Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
adwokat straszy karami , prokurator się dogaduje ....
Proszę państwa nie wiem ale chyba ktoś chce po prostu zarobić a ktoś po prostu jak człowiek dogadać no nic piszę wniosek z propozycją i tyle , kara musi być aby sumienie było czyste , zrobiło się coś złego dzięki sile wyższej nic się nie stało nikomu postronnemu ...A co do wniosku o umorzenie cóż raczej to nie przejdzie trzeba brać na siebie i odpowiedzieć przed kodeksem i żyć z nim zgodnie wtedy nie ma problemów

Jestem po sprawie, za 0.32 mg/l dostałem zakaz na wszystko 3 lata 5000 zl plus 1200 zł i 120 zł za sprawę. Nie było żadnej gatki. Czekałem na sprawę pięć miesiący. Prokurator chciał podobnie ale zostawić kat. C, sąd dał zakaz na wszystkie mechaniczne. Proszę o podpowiedź kiedy można wnioskować o blokadę ile przed minięciem połowy kary i jak to wszystko się odbywa egzamin badania itd.

Paweł kierowca napisał:
Jestem po sprawie, za 0.32 mg/l dostałem zakaz na wszystko 3 lata 5000 zl plus 1200 zł i 120 zł za sprawę. Nie było żadnej gatki. Czekałem na sprawę pięć miesiący. Prokurator chciał podobnie ale zostawić kat. C, sąd dał zakaz na wszystkie mechaniczne. Proszę o podpowiedź kiedy można wnioskować o blokadę ile przed minięciem połowy kary i jak to wszystko się odbywa egzamin badania itd.

odwołaj sie do wyzszej instancji.nie masz nic do stracenia

Widać na bezwzględnych dupków trafiacie , cóż nie ma szkody nie ma wypadku jechałem napity to można w miarę dobrą karę dostać o ile kara w miarę dobra to cokolwiek znaczy , nie kozaczyć wyrazić skruchę poprawić się nie kombinować jak coś się zrobiło powiedzieć to prosta sprawa i tyle poczekać żyć zgodnie z ludzkim podejściem sumieniem naprawić się i dalej żyć

Pewnych zeczy nie przeskoczy... Rzadko można coś ugrać. A tym bardziej jak się ma full kategorii - powinniśmy być bardziej odpowiedzialni jako zawodowi kierowcy - taka prawda

Eragon1 napisał:
Pewnych zeczy nie przeskoczy... Rzadko można coś ugrać. A tym bardziej jak się ma full kategorii - powinniśmy być bardziej odpowiedzialni jako zawodowi kierowcy - taka prawda
Dokładnie kolego zgadzam się z Tobą w 100% teraz sa tego konsekwencje.

Gratuluję. Ale to przypadek jeden na niewiem ile. Nie ma co cwaniakować. No chyba że się ma "papugę" co podpowie ale też można się przejechać. PIŁEŚ-JECHAŁEŚ-PRZYZNAJ SIĘ-WEŹ TO NA KLATĘ - i będzie dobrze.

Eragon1 napisał:
Gratuluję. Ale to przypadek jeden na niewiem ile. Nie ma co cwaniakować. No chyba że się ma "papugę" co podpowie ale też można się przejechać. PIŁEŚ-JECHAŁEŚ-PRZYZNAJ SIĘ-WEŹ TO NA KLATĘ - i będzie dobrze.

przyznalem sie normalnie ale nie poddalem sie dobrowolnie karze i jakos sie udało.moze akurat był spoko sedzia

piotr1990@ napisał:
przyznalem sie normalnie ale nie poddalem sie dobrowolnie karze i jakos sie udało.moze akurat był spoko sedzia
Dokładnie zrobiło się źle i nie ma co cwaniakować.ja 0.6 Promila i też warunkowo umorzyli i prawko na rok tylko na kat A a reszta niby została ale też nie mozna jeździć.

no to tak samo wydmuchalismy.ja to bym chyba jezdzil na twoim miejscu.zapytaj sie jakiegos adwokata jak to jest

Miałem ponad 2.5 promila , do niczego się nie przyznałem po zatrzymaniu odmówiłem składania wyjaśnień itp.. mnie Pan aspirant straszył magicznym telefonem do prokuratora ...pierwszy wyrok jaki dostałem to wyrok nakazowy od ,którego napisałem sprzeciw i sprawa trafiła do sądu gdzie dostałem warunkowe umorzenie na okres 3 lat i zakaz na okres dwóch lat i 2 tyś na fundusz . Nigdy uprawnień nie posiadałem do kierowania pojazdami więc bez badań w womp będę mógł wyrobić profil kierowcy. Przed wyrokiem nakazowym miałem bardzo doświadczonego prawnika( były prokurator ) ,który doradzał ugodę z Panem prokuratury .... zwolniłem jego jeszcze tego samego dnia .Od wyroku Sądu Rejonowego odwołał się prokurator.Sąd okręgowy utrzymał wyrok w mocy.

Taaa. Wklej tutaj ten wyrok zebysmy mogli zobaczyc

Wklej mi swój dowód osobisty żebym mógł zobaczyć.

Wszystkie wyroki jakie były tu wklejane miały zamazane wszystkie dane osobowe więc nie widzę problemu.

Plastik spowrotem w kieszeni!!! Dziękuję za wszystkie wskazówki,porady,informacje :) Życzę wszystkim powodzenia i jak naj niższych wyroków - pozdrawiam.

Chciałam się przywitać i dodać otuchy Wszystkim, przed którymi okres odzyskiwania uprawnień. Mój niechlubny wynik to 0.62 w wydychanym powietrzu (ponad 1.2 promila jak dobrze pamiętam). Wyrok nakazowy od którego napisałam sobie sprzeciw. Rozmowa z prokuratorem, który potraktował mnie jak śmiecia. Przesluchania w prokuraturze i trzy razy badanie przez biegłych.... Następnie rozprawa, wniosek o warunkowe umorzenie (nie udało się niestety). Dostałam 3 lata zakazu, 5 koła na fundusz i 500 zł grzywny. W międzyczasie badania w WOMP, długi czas oczekiwania i dojazdy do pracy skuterem ( wywalczyłam zakaz z wyłączeniem jazdy skuterami i motorowerami do 50 CC).;
.......
Po połowie okresu zakazu wniosek o blokadę, sprawa po 3 miesiącach, jeszcze po drodze kurator i wywiad po sąsiadach. Zgoda sądu i zapis na egzamin. Poszło dość szybko, bo teoria za pierwszym i jazda też za pierwszym podejściem. Założenie blokady, przegląd, tłumaczenie niektórym służbom o co kaman z kodem 69 ????????????
....od 3 tygodni mam prawko bez kodu do odbioru w starostwie i niestety nie mam czasu podjechać z racji delegacji. Może w przyszłym tygodniu się uda
Napisałam tutaj aby przekonać wszystkich że jazda pod wpływem jest naganna, głupia i pociąga za sobą lawinę zdarzeń prawnych. Jednocześnie potwierdzam, że nic nie da się przyspieszyć. Stało się to teraz trzeba odpokutować. Ważne by do tematu podejść rzetelnie. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to z chęcią odpowiem. Mam to wszystko już za sobą- zaczęło się początkiem października 2018 a teraz to już za mną. Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości.

Panowie a orientuję się ktoś po jakim czasie od rozprawy w sądzie dostaje się powiadomienie od Starostwa o zatrzymaniu prawa jazdy lub ile czasu ma sąd na powiadomienie Wydziału Komunikacji.Bo sprawa wygląda tak że mam zakaz tylko na kat A prawa jazdy a bez odpowiedniego wpisu do bazy CEPIK nie mogę jezdzic samochodem.Pytalem w Wydziale Komunikacji to oni jeszcze nie dostali informacji z Sądu o zatrzymaniu prawka i nie mogą zrobić wpisu do CEPIKU że nam zatrzymana tylko kat A.

Ostatnia edycja:
Panowie orientuje się ktoś jak to jest teraz jeśli przekrocze punkty karne ? Mam ich 27 i kat b c c+e t jak to wygląda czy jest opcja aby wysłali mnie na kurs reedukacyjny czy trzeba zdawać od nowa ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót