P
piotr1990@
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 51
JaksonBB napisał:Co ci z c jak b nie masz...![]()
moglby jezdzic ciezarowką albo busem powyzej3,5 tony.mam znajomego ktory tez takdostał i kupil sobie lawete zeby jezdzic
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
JaksonBB napisał:Co ci z c jak b nie masz...![]()
Paweł kierowca napisał:Ja na komendzie co mnie zdziwiło usłyszałem że w mojej sytuacji najlepiej pójść do sądu ponieważ przy samoukaraniu otrzymam zakaz na trzy lata. Wiedziałem żeby dobrowolnie nie poddawać się karze i poszłem sam do prokuratora wcześniej dzwoniąc, nie czekałem na wezwanie. Prokurator powiedział że kat. C by mi zostawił a co do reszty musi przemyśleć. Po dwóch miesiąc otrzymałem pismo w którym była propozycja z prokuratury zakac trzy lata na B kategorie C mi zostawią, 5000 na ofiary wypadków i 1000 grzywny. Nie zgodziłem się i teraz czekam na rozprawę która będzie 2 listopada. Zatrzymanie miałem 15 czerwca, miałem 0.32 mg/l i czystą kartę do tej pory.
JaksonBB napisał:No to dziwne. To się ciesz..
Tu widać wymiar sprawiedliwosci. Jeden ma samo B to mu zabrać na 5 a ten co ma abcdefg to mu się umorzy. Bezsens.
biezanow_123 napisał:Obowiązujące przepisy nakładają na organy prowadzące postępowanie przygotowawcze obowiązek pouczenia podejrzanego o możliwości skorzystania z instytucji skazania bez przeprowadzenia rozprawy (DPK) oraz o możliwości złożenia takiego wniosku przez prokuratora. Zazwyczaj to prokurator czy Policja występują z taką inicjatywą, co nie oznacza, że sam podejrzany może wyjść ze stosowną propozycją, na którą zgodzi się prokurator. Ustalenia powinny być przeprowadzone w trakcie trwania postępowania przygotowawczego, przed skierowaniem do sądu aktu oskarżenia.
Na przesłuchaniu na policji nikt Ci nie proponował DPK?
Eragon1 napisał:Gdzie zdawałeś?
Eragon1 napisał:Gratuluję
szymi262 napisał:Witam
Jestem zaskarżony z aktu 178a k.k
Bez dobrowolnego poddania się karze
Sprawa trafiła do sądu i teraz czekam na termin rozprawy.
2 promile jazda nocą , sam , nie karany , bez mandatów bez punktów bez stłuczki
Zarobki stałe 4 tys miesięcznie posiadam
Pytanie do was szanowni forumowicze
Jakiej kary się spodziewać ?
Jak długo potrwa oczekiwanie na sprawę ?
Czy warto brać prawnika by ugrać coś niżej ?
Czy warto później od kary się odwoływać ?
Dziękuję za sugestię i odpowiedzi