sie całe badania wraz z otrzymaniem Pk zrobic do poludnia w 1 dzien. Teraz egzamin teoretyczny 9 lutego. Potem jazdy i 2 tygodnie do praktyki.

Witam, dziś zaliczone badania w momp w Krakowie, ważne na 3 lata, kolejne już u siebie w Tarnowie. Koszt 220 zł bez żadnych lekarzy specjalistów, próby wątrobowe dobre. Lekarka prowadząca w porządku jaki rejestracja i punkty pobrań. Kolejny etap to wniosek o blokadę w czerwcu.

Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają szczegółowo te badania w Wompie? Mam już ustalony termin - badania lekarskie + psycholog. Wiem że pobranie krwi i co jeszcze ? Co badają w krwii niby ?
Trodhe się zaczynam stresować jak to może wyglądać

Qazar napisał:
Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają szczegółowo te badania w Wompie? Mam już ustalony termin - badania lekarskie + psycholog. Wiem że pobranie krwi i co jeszcze ? Co badają w krwii niby ?
Trodhe się zaczynam stresować jak to może wyglądać

Bez stresu. Badaja krew, wzrok itp. Jakies psychologiczne pytania i lamiglowki i kilka badan na orientacje i szybkosc reakcji.

Ja pojechalem raczej niewyspany i dalo sie ogarnac.

Odpis wyroku w sprawie alkoblokady po uprawomocnieniu można dostać od ręki na miejscu czy należy składać jakieś pismo i czekać?

Dzięki za info. A chciałbym jeszcze zapytać o egzaminy w Word. Czy teraz można się zapisać na egzamin praktyczny jeszcze przed zaliczeniem egzaminu teoretycznego? Z tego co pamiętam to dawniej można było opłacić obydwa egzaminy za jednym zamachem. Jak to działa teraz?

Doczytałem, że przy rezerwacji internetowej jest możliwość rezerwacji obydwu egzaminów w jednym dniu. Ktoś korzystał z tej opcji i może powiedzieć czy przy tej opcji jest jakaś większa obsuwa jeśli chodzi o termin? Czas oczekiwania jest dłuższy niż w przypadku rezerwacji egzaminów osobno?

Z marszu oba zdasz? Nie dokupujesz jazd?

Myślę, że na egzaminy i tak trzeba będzie poczekać minimum dwa tygodnie lub więcej więc ten czas można wykorzystać na jazdy.

CarbonInC napisał:
Bez stresu. Badaja krew, wzrok itp. Jakies psychologiczne pytania i lamiglowki i kilka badan na orientacje i szybkosc reakcji.

Ja pojechalem raczej niewyspany i dalo sie ogarnac.

Dzięki kolego. Zastanawiam się bo zabrali mi za alko a z jakieś 2 miesiące wziąłem przysłowiowego "bucha " i teraz mam stres co dokładnie badają w tej krwii dokładnie

Qazar napisał:
Dzięki kolego. Zastanawiam się bo zabrali mi za alko a z jakieś 2 miesiące wziąłem przysłowiowego "bucha " i teraz mam stres co dokładnie badają w tej krwii dokładnie

Badają poziom cukru we krwi. Nie pij przez tydzien przed i na luzie "zaliczysz"

W Krakowie badania w Momp kosztują 200 zeta i na 3 lata są?

robob110 napisał:
W Krakowie badania w Momp kosztują 200 zeta i na 3 lata są?
Ja zapłaciłem 224 zł bez żadnych lekarzy specjalistów i próby wątrobowe dobre, lekarza powiedział że jak wyjdą źle próby to będą inni lekarze, ja dostałem na trzy lata to i tak dobrze,tak myślę.

Panowie, jak to teraz będzie wyglądać, bo mi już ważność badań minęła z wompu, dlatego jeszcze nie zanosiłem tego do starostwa, bo za pewne będę musiał donieść od razu te zrobione tutaj na miejscu, jako przedłużenie ważności.
Nie wiecie jak wyglądają te badania na miejscu u siebie w okolicy? Też krew itp?
Czy tak jak przed prawkiem że wzrok jakaś ankieta i tyle?

Ktos sie orientuje czy na egzaminie praktycznym egzaminator wie o tym, ze zdajemy z powodu wczesniejszej utraty prawa jazdy?

Z tego, co wiem, system wyświetla egzaminatorowi informację o tym, że egzamin jest sprawdzeniem kwalifikacji przed odzyskaniem cofniętych uprawnień, nie ma ta natomiast informacji o tym, jaka była przyczyna utraty uprawnień.

Danrik napisał:
Czy zaraz po posiedzeniu i otrzymaniu zgody na blokadę mogę iść do jakiejkolwiek szkoły jazdy i wykupić sobie godziny czy dopiero w momencie jak wyrok się uprawomocni lub w momencie aż pismo dojdzie do WK? Proszę o rozwianie moich wątpliwości ;)

Ja wykupiłem 3 godziny jazd i płaciłem gotówką instruktorowi. Zadzwoniłem do szkoły jazdy, ta zapisała nr telefonu i "któryś instruktor się z panem będzie kontaktował dziś żeby umówić się na jazdy" i tak też było. Nic nie pokazywałem, nawet dowodu. Nie było zapisywania nigdzie w papierach.
Na drugiej jeździe powiedziałem, że to będzie "egzamin kontrolny po ponad roku braku prawa jazdy" ale nie wnikał za co. Wyrzucić z auta też mnie nie wyrzucił :P

Britive napisał:
(...)chciałbym wnioskować o blokadę alkoholową (połowa okresu minie w kwietniu). Czy to moje niedopatrzenie może działać na moją niekorzyść dla sądu? Oczywiście planuję dopełnić wszystkich formalności przed złożeniem wniosku.

Wniosek o alkoblokadę a badania kontrolne i kurs reedukacyjny, na który kieruje WK w Urzędzie Miasta/Gminy a nie są to są dwie różne sprawy i nie może jedno od drugiego zależeć. Oczywiście, jeśli kurs reedukacyjny masz odbyty i badania też, możesz kopie tego dołączyć do wniosku na alkoblokadę, jako dowód tego, że przeszedłeś to wszystko pozytywnie (nie jesteś alkoholikiem ;) ).
Ale ja na przykład zgodę na blokadę alkoholową dostałem bez problemu chociaż badania i kurs dopiero przede mną. Ba! Egzamin kontrolny zdałem niedawno (za pierwszym razem) mimo, że badań nie mam jeszcze ani kursu!
Zdziwiłem się, że w moim WK najpierw wysyłają na egzamin (dają PKK) i dopiero po jego zaliczeniu wydają CZASOWY blankiet prawa jazdy (przywracają czasowo uprawnienia) i w momencie odbioru prawa jazdy dają dopiero skierowania na badania i kurs reedukacyjny.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót