Womp Sosnowiec, dostałem opinie pozytywna, mogę odebrać prawo jazdy

Jest wiele opinii negatywnych o tym miejscu, ale byłem tam dwa razy i nie mogę nic z tego potwierdzić a covid przyspieszył tylko prace, nie ma kolejki przed budynkiem na 50 osób.
Jak to wygląda:
Umawiasz się na konkretna godzinę, pani wpuszcza pojedynczo, wypełniasz oświadczenie covid, pan pójdzie do rejestracji, pan usiądzie zaczeka, ktoś będzie wolny z rejestracji to pana zawołam. Dzięki temu nie czekamy nie wiadomo ile. Do kasy i dostajemy kartkę gdzie się udać, oraz dwie ankiety do wypełnienia ( o tym później )
Na pierwszy strzał krew z żyły i cukier z palca, trwa to może 3 minuty, pani jest ok, robi swoja robotę, nawet można pożartować. Nigdzie nie spotkałem się z opiniami jakie tu są, nie słyszałem wyzywania, na każde pytanie dostałem odpowiedz i zawsze było proszę pana.
Wybrałem psychologa z womp, mimo, ze wielu ludzi odradza to ja wręcz przeciwnie, polecam jak nie jesteś idiota, a byłem z takim na kursie reedukacyjnym, który wręcz się chwalił, ze psycholog pomagał mu rozwiązywać test z obrazkami, jest to test ravena w necie sa trudniejsze przykłady, polecam sobie uczciwie zrobić i jak masz z tym problem zrób psychologa prywatnie.
Psycholog:
- dostajemy dwa kwestionariusze osobowości, jeden na 50 pytań z odpowiedziami tak nie, drugi chyba na 40 pytań z skala od 1 do 5 gdzie 1 to zdecydowanie nie zgadzam się, 3 nie wiem, 5 zdecydowanie się zgadzam.
-Tablica z cyframi. Masz tablice z kwadratami w środku cyfra i po boku cyfra i szukasz po kolej np szukasz cyfry 35 i wpisujesz jaka jest cyfra obok, potem szukasz cyfry 36 i wpisujesz cyfrę obok, potem 37 i wpisujesz jaka jest cyfra obok i tak dalej. Masz na to 3 minuty a cyfr jest 30
-Test ravena czyli ten obrazkowy, na początku są zadania bardzo proste masz 3 kwadraty i co powinno być w 4, jest to test IQ im dalej tym ciężej, ale ja zrobiłem 3 błędy na 48 zadań, polecam sobie zobaczyć w necie, ja sprawdzałem jak to wygląda i na miejscu okazało się ze przykłady są łatwiejsze.
-Maszyny na refleks, matryca 10x10 i zapala się światło u góry i z boku, naszym zadaniem jest kliknięci w punkt w którym te światła się przecinają i tak przez minutę.
Druga maszyna na refleks to siadamy i mamy trzy światła jak zapala się np czerwone to klikamy lewa ręką, jak zielone to prawa ręką, jak żółte to lewa noga, jak słyszymy dzwieg to prawa noga . Pani wyjaśni jak to działa i czym klikamy na dany kolor.
Później rozmowa z panią psycholog i tu radze się zastanowić co mówimy a pytania dotyczą jak do tego doszło ze tu jesteśmy ile pijemy w jakich okolicznościach itp.
Na pewno inaczej psycholog nas odbierze jak powiesz ze piwko po pracy to nic złego, a inaczej jak powiesz, ze piwko w upalne lato na rynku z znajomymi się pije
Okulista:
Ja mam zawodowe prawo jazdy( na B jak będziesz musiał iść może to wyglądać inaczej) wiedz nie raz byłem u okulisty w ciemni ale tam tez było inaczej niż jestem przyzwyczajony Co było.
Pani na jednej maszynie sprawdza oczy, świeci światłem i przykłada jakieś szkiełko
druga maszyna to przykładamy oczy i mamy rozmazany balon, który staje się wyraźny i komputer daje wynik jak reagują nasze oczy. Trzecia maszyna, która moim zdaniem jest najtrudniejsza bo w oddali widzimy czarne kolko a na nim białe kolko z przerwa, ta przerwa się zmienia a kolko blednieje i trzeba powiedzieć gdzie jest przerwa. Mam 41 lat, nie mam kłopotów z wzrokiem, zrobiłem to dobrze mimo, ze naprawdę nie jest to łatwe bo jak robiłem prywatnie badania to tez było te kolko, ale na ekranie w ciemni i było większe. Później normalnie w pokoju, ekran i na min zmieniające się kolorowe cyfry, które są zrobione z kolorowych okręgów to jest test na daltonizm, tylko zamiast książki był ekran. Czytanie cyfr z tablicy, tylko te były losowane na ekranie. I pierwszy raz z czym się spotkałem, dostajemy okulary 3d i musimy powiedzieć ile widzimy figur, doczytałem ze jest to test na widzenie przestrzenne
Lekarz
Pani przegląda papiery i od razu dało się odczuć, ze nie bez znaczenia było to, ze robiłem psychologa u nich. Pytania jak to było ile pije itp. Test słuchu z którym tez nie mam problemu i raczej nikt nie powinien mieć, to zatykamy jedno ucho pani mówi wyrazu coraz ciszej i trzeba je powtórzyć, to samo drugie ucho. Test na równowagę, zamykamy oczy i dotykamy nosa, zamykamy oczy i dreptamy w miejscu z wyciągniętymi rękami, noga przed nogę i stoimy około 20 sekund. Później się rozbieramy i pani nas osłuchuje. Sprawdza wyniki cukru ile było, ja miałem 89 czyli norma. Słyszę wszystko jest dobrze psycholog dobrze, wzrok dobry, równowaga poprawna, cukier w normie, nie mam zastrzeżeń jeszcze tylko musza być wyniki wątrobowe i decyzja przyjdzie poczta, Dziękuje to wszystko.
Już wtedy wiedziałem, ze jestem w domu i przyszła decyzja pozytywna

bo robiłem trzy dni wcześniej i miałem wyniki na poziomie Alat 16, Asat 18 GGTP 22
Co do ankiety Dostajemy dwie kartki z rożnymi pytaniami i na końcu pisze ze jest odpowiedzialność karna, tylko nie wiem czy oni są w stanie zweryfikować te odpowiedzi z prawda bo nikt ci nie udowodni ile pijesz, miałeś złamana rękę nie widać tego to napiszesz, ze nie, to jak to udowodnia? Byleś w szpitali napiszesz ze nie, to co będą szukać po szpitalach czy był taki a taki a do tego jest teraz Rodo. Ile wydmuchałeś tego tez nie wiedza na skierowaniu pisze ze albo byleś pod wpływem czyli od 0,2-0,5 albo prowadziłeś nietrzeźwy od 0,5 w górę ile było dokładnie tego nie wiedza co wpiszesz jaka przyjmiesz wersje to twoja decyzja sumienia
Parę luźnych spostrzeżeń
-Jak cię widza tak cię piszą. Na co dzień mam zamszowe buty, górę z marynarki i tak tez poszedłem i większość ludzi wyglądała tam normalnie po za jednym, który jak puścił rękę ta się trzęsła i na spodniach na samym środku miał, nie miał plamę. Jaki jest odbiór lekarza patrząc na mnie a na niego chyba nie trzeba mówić
-Jak masz bojowy charakter to nie idziesz tam z nikim walczyć tylko zrobić badania na prawo jazdy a nie się wykłócać. Miałem pytanie poszedłem proszę panią niech mi pani powie....proszę pana tak a tak, dziękuje dowiedzenia
-Oni się tam wszyscy znają, są znajomymi z pracy podskoczysz w jednym pokoju to informacja pójdzie dalej i mogą cię uwalic nawet jak jesteś zdrowy, dla zasady dla solidarności z ludźmi z pracy
-Lekarze zadają konkretne pytania, nie rozgaduj się nie wiadomo ile bo nikogo to nie interesuje, krótko rzeczowo ale pozytywnie z uśmiechem .
-Polecam psychologa zrobić tam, jak wiesz ze nie masz z tym problemu lekarz patrzy bardziej pozytywnie na ciebie, chodź miałem wrażenie ze lekarka jest w porządku, tez odbierała mnie jako normalnego człowieka a badania potwierdziły ze jestem zdrowy.
Dla mnie to koniec zamykam to forum i mam nadzieje, ze kolejnej wpadki nie będzie, Mimo, ze wiedziałem ze jestem zdrowy, robiłem psychologa okulistę, lekarza ze względu na zawodowe prawo jazdy dużo razy, to i tak miałem stres i ty tez go będziesz mieć jak ci zależy by jeździć, ale głowa do góry nie poddajemy się, walczcie o swoje