Moje rady:
Ja do sądu zaniosłem tylko skończony kurs reedukacyjny, gdyż jest bezterminowy. Sąd wziął go pod uwagę, ale najważniejsze były i tak moje motywy złożenia wniosku oraz opinia kuratora.
Badania w WOMP masz terminowe i moze zdarzyć sie, że dostaniesz na jakiś skrajnie krótki okres czasu i nie wyrobisz się z załatwieniem formalności.
Kilka rad:
- Badania w WOMP rób tego samego dnia, w którym masz sprawę w sądzie - 1 dzien urlopu
- po 7 dniach idz do sądu po odpis wyroku (1 jest darmowy) i z tym + badania biegnij do WK - Dostaniesz od razu PKK. Nie trzeba czekac az sąd wyśle wyrok do Starostwa.
- Zapisz sie na egzamin teoretyczny w jakimś wiekszym ośrodku - terminy z dnia na dzien
- Na praktyke czekasz 2-3 tygodnie. Jęsli umiesz jezdzic to zdasz na luzie. Dużo przepisów sie zmienia, ale to na teorii je wszystkie ładnie poznasz
- weź sobie 2-3 h jazdy po miescie i poproś instruktora, zeby pokazał Ci miejsca gdzie oblewają kursantów.
- Wynajmuj blokadę alkoholowa (mozesz kupic taką, która nie spełnia wymogów a i z założeniem możesz mieć problemy - u mnie w promieniu 70km nikt tego nie chce założyć )