Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ale jaka terapia? Przy 1.5 promila dostałem zakaz na 4 lata. Z Badań to tylko zrobiłem psychotesty a reszta czeka.

Nie pamiętam dokładnie (gdzieś zawieruszyły się paragony) ale coś 260zl. ale jeszcze dodatkowo pani doktor wysłała na konsultacje psychologiczną by zrobić psychotesty i do psychiatry to koło 150zl. Pomimo że badania psycho techniczne miałem JUŻ zrobione gdzie indziej bo dostałem skierowanie tak jak na badania lekarskie i kurs dedukacyjny.

Naj gorszą obawą jest że mogą zażyczyć sobie potwierdzenia np.rocznego tak zwanej abstnencji alkoholowej z jakiejś poradni. Obawiałem się tego bo robiłem badania dopiero pod koniec obowiązującego zakazu. Ale obyło się bez tylko badania ważne na 5 lat.

no to jest najgorsze własnie z tym rokiem abstynencji.ale chyba nie zdarza sie jakos czesto gdy wyniki dobre mam nadzieje

mi przez telefon jak sie zapisywalem to powiedziala zeby przygotowac 500 albo 600 zł .ja mam prawko zawodowe wiec pewnie beda jakies dodatkowe badania te sprawy

JaksonBB napisał:
Ale jaka terapia? Przy 1.5 promila dostałem zakaz na 4 lata. Z Badań to tylko zrobiłem psychotesty a reszta czeka.
w najgorszym przypadku lekarz womp moze wymagac potwierdzenia rocznej abstynencji w osrodku.

Połowa kary w kwietniu więc nic nie robiłem. Bo po co... Psychotesty mam i tyle.

JaksonBB napisał:
Połowa kary w kwietniu więc nic nie robiłem. Bo po co... Psychotesty mam i tyle.

w wompie moga chciec zaswiadczenia o roku abstynencji i w tedy wysyłają na terapie.najwazniejsze zeby miec wyniki watrobowe dobre. .wszystko zalezy od lekarza

na twoim miejscu posedl bym jak najszybciej zeby miec z głowy.tylko zrob sobie proby watrobowe i cukier zeby sprawdzic czy wszystko ok

Myślę że rok przed końcem zakazu albo jak naj szybciej jeśli ktoś się będzie starał o auto blokadę. Bo tuż pod koniec to można się rozczarować jakby chcieli tej abstynencji (zakaz minie a tu dalej nie będzie można zdawać)

Cukier musi być poniżej 100 i GGTP poniżej 40 patrzą też na ALT i AST

mysle ze jak badania wyjdą ok to nie mają raczej podstaw do az takiego drastycznego srodka jak rok abstynencji

Skąd w Sosnowcu rok abstynencji? Jakk nie dostałeś skierowania na takie cudo to skąd Sosnowiec może wymagać tego?

...niewiem kogo pytasz o Sosnowiec. Ja pisze jak jest w WOMP Kraków. Tu takie skierowanie może wydać lekarz orzecznik dopiero i nie musi to być z UMK. Osoba co była tuż przedemną w kolejce miała taką sytuację.

Mam pytanie, w dokumencie prawa jazdy macie wpisaną datę uzyskania uprawnień tą 'wcześniejszą' czy tą po zabraniu prawka i ponownym egzaminie?

Powinna być data uzuskania pierwszy raz uprawnień

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót