Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam.

Otrzymałem dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Przy czym prawo jazdy jakie mi zabrano wyrobiłem w UK - mieszkałem tam od 18 roku życia i nigdy nie wyrobiłem prawka w PL. Czy mimo wszytsko mogę wyrobić sobie polskie prawko?

Nie wyrobisz PJ w Polsce. Wątpliwe też że na terenie UK wyrobisz dokument PJ.

Z ciekawości udałem się do urzędu i wydali mi Profil Kandydata na Kierowcę. Zostanawiam sie tylko czy nie przysporzę sobie tym dodatkowych problemów zdając prawko,

To zależy, co rozumiesz przez dodatkowe problemy. Siadając za kółkiem, nawet w celu zdania egzaminu praktycznego, popełnisz przestępstwo.

Dostałem 6 mies. i 300 zł grzywny za art. 87, wyrok mi jeszcze nie przyszedł, jaki jest czas na zapłatę tego? I czy poza grzywą są jeszcze jakieś dodatkowe opłaty, jeśli tak to jak duże?

Zatrzymano mnie przekraczając 50 km/h w terenie zabudowanym. Lecz nie oddałem prawka tłumacząc że zgubiłem chociarz mandat przyjąłem. Mogę prowadzić samochód do czasu oddania go staroście czy tylko 24h po zatrzymaniu ?

Formalnie twoje uprawnienia są zatrzymane, nie możesz jeździć ale okres zatrzymania 3 miesiące liczy się od momentu oddania prawa jazdy do WK..

zostałem złapany na skuterze wydmuchałem 0.58 dzisiaj poddałem się dobrowolnie karze dostałem zakaz 3 lata 6000zł na fundusz i 1500 grzywny razem 7500 tysiąca trzeba przyjąć to na klatę a więc nie liczcie drodzy Państwo na pobłażanie wzięli się ostro za pijaczków za kółkiem i z prawkiem na 100% się każdy pożegna mimo wszystko uważam że kwoty są stanowczo przesadzone!!zaznaczam że jestem obecnie bezrobotny kompletnie się tym nie przejmują jak to powiedziała Pani prokurator będzie musiał znaleźć prace

Mateusz1988-16 napisał:
uważam że kwoty są stanowczo przesadzone!!zaznaczam że jestem obecnie bezrobotny kompletnie się tym nie przejmują
Trzeba bylo o tym pomyslec zanim wsiadles na skuter po alkoholu a to ze jestes bezrobotny to juz Twoj problem

Mateusz1988-16 napisał:
jak to powiedziała Pani prokurator będzie musiał znaleźć prace
No i tu sie zgodze z Pania prokurator. Dobrze Ci powiedziala. Na Twoim miejscu juz bym pisal o rozlozenie tej kwoty na raty bo jesli komornik przejmie sprawe to bedziesz mial do zaplaty kilka stowek wiecej

Mateusz1988-16 napisał:
z prawkiem na 100% się każdy pożegna
Tak? To skąd te przypadki, że sąd warunkowo odstąpił od orzeczenia zakazu, lub znacznie go zmniejszył?

Mateusz1988-16 napisał:
uważam że kwoty są stanowczo przesadzone!!
Też tak uważam, tym bardziej, że w większości krajów europy dozwolone jest do 0,5 promila, a nawet 0,8... Chociaż w Twoim przypadku to i nawet te normy przekroczyłeś :what:

orientuje się ktoś kiedy W-o-m-p wysyła orzeczenia lekarskie? 09.09 minął mi termin 9 miesięcy (zakaz pojazdami zmechanizowanymi) 9 wypadł w piątek a orzeczenie jeszcze nie doszło do mnie..

Tzn robiles badania w womp i czekasz na wynik? Roznie wygladaja terminy ale mysle ze do 2 tyg powinienes je otrzymac jesli oczywiscie poprosiles zeby Ci je poczta wyslali i oplaciles przesylke

biezanow_123 napisał:
Tzn robiles badania w womp i czekasz na wynik? Roznie wygladaja terminy ale mysle ze do 2 tyg powinienes je otrzymac jesli oczywiscie poprosiles zeby Ci je poczta wyslali i oplaciles przesylke

czekam na orzeczenie rzeczenie lekarskie to ostatnie po badaniach... badania zrobiłem około 1,5 miesiąca temu w piątek skończył mi się czas 9 miesięcy a orzeczenie lekarskie to końcowe co idzie do wydziału komunikacji i do domu nie przyszło jeszcze. Te badania sami wysyłają i nie trzeba opłacać chyba że się coś zmieniło

Ostatnia edycja:
Np Ja odbieralem osobiscie ale moglem zaplacic ok 5zl i wyniki mogli wyslac poczta. Zalezy chyba ktory Womp

biezanow_123 napisał:
Np Ja odbieralem osobiscie ale moglem zaplacic ok 5zl i wyniki mogli wyslac poczta. Zalezy chyba ktory Womp

nie no gadali na miejscu że wyślą pocztą do domu, bez przesady ja zapłaciłem około 500 złotych za badania i dodatkowo miałbym opłacać pocztę to jakiś żart.

Niestety tak to wygląda i jeśli nic takiego nie zaznaczałeś, że chcesz wysyłkę to może czekają na Ciebie w wompie?

Witam może ktoś miał podobny problem prawo jazdy zabrane za % w sierpniu 2015 na rok czyli do sierpnia 2016 niestety dopiero wczoraj była sprawa apelacyjna która to utrzymała w mocy , w tym czasie nie otrzymałem skierowania na badania teoretycznie nie ma już zakazu ale co dalej jak odzyskać dokument ? , rozumiem że jak bym kierował pojazdem to popełnie przęstępstwo art 180kk ? a nie mandat za brak dokumentu pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót