Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
oscar321 napisał:
A te badania w których wyszło Ci 75 alat dawno robiłeś?

Ja robiłem wczoraj badania prywatnie i wyszło mi 90 alat, reszta w normie, mam jeszcze miesiąc do badań, zobaczymy co będzie. Powiedziałem o tym rodzinnemu i przepisał mi heparegen. Może zbije

Te badania robiłem tydzień przed właśnie ,i piłem dużo wody z cytryną i ostropest brałem ,a tak starałem się w ogóle smażonego nie jeść ani słodyczy

oscar321 napisał:
Badania kolejne możecie robić u siebie w mieście u zwykłego lekarza medycyny pracy. Nie ma tam nawet wątrobowych, jak wyniki u Ciebie w orzeczeniu?

Dokładnie.Nawet sama doktor orzecznik mi powiedziała o tym. Ja dostałem na rok więc powiedziała że potem normalnie u każdego lekarza jakiego sobie wybiorę sam mogę zrobić i jak to powiedziała " nie będą tak restrykcyjne jak tutaj , więc zazwyczaj to formalność "

Tak samo w urzędzie mi powiedziano kiedy zaniosłem dokumenty.

Ja już wysyłałem wszystkie wnioski i dokumenty drogą elektroniczną do sądu no i co Panowie czekamy 💪 Trzymajcie kciuki ;) Szkoda że nie ma żadnego terminu w jakim muszą odpowiedzieć.

Qazar napisał:
Dokładnie.Nawet sama doktor orzecznik mi powiedziała o tym. Ja dostałem na rok więc powiedziała że potem normalnie u każdego lekarza jakiego sobie wybiorę sam mogę zrobić i jak to powiedziała " nie będą tak restrykcyjne jak tutaj , więc zazwyczaj to formalność "

Tak samo w urzędzie mi powiedziano kiedy zaniosłem dokumenty.

Ja już wysyłałem wszystkie wnioski i dokumenty drogą elektroniczną do sądu no i co Panowie czekamy 💪 Trzymajcie kciuki ;) Szkoda że nie ma żadnego terminu w jakim muszą odpowiedzieć.

To już Pani orzecznik od razu powiedziała że będzie pozytyw? 😉

Dało się wyczuć że wssytsko jest okej u mnie. Badania przykładowo książkowo ;) Psycholog również ;) Jak zobaczyłem niektórych "delikwentów " z samego wyglądu jacy tam przychodzą odzyskiwać prawko to ...:D oczywiście z całym szacunkiem do nich ale będąc na miejscu lekarza po samym wyglądzie takiego człowieka można wiele wywnioskować czy to okaz zdrowia i dalszego nie picia xD Musisz mi uwierzyć na słowo ^^

Qazar napisał:
Dało się wyczuć że wssytsko jest okej u mnie. Badania przykładowo książkowo ;) Psycholog również ;) Jak zobaczyłem niektórych "delikwentów " z samego wyglądu jacy tam przychodzą odzyskiwać prawko to ...:D oczywiście z całym szacunkiem do nich ale będąc na miejscu lekarza po samym wyglądzie takiego człowieka można wiele wywnioskować czy to okaz zdrowia i dalszego nie picia xD Musisz mi uwierzyć na słowo ^^
I tu się zgodzę, to samo wywnioskowałem kiedy robiłem badania.

Qazar napisał:

Wszystko się zgadza ,co drugi czerwony ,lecz też może podchodzić stres 😂

Niektórzy tam na kacu przychodzą także o czym tu mówimy Panowie :D

Czy mial ktos zabrana jedną kategorie a inne nie i czy dostaliście na wszystkie kod 69

Witam, czy wszyscy mają wpisany kod 68 po badaniach w Wompie ? Idzie to od razu ustawowo czy nie wszyscy mają wpisywane ?

tysiącepytań napisał:
Witam, czy wszyscy mają wpisany kod 68 po badaniach w Wompie ? Idzie to od razu ustawowo czy nie wszyscy mają wpisywane ?

Ja robiłem badania w 2019 roku i na szczęście nie mam

Cześć mam pytanie bo czegoś nie rozumiem. Zabrane miałem prawko 15.03.2020 na 8 miesięcy. Jednak wyszło jak wyszło i dopiero teraz zapisałem się na kurs reedukacyjny.

We wniosku który trzeba do nich wysłać jest takie pouczenie:

4. Jeżeli od dnia zatrzymania prawa jazdy upłynął okres przekraczający rok, warunkiem wydania prawa jazdy
jest uzyskanie pozytywnego wyniku kontrolnego sprawdzenia kwalifikacji (powtórny egzamin w WORD).

Czy to znaczy że muszę zdawać od nowa? W necie jest napisane tak i taka też zawsze była gadka.

Czy zawsze po zabraniu prawa jazdy trzeba zdawać ponownie egzamin?
Nie. Jeżeli okres utraty prawa jazdy jest krótszy niż rok, nie musisz zdawać egzaminu. Egzamin musisz przejść ponownie po przerwie dłuższej niż rok.

To sobie narobiłeś. nie odebrałeś prawka w ciągu roku i musisz od nowa zdać egzamin praktyczny i teoretyczny. Oczywiście kurs reedukacyjny musisz ukończyć przed zapisem na egzamin

Morfix20 napisał:
To sobie narobiłeś. nie odebrałeś prawka w ciągu roku i musisz od nowa zdać egzamin praktyczny i teoretyczny. Oczywiście kurs reedukacyjny musisz ukończyć przed zapisem na egzamin

No dobra, ale w starostwie jakaś pani zapewniała, że nie, że gdybym musiał to było by to uwzględnione w wyroku. W poniedziałek do wordu zadzwonie, zobacze co powiedzą. Aha dodam że przyszedł znowu list - zawiadomienie o wszczęciu postępowania w związku z niedostarczeniem kursu reedukacyjnego. A wcześniej byłem w starostwie i pytałem o to czy są jakies konsekwencje jeśli nie zrobię tego w czasie, to mówiła że nie.. (juz wtedy wiedzialem ze nie dam rady)

W wyroku nie było to napisane bo miałeś zakaz tylko na 8 miesięcy ale ich nie odebrałeś i minął rok od ich nie posiadania. Starosta przyśle ci teraz pismo o zabraniu uprawnień i ponownym egzaminie

Morfix20 napisał:
W wyroku nie było to napisane bo miałeś zakaz tylko na 8 miesięcy ale ich nie odebrałeś i minął rok od ich nie posiadania. Starosta przyśle ci teraz pismo o zabraniu uprawnień i ponownym egzaminie

Jesteś pewny w 100%? Nie da sie jakkolwiek odwołać od tego?

masz wyżej
4. Jeżeli od dnia zatrzymania prawa jazdy upłynął okres przekraczający rok, warunkiem wydania prawa jazdy
jest uzyskanie pozytywnego wyniku kontrolnego sprawdzenia kwalifikacji (powtórny egzamin w WORD).

Ja panowie i panie mam trochę inne pytanie ,a mianowicie ,czy jak miałem zakaz to muszę robić kurs cały na prawko czy nie muszę ,bo dzwonilem do szkoły jazdy i mi powiedzieli ,że jak zdam za 1 teorie i praktykę to nie muszę odbywać kursu ,jeżeli coś obleje to muszę cały kurs robić ,trochę to dziwne bo po co mam robić 🤔

Spidipidi napisał:
Ja panowie i panie mam trochę inne pytanie ,a mianowicie ,czy jak miałem zakaz to muszę robić kurs cały na prawko czy nie muszę ,bo dzwonilem do szkoły jazdy i mi powiedzieli ,że jak zdam za 1 teorie i praktykę to nie muszę odbywać kursu ,jeżeli coś obleje to muszę cały kurs robić ,trochę to dziwne bo po co mam robić 🤔

Wydaje mi się że chcą poprostu żebyś zapłacił za kurs.. nigdzie nie spotkałem się czytając te forum z czymś takim. Nie mówię na wyrost bo sam mam dużo znaków zapytania więc nie jestem pewien na 100% pewnien

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót