E
Eragon1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 64
Również dostałem informację przy zakładaniu pkk że będzie data zrobienia prawa jazdy i jeśli bym nie miał tak bardzo starego i odzyskałbym to co było zatrzymane
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Paweł kierowca napisał:Ja po dwóch miesiącach od Zatrzymania miałem propozycje od prokuratora, rozprawę będę miał po prawie pięciu miesiącach. Prawojazdy mi zabrano a drugiego dnia oddano blankiet, zatrzymane jest w formie elektronicznej, w propozycji prokuratora było zaznaczone że zalicza mi na poczet kary od dnia zatrzymania pj a fizycznie mam je w domu tylko elektronicznie jest zatrzymane. Idź sam do prokuratora porozmawiać nie czekaj na wezwanie. Ile miałeś?
Skąd pomysł że akurat 1000zł?JaksonBB napisał:grzywna 1000
No ja akurat dostałem 10 stawek dziennych. Czy jak to się nazywa. Warunkowe umorzenie i tyle kasy do zapłacenia... To bym spłacał z 5 lat. Ale jak dało się umorzyć. To ok.biezanow_123 napisał:Skąd pomysł że akurat 1000zł?
Może być nawet 5000zł
piotr1990@ napisał:Ja dostałem 5000zł plus 3000zł i koszty sadowe 150zł przy warunkowym umorzeniu
piotr1990@ napisał:przejechalem na czerwonym świetle i miałem 0,6 promila w wydychanym.pierwsza instancja zostawila mi kategorie c,e,t ale po apelacji prokuratora druga instancja warunkowo umorzyła na okres dwoch lat z zatrzymaniem prawka na rok.sprawa ciagła sie 13 miesiecy
jechalem sam,autem osobowym około 10 rano po drodze publicznej i miałem stezenie spadające bo pilem dzien wczesniej
szymi262 napisał:Dlaczego 13 ? Przez Covid ?
Koledzy z forum piszą że jak dobrowolnie poddam się karze to max 2-3 mce.
Ja od urodzenia nie karany byłem w szoku że wzieli odemnie odciski i dna , może sprawdzają mnie w interpolu albo fbi czy gdziekolwiekSam już nie wiem jaki kraj taki wymiar sprawiedliwości
![]()